Motýlek angolský - Uraeginthus angolensis - Motýlik belasý
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- Jean
- zkušený stálý

- Jméno: Petr Válek
Motýlek angolský - Uraeginthus angolensis - Motýlik belasý
ještě trochu exotiky...
[mrtve linky]
Petr
[mrtve linky]
Petr
- Jirkab
- VIP

- Jméno: Jiří Bartoš
Motýlek angolský - Uraeginthus angolensis
Je to krasavec. Co je to tam za slaměnou kouli? Že by hnízdo?
Canon EOS 60D, C 400 f/5,6, blesk 430 EX II,TC Kenko 1,5DG, stativ Feisol CT-3401, hlava Vanguard SBH 250, batoh Lowepro Flipside 300, přenosný kryt, fotovor, atd., nadšení a trpělivost, http://www.bartosphoto.cz/
- vafo
- zkušený protahující

- Jméno: Vlasťa Horák
Gratulace k novému druhu i k pěknému krasavci 
- Jean
- zkušený stálý

Kluci, díky.
Ano, Jirko, je to hnízdo. Koule spletená z travin s otvorem na boku. Nejsem si zcela jist, zda patří motýlkům, nebo zda tam jen "loupili" semínka zapomenutá na kláscích....
Našel jsem, že si staví "miskovitá hnízda nízko nad zemí", jinde že "kulovitá hnízda s otvorem na straně....", nevím, co je pravda. Byl jsem tam, když nebyla doba hnízdění, ale viděl jsem námluvy samečka, jak tančil před samičou s kláskem v zobáčku a i jak oba vykukují z otvoru jiného hnízda (taky koule). Tady je takové krátké povídání, jak jsem je poprvé potkal:
Petr
Ano, Jirko, je to hnízdo. Koule spletená z travin s otvorem na boku. Nejsem si zcela jist, zda patří motýlkům, nebo zda tam jen "loupili" semínka zapomenutá na kláscích....
Našel jsem, že si staví "miskovitá hnízda nízko nad zemí", jinde že "kulovitá hnízda s otvorem na straně....", nevím, co je pravda. Byl jsem tam, když nebyla doba hnízdění, ale viděl jsem námluvy samečka, jak tančil před samičou s kláskem v zobáčku a i jak oba vykukují z otvoru jiného hnízda (taky koule). Tady je takové krátké povídání, jak jsem je poprvé potkal:
Petr
- Jean
- zkušený stálý

Dívající se ze svého panství...
[mrtve linky]
Petr
[mrtve linky]
Petr