Prsacky

- oblečení, obuv, kamufláž, maskovací sítě, fotovory...
Odpovědět
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host
Jméno: Honza

Prsacky

Příspěvek od honziceks »

Chtel jsem se Vas zeptat zda jste nekdo zkousel nove prsacky pro fotovor. Nejsou z neoprenu ale z takove jakoby sustakoviny a dole jsou zakonceny neoprenovou ponozkou. Je potreba si k nim koupit zvlast boty. Dela je vice firem maji je treba i v Decathlonu. Chci si je koupit protoze vidim same vyhody oproti klasickym neoprenovym prsackam(skladnost, jsou mnohem lehci atd.). Tak se jen chci zeptat zda je nemate nahodou nekdo doma. V obchode mi tvrdili, ze jsou neprosakave a voda sustakovinou neprostece. Nicmene jakozto neverici Tomas (nebo spise Honza) se mi nechce verit ze by byli opravdu neprosakave pokud v nich budu ve vode 3-4 hodiny.

Tak se jen ptam zda je nekdo ma?

Jsou treba zde ale vyrabi je vice firem.

http://www.tropicliberec.cz/prodysne/pr ... oty-zdarma
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Prsacky

Příspěvek od stugent »

Za tu cenu bych tomu i věřil. Jen si myslím, že v zimě nebudou moc hřát
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Jarek
VIP
VIP
Jméno: Jiří Sedláček

Prsacky

Příspěvek od Jarek »

Abych řekl pravdu,tak se mi moc nechce věřit,že těmi botami nic neproteče.
Jiří.
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
Kverk
protahující
protahující

Prsacky

Příspěvek od Kverk »

Boty protečou - tedy vlastně je to tak celé vymyšlené - nohu chrání ta ponožka, která je součástí kalhot a boty jsou vlastně "mokré" a chrání nohu proti chladu a poranění...
Kalhoty (nebo komplet) je z materiálu podobnému goretexu - dají se sehnat i originál goretexové (jsou ještě dražší...). Osobní zkušenost nemám, jen jsem to vše měl v rukou v obchodě. Švy na kalhotech jsou přelepené, ale celkově mě model, který jsem měl možnost si prohlédnout a ozkoušet moc nenadchl. Zpracování oproti např. horolezeckým bundám z goretexu o dost horší a materiál moc "goretexově" nevypadal. Tím netvrdím, že je to špatné, ale mě se to za ty peníze moc nepozdávalo...
Kverk
uray
stálý
stálý
Jméno: Juraj Matěj

Prsacky

Příspěvek od uray »

Nevím jak konkrétně tento model, ale 100% neprotečou a nejsou moc dobrá ochrana před zimou. To, že je materiál tenký a vypadá jak šusťák nic nemění na tom, že je funkční: prodyšný a nepromokavý. Přítelkyně testovala v rámci bakalářky asi 10 materiálů (vodní sloupec, kde tlak odpovídal 200cm po dobu 5 hodin) a ani jeden materiál nepropustil byť ani kapku. Pak testovala "švy" a tam už něco proteklo, ale jen u nekvalitních pásek. Sám sem funkčním materiálům moc nevěřil, ale když sem dal mokrou ruku do goterex rukavice (velmi tenká, připadalo mi to spíš jako papír), za pár minut jsme ji měl suchou. Pak jsem dal ruku s rukavicí do akvárka a chvíli sem tam s ní máchal a nic neproteklo.

Každopádně odvod vlhka funguje jen na vzduchu, pod vodou se nemá vlhko kam odpařovat. Podle mě je zbytečné takové prsačky kupovat, asi bych se bál, že je někde poškodím, ale to je už jen můj názor - je to otázka peněz :(
XAXAP
VIP
VIP
Jméno: Martin Tomáš

Prsacky

Příspěvek od XAXAP »

Dejchacích prsaček je na trhu už fůra. Sic chytám ryby na mušku, mám s nimi letité zkušenosti. Dá se za ně utratit ranec, ale pokud je chcete jenom na focení tu a tam, veleslušnou kvalita za rozumnej peníz má americkej Cabelas.com nebo polský Taimen.com. Mně na rybách vydrží 4 sezóny v pohodě, v Dánsku při lovu mořských pstruhů jsme ve vodě skoro furt. Je jen potřeba dávat bacha na velikost. Musíte mít volnost pohybu. Nejčastější problém je natažený šev, pak tudy začíná prosakovat voda. Takže při nákupu je mít volnější, je potřeba bez trablů udělat vysokej schodokrok, jít na čtyři bez většího natahování a tak. Pak budou sloužit perfektně. A oproti neoprenům se v nich daj chodit i dálky, do studené vody stačí oblíst dobrý termopodvlíkačky.
Meetlynx https://www.facebook.com/meetlynx/ a Ochrana sýčka v ČR https://www.facebook.com/OchranaSycka/
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
Vlatoman
běžný
běžný
Jméno: Vladimír Toman

Prsacky

Příspěvek od Vlatoman »

Pěkný den přátelé, řeším opravu neoprenových broďáků. Máte s tím někdo nějakou zkušenost?
Ptal jsem se u AGAMY na opravu, ale včetně dopravného by to vyšlo na 2500 - 4000 Kč podle rozsahu poškození. To se mi nevyplatí.
Ve výprodeji jsem neoprény koupil za 2200,-Kč. Opravit potřebuji natažené švy v rozkroku. Nevíte jestli existuje nějaký zátěr?

Díky za info
Vláďa Toman
Odpovědět

Zpět na „Výstroj a maskování“