Canon EOS M

Odpovědět
uray
stálý
stálý
Jméno: Juraj Matěj

Canon EOS M

Příspěvek od uray »

Canon podle "rumors" začne dělat mirrorless (tety pokud nepočítám Canon EOS C300), myslíte, že bude vývoj klasických corpových DLSR upadat? - já tedy rozhodně ano.

Obrázek

http://www.theverge.com/2012/7/20/31714 ... amera-leak
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Canon EOS M

Příspěvek od stugent »

Bohužel si myslím, že se trochu stáváme obětí výrobců, pokud budou podporovat mirrorless, pak patrně bohužel budou zrcadlovky nahrazeny (podobně jako výrobci mobilních telefonů zahltili trh smartphony a nabídka klasických telefonů je výrazně omezena). Osobně nejsem příliš příznivcem těchto fotoaparátů - zatím jsou to všechno malá těla s malým čipem a hlavně mi vadí evf hledáček a s ním související zvýšená spotřeba baterie. Na druhou stranu velká výhoda by byla rychlost sekvencí a tichá závěrka.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
LorDP
stálý
stálý
Jméno: Petr Salinger

Canon EOS M

Příspěvek od LorDP »

Dovolím si nesouhlasit že se stáváme obětí výrobců. To trh určuje co se bude prodávat a co ne. Když se podívám na po ulici, tak spousta lidí má smartphone a když si některý ze známých kupuje nový telefon, tak většinou sáhnou po nějakém chytrém (i když najdou se i vyjímky). Mirrorless začala dělat jedna firma a ostatní výrobci si nechtěli nechat ujít tuto příležitost "Co kdyby". Malé těla a malé čipy jsou záměrně kvůli ceně a konkurence schopnosti. Není problém udělat plný formát ale je to velké riziko, že se na trhu neuchytí. Pořád jsou zde problémy které jsi vyjmenoval. EVF hledáček, baterie a nízká oblíbenost u profesionálů.
Pokud se do budoucna podaří vyřešit tyto problémy (displej který nebude složený z pixelu a bude na pohled nerozeznatelný od klasického hledáčku a baterie která vydrží 14dní focení) tak je to cesta správným směrem.
Canon 5d mark III, Canon 40D, Canon 500mm F4 L IS, Canon 16-35 F2,8 L, Canon 85mm F1.8
http://www.petrsalinger.cz
Indian
VIP
VIP
Jméno: Michal Pešata

Canon EOS M

Příspěvek od Indian »

Tak osobně jsme rád, že se nikon vydal i na cestu bezzrcátka:-) a přiznávám se že kdyby neměl (nikon) cenovou politiku jakou má, tak bych již jedno bezzrcátko vlastnil jako foták pro ženu a rpo mě crop 2x, bez hlasu závěrky a 30-60 fps za sekundu.... u wild bych si využití dokázal představit,. do budoucna doufám, že prodej stávajících bezzrcátek zaplatí vývoj v tété oblasti a budou odlazeny zde uvedené mouchy:-)

PS: mám D700 s baterkou s D3 a d3s a na 14 dení focení mě to stejně nedá (pouze cca 3k snímků:-)
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
stugent
VIP
VIP

Canon EOS M

Příspěvek od stugent »

On je průser i to, že výrobci vynecháním zrcátka přibližují bajonet k čipu, což vyžaduje jinou konstrukci objektivů. Pokud jsem do objektivů investoval nemalý finanční obnos, nemám zájem pořizovat druhou sadu stejně kvalitních objektivů pro mirrorless foťáky, prakticky je to stejné jako by někdo nyní používal zrcadlovky canon a nikon současně.

Pokud by canon udělal bezzrcátko s tím, že by zachoval současnou velikost dslr těla a kompatibilitu s objektivy, možná bych o něm také uvažoval a to právě z důvodu tichosti a rychlých sekvencí.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Indian
VIP
VIP
Jméno: Michal Pešata

Canon EOS M

Příspěvek od Indian »

U low endu to řeší myslím redukce(se zachováním automatiky:-) a u profi těl předpokládám, že to pujde:-)

Otázkou je zda by tele přímo na pidičip:-) nebylo levné, světelné a lehké:-) ale asi ne:-)
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
stugent
VIP
VIP

Canon EOS M

Příspěvek od stugent »

Michale, podívej se např. na Olympus, který svoji 300/2,8 má zkonstruovanou taky na malý 4/3 čip (vykresluje menší kruh) a porovnej jeho velikost a cenu s 300/2,8 u canonu nebo nikonu (které vykreslují plný formát). Navíc se mi zatím zdá, že firmy nastavily takovou politiku, kdy bezzrcátka zastávají roli spíše módních a stylových doplňků, než nějakých výkonných mašin. Od toho se odvíjí i nabídka objektivů - zatím nikdo nenabídl světelný teleobjektiv ani pevný teleobjektiv. Ono by to ani k tomu malému tělíčku moc nepasovalo.

Redukce sice existují, ale mají podobné negativní vlastnosti jako třeba telekonvertor, zejména zpomalují ostření.
LorDP
stálý
stálý
Jméno: Petr Salinger

Canon EOS M

Příspěvek od LorDP »

stugent píše:On je průser i to, že výrobci vynecháním zrcátka přibližují bajonet k čipu, což vyžaduje jinou konstrukci objektivů. Pokud jsem do objektivů investoval nemalý finanční obnos, nemám zájem pořizovat druhou sadu stejně kvalitních objektivů pro mirrorless foťáky, prakticky je to stejné jako by někdo nyní používal zrcadlovky canon a nikon současně.

Pokud by canon udělal bezzrcátko s tím, že by zachoval současnou velikost dslr těla a kompatibilitu s objektivy, možná bych o něm také uvažoval a to právě z důvodu tichosti a rychlých sekvencí.
A ty si myslíš že by canon a nebo nikon investoval nemalé prostředky do vývoje a výroby objektivů jako je 800 F5,6, 200-400 400II ... a pak to všechno vzal a zahodil? Nehledě na to, že by jim profi fotografové vyškrábali oči. Pokud bude u canonu profi Mirrorless tělo, tak bude EF kompatibilní (aď už přes redukci a nebo přímo)
Canon 5d mark III, Canon 40D, Canon 500mm F4 L IS, Canon 16-35 F2,8 L, Canon 85mm F1.8
http://www.petrsalinger.cz
uray
stálý
stálý
Jméno: Juraj Matěj

Canon EOS M

Příspěvek od uray »

Jsem zvědav, jestli Canon připraví nástupce 7D v podobě DSLR nebo jej nahradí ML s bajonetem EF. Umím si představit, že vyvinou s polu s profi ML konvertor pro EF, který nebude brzdou objektivu. Je pravda, že se to zatím nikomu nepovedlo. Pentax to vyřešil po svém - ML má stejný bajonet jako všechny dosavadní DLSR (SLR kompatibilní), ale za cenu velikosti těla...

Pokud jde o použití s teleobjektivy, nemá ML krom tichého režimu a rychlosti nic moc nabídnout, ale spousta lidí - amatérů sebou jinak netahá foťák hlavně kvůli velikosti a nahrazují jej kompaktem, Mít jedno tělo pro běžné focení /denní nošení a focení v přírodě s kvalitním teleobjektivem, to bych si nechal líbit.

Teď používám m43 systém a jsem spokojen, ale s teleobjektivy je to bída. Měl jsem tokinu 300mm/2,8 MF ale nakonec jsem ho prodal a pořídil lumix 100-300mm, sklo to je parádní, ale ta světelnost :-( Za rok nebo dva by se mohl vyrábět 300/4 nebo 100-300/4 a to by bylo super. Hlavní výhoda ML je velikost, montovat současné teleobjektivy na ML nemá moc smysl,zvlášť, pokud je čip APS-C.
stugent
VIP
VIP

Canon EOS M

Příspěvek od stugent »

Já už jsem si tímhle jednou prošel. Měl jsem olympus, který měl docela slibně rozjetý 4/3 systém, ale pak ho svoji politikou absolutně pohřbil, nehledě na uživatele a přesedlal na bezzrcátka, právě na m4/3, které zmiňuje Juraj nade mnou.

S původním systémem je kompatibilní nekompatibilní, neboť je stejně nutné použít redukci, která objektivy dost omezuje a nakonec tak stejně všichni přesedlají na objektivy pro bezzrcátkový systém. Za poslední x let Olympus představil pouze jedno nové tělo DSLR s minimem inovací a žádný objektiv. Bojím se, aby postupem času podobnou cestu nezvolili i ostatní výrobci.

A co se týče toho, že výrobci jdou tím směrem, který jim udávají zákazníci (viz. přirovnání ke smartphonům), tak s tím nesouhlasím. Pokud výrobce dá bezzrcátkům větší podporu v podobě cenové politiky a příslušenství, doprovázené šikovnou reklamou, budou to kupovat i ti, kteří by o podobném produktu nikdy neuvažovali. A tak může skutečně zrcadlovkách snadno odzvonit hrana jako lousknutí prstem a zákazníci se zkrátka nechají zatlačit tam, kde je výrobce chce mít.
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty“