TC pro Sigmu 100-300/4 APO IF
-
LemoN
TC pro Sigmu 100-300/4 APO IF
Zdravim panove,
rad bych se poptal na vhodny TC pro toto sklo. Zdalo se mi zebych koupil starsi Kenko 1,5 SHQ , ale to mi prijde nesehnatelne.
Jake TC by jste mi doporucili, rekneme i pro budoucnost u znacky Canon? Planuji, zejestli me WildLife chyti jeste vic, vymenim Sigmu za nejaky origos Canon pevne sklo (300/4 IS, nebo 400/5.6).
Diky za radu predem.
rad bych se poptal na vhodny TC pro toto sklo. Zdalo se mi zebych koupil starsi Kenko 1,5 SHQ , ale to mi prijde nesehnatelne.
Jake TC by jste mi doporucili, rekneme i pro budoucnost u znacky Canon? Planuji, zejestli me WildLife chyti jeste vic, vymenim Sigmu za nejaky origos Canon pevne sklo (300/4 IS, nebo 400/5.6).
Diky za radu predem.
- kurťa
- moderátor

- Jméno: David Kurtin
Re: TC pro Sigmu 100-300/4 APO IF
V budoucnu na Canon objektiv určitě Canon TC. Nevím, jestli by ti už teď fungoval se Sigmou, protože má (stejně jako TC1,4x od Sigmy) vystouplý přední člen, viz. http://www.slrgear.com/reviews/showprod ... 435/cat/62 http://www.slrgear.com/reviews/showprod ... 413/cat/62 a možná by narážel na zadní člen Sigmy 100-300 (jestli ta ho ale má?? Neznám konstrukci toho skla). Není-li konstrukce problém a máš-li finance, zkus zrovna ten Canon 1,4x - buď si ho jen půjčit na zkoušku od někoho, kdo ho vlastní, nebo pořídit z e-shopu a v případě, že by nesedl, vrátit.
Pak už moc možností není - Tamron 1,4x nebo Kenko 1,4x (1,5x), oba v PRO verzi.
Ještě dodám, že Sigmu 100-300 jsem neměl. Ale takto bych postupoval - Canon TC na zkoušku, jestli sedne/nesedne (jak konstrukcí, tak funkcemi) Tamron 1,4PRO/Kenko 1,4xPRO (nemají vystouplý člen, tudíž je lze nasadit na převážnou většinu skel).
Pak už moc možností není - Tamron 1,4x nebo Kenko 1,4x (1,5x), oba v PRO verzi.
Ještě dodám, že Sigmu 100-300 jsem neměl. Ale takto bych postupoval - Canon TC na zkoušku, jestli sedne/nesedne (jak konstrukcí, tak funkcemi) Tamron 1,4PRO/Kenko 1,4xPRO (nemají vystouplý člen, tudíž je lze nasadit na převážnou většinu skel).