Pozor u krmítek
-
Sešívka
- jbenak
- zkušený protahující

- Jméno: Jiří Benák
Pozor u krmítek
Ono je to složitější. Zvonek slunečnicové semínko drtí v zobáku napříč a kousky s jeho slinami padají do krmítka nebo přes jeho okraj na zem. Ty rozdrcené zbytky zobou zase zvonci, pěnkavy a vrabci. Krmím jen slunečnicí a letos jsem poblíž nalezl nejméně šest mrtvých zvonků.
Pěnkavy se asi nenakazily. Sýkorky v naprosté většině seberou semeno celé a odletí na větev, kde ho rozklovou. Zrovna tak brhlíci.
Takže čistota krmítka by měla být samozřejmostí, ale nákaze mezi zvonky nezamezí.
Zrušil jsem taky kvůli tomu malé, hojně navštěvované napajedlo a nechal jen zahradní jezírko.
Nemocné zvonky jsem měl na zahradě letos poprvé. Uvidíme příští rok. V polích jsem jich viděl teď na podzim ještě dost.
Pěnkavy se asi nenakazily. Sýkorky v naprosté většině seberou semeno celé a odletí na větev, kde ho rozklovou. Zrovna tak brhlíci.
Takže čistota krmítka by měla být samozřejmostí, ale nákaze mezi zvonky nezamezí.
Zrušil jsem taky kvůli tomu malé, hojně navštěvované napajedlo a nechal jen zahradní jezírko.
Nemocné zvonky jsem měl na zahradě letos poprvé. Uvidíme příští rok. V polích jsem jich viděl teď na podzim ještě dost.
Jiří Benák, http://www.benak.info , fotogalerie: http://www.benak.info/wp/galerie
- Jarek
- VIP

- Jméno: Jiří Sedláček
Pozor u krmítek
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
- stugent
- VIP

- Jméno: Rudolf Linhart
Pozor u krmítek
přijde mi, že některé "výzkumy" si dost protiřečí. Je to tak rok zpátky, co jsem četl studii, která dokazovala pravý opak.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW