tip na vymenu

Krafra
VIP
VIP

tip na vymenu

Příspěvek od Krafra »

:?: :?: :?:
Indian
VIP
VIP
Jméno: Michal Pešata

tip na vymenu

Příspěvek od Indian »

sigma 400/5,6? HSM canon?
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
LorDP
stálý
stálý
Jméno: Petr Salinger

tip na vymenu

Příspěvek od LorDP »

Z tuto cenu se kvalitou moc neposuneš. Zajímavé objektivy jsou cenově kolem 30.000Kč. Ono holt sestrojit dlouhý a kvalitní objektiv něco stojí. Za tuto cenu ti můžu doporučit max kratší a kvalitnější 70-200/4. Cokoliv co bude mít delší zoom bude za těch 500,-€ zhruba stejně a nebo hůř kvalitní....
Canon 5d mark III, Canon 40D, Canon 500mm F4 L IS, Canon 16-35 F2,8 L, Canon 85mm F1.8
http://www.petrsalinger.cz
vla
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Vladimír Dráb

tip na vymenu

Příspěvek od vla »

Cena je opravdu dost nízko. Spíš by se nechalo uvažovat o stejném rozsahu objektivu v kvalitnějším provedení, od canonu 70-300/4-5,6 IS (ta poslední verze) prodávají se kolem 8 tis. Nebo by mohla jít sehnat sigma 100-300/4 a k ní případně 1,4 konvertor. Tamrony, Tokiny neznám, tak nevím. Nebo holt přišetřit na starší Canon 300/4L , což je těsně pod 20 tis. + k němu případně 1,4 konvertor za další peníze. I mírně lepší objektiv by se měl na snímcích, hlavně výřezech projevit. Být to můj případ věnoval bych čas testům jak přesně a opakovaně přesně můj současný objektiv ostří. Mnohdy je v přesném zaostření schováno velké zvětšení kvality snímků :)
Boban
VIP
VIP
Jméno: Jaromír Kadeřábek

tip na vymenu

Příspěvek od Boban »

Do 500E?...to těžko..spíš mě to přijde jako vtip : wink:
Honza
stálý
stálý

tip na vymenu

Příspěvek od Honza »

bazarova sigma 100-300/4 mi taky pripada jako nejlepsi alternativa za ty penize. Telata bohuzel stojí moc, nebo jeste víc..
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

tip na vymenu

Příspěvek od Mouka »

Jaromíre, 500E mohou být pro někoho docela velké peníze. Nepřipadá mi Tvá poznámka moc fér. Jo, musel jsem to napsat ..........
Boban
VIP
VIP

tip na vymenu

Příspěvek od Boban »

Honzo nesud me..i pro me to jsou penize..a ne male..jen jsem opakoval cenu vyse napsanou..zkratka do 14 tisic se nic vyrazne lepsiho..noveho poridit neda..staci se podivat..vazne jedine neco bazaroveho..proste tele skla neco stoji..a ceny ja rozhodne nediktuji..take jsem to musel napsat..a to to nemyslim ve zlem..
šiky
běžný
běžný
Jméno: Honza Šikýř

Re: tip na vymenu

Příspěvek od šiky »

Sezenes pri trose trpelivosti sigmu 150-500.do 15 tis se da sehnat.jako start si myslim staci dostatecne

odeslano z mobilu
Nikon D5100, Sigma 150-500
Boban
VIP
VIP

tip na vymenu

Příspěvek od Boban »

..predpoklada se ze pouzity..ale to jsi na zacatku nepsal..a take nepises nic blizsiho..tj..rozsah..zda zoom..svetelnost..stabilizace..ja vazne netusim..jakou mas predstavu..pokud hledas neco do 300mm..nebo delsiho..zda je stabilizace vyhodou..a cena +-..je rovnez siroky pojem..spis by bylo lepsi napsat do teto ceny jsem schopen reagovat..ono totiz..pridat 5tisic..nez jsi psal a jeste pouzity je uz neco jineho..muzeme to zde doladit..a v inzerci uz si neco vhodneho najdes..nebo nekdo zde..treba neco lepsiho uvolni..ale bez specifikace do 500E je to slozite..snad jsem to napsal dostatecne srozumitelne..
Boban
VIP
VIP

tip na vymenu

Příspěvek od Boban »

Fotim Nikonem..ale pokud ti staci do 300mm..sel bych podobne jak navrhoval Peta..canon 70-200f/4 bez IS a k tomu TC 1.4..cenove o trochu vice..nez jsi planoval..ale zase ne o tolik..ale kvalitativne je to dale..a navic pokud nebudes potrebovat tak dlouhe ohnisko tak mas co sundat..take pevna canon 200f/2.8 s nejakym TC neni spatna volba..staci zkusit si dat inzerat..ze koupis..
Krafra
VIP
VIP

tip na vymenu

Příspěvek od Krafra »

Souhlasím s Bobanem,proto jsem jako první napsal ty otazníky.

70-200/4 je dobrá,ale nedoporučuji .Máš nějaký Zoom tak si kup pevnou 200/2,8L ll je to perfektní jak s TC na prodloužení ohniska,tak s mezikroužkama na macro a budeš jistě : D .

Vla:poslední verze-nový Canon 70-300/L IS stojí přes 30 000,-Kč
vla
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Vladimír Dráb

tip na vymenu

Příspěvek od vla »

Jenže tu mu neradím. Snažil jsem se držet s radami poblíž cenového limitu. :)
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

tip na vymenu

Příspěvek od stugent »

Mně se nejvíc líbil ten návrh sigma 100-300/4. Nevím, za kolik se dají sehnat bazarové, ale není tak drahá a slyšel jsem na ni hodně chvály - poměr cena/výkon! Pro amatéra určitě velmi dobrá volba! Předem si ale raději vyzkoušej ostření a kresbu objektivu, můžeš natrefit na nepovedený kus, u starších objektivů sigma se to stává.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Boban
VIP
VIP

tip na vymenu

Příspěvek od Boban »

Take bych nejradeji volil pevnou 200f/2.8..ale zrovna ted nejaky slovensky kolega prodava 70-200f/4..asi za 12500kc..tak bych si to zkusil prohlednout..Rudo..ta Sigma uz neco pamatuje..je velka tezka..s TC uz to neni zadnej zazrak a navic..variabilita kusu..zkousel jsem vic kusu tenkrat na Nikon..a nadsenej jsem nebyl..i kdyz o neco by si asi polepsil..
Odpovědět

Zpět na „Objektivy, telekonvertory a mezikroužky“