Lelkoun srílanský - Batrachostomus moniliger - Suba cejlónska
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- Photomecan
- VIP

- Jméno: Martin Mecnarowski
Lelkoun srílanský - Batrachostomus moniliger - Suba cejlónska
Jedna příšerka z pralesa.. Samička. Moc povedených fotek na internetu není...podmínky focení byly bezva - po kotníky v bahně, v polopodřepu, 35°C, podrost stromových kapradin, pijavice a pořád se ke mě cosi s mnoha nožičkama lísalo. Co ten Bambousek na tom pralese vidí
Zbytek posléze..ale už jsem aspoň promazal balast !
- StepanS
- zkušený běžný

- Jméno: Štěpán Strádal
Lelkoun srílanský - Batrachostomus moniliger
Hodně zajímavé. To vlevo je další?
- Honza
- stálý

Naprosto skvělej bubák i fotka !!!
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
fakt bubák

Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
-
DaveH
- zkušený vzácný host

- Jméno: David Havel
paráda
Nikon D4, D7000 + Nikkor 500/4 VR, Nikkor 105 Makro, pod vodu Nikon D80, pouzdro Ikelite + 2x blesk Ikelite 125 - http://www.dhphoto.cz/
- Priman
- zkušený běžný

- Jméno: Honza Řehák
Zvláštní pták 
Canon 70D + 40D, C400/5,6, C100/2,8 macro, C17-85IS, C 24-105IS, Kenko MC 1,5x DG, Benro A-268 + BH-1, 430EX II, dálková spoušť phottix a další harampádí. Zejména ale pokora a trpělivost.
- Indian
- VIP

- Jméno: Michal Pešata
lelkouny já můžu dobrý
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
- Photomecan
- VIP

Ještě párek - asi maximum, co jsme byl schopen získat a na webu mám krátké video, jen pro orientaci.
[mrtve linky]
[mrtve linky]
- Šeba24
- běžný

- Jméno: Vladimír Šebík
Zajímavej živočich a super fotky 
Technika: Canon 5D mark III, Canon 500 f/4 IS USM, Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM, Canon EF 16-35mm f/4,0 L IS USM stativ GITZO GT4542LS Systematic, dálková spoušť atd.
- Boban
- VIP

- Jméno: Jaromír Kadeřábek
Já už nějaké fotky na netu viděl
a viděl jsem i jak na ně
A za sebe..mě se tvoje fotky líbí 
- Honza
- stálý

Jak moc tyto fotky potřebovaly post-procesing? Je to foceno skoro nejlepší výbavou na trhu, přesto asi v obtížných podmínkách. Nešupl bys Martine pro zajímavost stejný výřez původní fotky vedle té vystavené?
Bylo je obtížné najít? Náhoda, nebo jsi je hledal cíleně?
________
Protože se zde asi moc fotek těchto bubáků jen tak neobjeví, tady je jeden odkaz:
http://www.arkive.org/sri-lankan-frogmo ... 12334.html
Bylo je obtížné najít? Náhoda, nebo jsi je hledal cíleně?
________
Protože se zde asi moc fotek těchto bubáků jen tak neobjeví, tady je jeden odkaz:
http://www.arkive.org/sri-lankan-frogmo ... 12334.html
- Photomecan
- VIP

Boban - jo má je ještě Juraj Macko a poseděli mu trošku líp. Jinak já napsal "povedených" - mrkni třeba na images.google.com - jsou to vše hlavně dokumenty..fotí se blbě hlavně proto, že jsou zalezlí někde v houští. Výhodou je, že to houští nemění, tak když už je někdy někdo objeví, tak je velká šance, že tam budou i za měsíc. Jinak si vlez do 1,5m vysoké smrčiny a za poledne něco vyfoť
- tak to asi vypadalo. Kdyby alespoň bylo zataženo. Nikdy bych je nenašel, oni se přes den ani nehnou a jsou dokonale maskovaní, prošel bych kolem z metru a neviděl ani mrť. Ukázal mi je ornitolog, věděl o tom deništi ale mohl jsem tam jen já, na chvilku a nesměl jsem je rušit, takže jsem si nesměl ani oddělat stvol kapradiny...ale to místo mělo docela vychozený chodníček (alespoň na začátku, pak to bylo v bahně), takže je to pravidelná lokalita. Juraj mi psal, že ví přesně, o které místo se jedná...a že zná další. Tak asi jo..jen že nikdo ty fotky nevozí
.
Honza: jak sis všiml, je to 5DmkIII na ISO 3200 a s bleskem + betterbeamer, sklo 70-200 f4 IS L (2,8čka zůstala v batohu v chatě, taky by to asi vypadalo líp a 4kilo bylo dlouhé). Blesk myslím -3EV jen na lehounké projasnění kontrastů (bez blesku je to o dost horší) a postproces - no čaroval jsem s tím, abych z toho vytáhl maximum. Rawy jednou na světla, jednou na stíny = další dorovnání scény apod. - klidně tu něco dám. Naštěstí to 5D má slušný rozsah, bylo z čeho brát. A že bych je viděl, jsem nepředpokládal i když doufal. Průvodce jsem si vybíral cíleně s tím, že chci někoho kdo ví, kde jsou přes den zalezlí a že bakšiš bude podle toho, co mi ukáže. Jinak to tam nefunguje a ani to není záruka....ale průvodce byl prima, zjevně fanda, tahal mě skrz celej prales
..
Honza: jak sis všiml, je to 5DmkIII na ISO 3200 a s bleskem + betterbeamer, sklo 70-200 f4 IS L (2,8čka zůstala v batohu v chatě, taky by to asi vypadalo líp a 4kilo bylo dlouhé). Blesk myslím -3EV jen na lehounké projasnění kontrastů (bez blesku je to o dost horší) a postproces - no čaroval jsem s tím, abych z toho vytáhl maximum. Rawy jednou na světla, jednou na stíny = další dorovnání scény apod. - klidně tu něco dám. Naštěstí to 5D má slušný rozsah, bylo z čeho brát. A že bych je viděl, jsem nepředpokládal i když doufal. Průvodce jsem si vybíral cíleně s tím, že chci někoho kdo ví, kde jsou přes den zalezlí a že bakšiš bude podle toho, co mi ukáže. Jinak to tam nefunguje a ani to není záruka....ale průvodce byl prima, zjevně fanda, tahal mě skrz celej prales
- Boban
- VIP

- Jméno: Jaromír Kadeřábek
Martine..viděl jsem i jinde..u Juraje samo také..však právě..že jsem viděl..jak se blbě fotí..jak jsem psal..máš to hezké 
- Honza
- stálý

Je mi jasný, že ze špatného základu dobrý foto nejde, a protože to máš velice pěkně zpracované, tak jsem zvědavej, jak moc to potřebovalo doladit. Můj post-proces je bohužel většinou horší než originál, tak jsem na tu ukázku jak se to má dělat zvědavej.
- M.Prievalsky
- stálý

- Jméno: Martin Prievalsky
Parádne fotky a zaujímavý vták. Hoci píšeš, že svetlo nebolo najlepšie, mne tam práve takéto sedí. Aj s tými svetelnými kruhmi v pozadí
.