Canon Extender

Odpovědět
Michaljakoubek

Canon Extender

Příspěvek od Michaljakoubek »

Dobrý den Všem
Řeším teď menší problém s ostřením u kombinace Canon 70-200/2.8L a Canon Extender 2x, sestava je na těle Canon 7D.
Zaostřit v této kombinaci je neuvěřitelně pomalé a nepřesné, mám tuším první verzi telekonventoru a proto by mne zajímalo jestli to vyřeší novější verze extenderu a nebo nemá smysl se dál trápit a jít do delšího skla?
michy
VIP
VIP
Jméno: Jiří Míchal

Canon Extender

Příspěvek od michy »

Osobně bych šel do delšího skla.
Michaljakoubek

Canon Extender

Taky o tom uvažuji, zaměřuji se hlavně na sportovní reportáž a zvířata, povětšinou Zoo, Wildlife jen okrajově, ale plánuji se mu věnovat více. Proto se nabízí otázka jaké sklo pořídit, 400/5.6 a nebo 100-400 nebo 300/4 ?
michy
VIP
VIP

Canon Extender

Příspěvek od michy »

Tak to je na delší diskuzi. Měl jsem toho už hodně a za sebe mužů doporučit kombinaci 3-stovky a doplnit ji o tc 1.4
Michaljakoubek

Canon Extender

Ale jak mohu vědet, že zas nebudu s rychlosti AF tam kde jsem teď s TC 2 + 70-200/2.8
michy
VIP
VIP

Canon Extender

Příspěvek od michy »

tak měl jsem tuhle kombinaci dost dlouho. Jak na 4 ce tak i na 2.8 a rychlost se s použitím tc snížila nepatrně. Pokud chces sklo jen na wl tak si kup tu 4 stovku. Pokud i na něco jiného tak 3 stovku.
Michaljakoubek

Canon Extender

Jsem posledních pár let zvyklý na skla typu zoom, moje nejpoužívanější skla jsou 24-70/2.8 a 70-200/2.8 jediná dvě pevná skla která jsem měl a mám jsou 50/1.8 a 100/2.8 a proto si kladu otázku jestli nejlepší volbou s ohledem na využití není 100-400L IS našel jsem hodně zahraničních článků kde porovnávají kvalitu výstupuvýstupu z pevné 400 a tohoto zoomu a vždy je to tak 50/50
Máte zkušenosti s těmito produkty? Jde mi o výsledné snímky, zpracování objektivů znám.
Michaljakoubek

Canon Extender

Po přečtení množství článků a recenzí a to ať na wildlifefóru tak i jinde, začínám shánět jak jste doporučoval C 300/4. Jen by mě ještě zajímalo jestli k tomu pořídit TC od Canon nebo Kenko, jak jsou na tom v porovnání ?
michy
VIP
VIP

Canon Extender

Příspěvek od michy »

Šel bych do nové verze od canonu 1,4III, ta už je opravdu povedená.
Odpovědět

Zpět na „Objektivy, telekonvertory a mezikroužky“