Nikon 400mm f/2.8 AF-I help
-
michalcz
ahoj sem tu nový mněl bich dotaz na skušenější kolegy mám možnost koupit Nikon 400mm f/2.8 AF-I. ktery výpada mimochodem na nemoc používaní mně připadá že nefunguje tak jak bi mněl používam k foceni nikona d2x a kdyz je objektiv nasazen na fotak tak chvilku vostři rychle jak bi mnel a pak si dejme to mu natocim na jini oběkt a obektiv začne vostrit a nechce vyvostit uplne a zustane v poloze rozmazano a to i když skoušim na obektivu prepnout do polohy full .3.5-7 myslim kdyz prepnu na jakoukoliv s tichto poloh tak obektiv udela stejnou vec chvilku ostri a pak kdyz prejedu tak si nemuze vyostřit ????? Nevite nekdo prosim jestli to nemuže byt nastavením fotaku ted je nastaveno na jeden ostrici bod cetl sem ze tento oběktiv dosahoval mimořadních kvalit a ponevač je za rozumnou cenu tak bich rad jestli bi někdo nemněl nějakou šikovnou radu děkuju za případné info
- LorDP
- stálý

- Jméno: Petr Salinger
První rada. Nainstaluj si slovník kontroly pravopisu.
Otázka je, na co se ostří? Jestli na rovnou plochu, kde se nemá objektiv čeho chytit a nebo na něco členitého.
Pokud tomu nerozumíš, tak si ho nech zkontrolovat v Nikon servisu.
Otázka je, na co se ostří? Jestli na rovnou plochu, kde se nemá objektiv čeho chytit a nebo na něco členitého.
Pokud tomu nerozumíš, tak si ho nech zkontrolovat v Nikon servisu.
Canon 5d mark III, Canon 40D, Canon 500mm F4 L IS, Canon 16-35 F2,8 L, Canon 85mm F1.8
http://www.petrsalinger.cz
http://www.petrsalinger.cz
- Jarek
- VIP

- Jméno: Jiří Sedláček
Tak tohle až si přečte Martin,tak ho asi trefí
.
Jiří.
Jiří.
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
To není dotaz, nýbrž provokace a znásilnění jazyka. Odcházím to zapít, to jen tak nerozdejchám. Nejsem vyznavač autokorekcí, člověk potom zleniví, ale než číst něco takového...Jarek píše:Tak tohle až si přečte Martin,tak ho asi trefí.
Jiří.
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
- kurťa
- moderátor

- Jméno: David Kurtin
Ano, mezi AF-I objektivy je 400ka hodnocena jako to nej co se týká kresby i rychlosti ostření. Na zahraničních forech se však upozorňuje na to, že Nikon již nevyrábí a tudíž i servisům nedodává náhradní díly.
Něco se dá sehnat ještě na Ebayi, např. bajonet, ale montáž je pak na tobě samém.
Něco se dá sehnat ještě na Ebayi, např. bajonet, ale montáž je pak na tobě samém.
-
michalcz
Děkuji za rady a omlouvám se za pravopis .
Co se mi povedlo zjistit ješte tak je v foto škoda mi bylo zděleno že při nečinosti to občas dlouhá ohniska dělají žě nechtějí pořadne ostřít ??? v nikon servisu bylo nabídnuto za zhruba 2500 kc vyčištění a namazání pak jsem se bavil s člověkem co af-i měl, ten se ptal na firmware tak co si stoho vybrat a investovat vic nez 50 000 kc
Co se mi povedlo zjistit ješte tak je v foto škoda mi bylo zděleno že při nečinosti to občas dlouhá ohniska dělají žě nechtějí pořadne ostřít ??? v nikon servisu bylo nabídnuto za zhruba 2500 kc vyčištění a namazání pak jsem se bavil s člověkem co af-i měl, ten se ptal na firmware tak co si stoho vybrat a investovat vic nez 50 000 kc
-
Tomas73
Nikon 400 af-i
Mate ho nekdo a muzete se podelit se zkusenostmi?
Jaka je obvykla cena za funkcni kus?
Ma cenu ho kupovat?
Jaka je obvykla cena za funkcni kus?
Ma cenu ho kupovat?
- kurťa
- moderátor

ebay 90-95t a více
- kurťa
- moderátor

Asi nejlepší fotky (dle mě), co jsem našel, jsou od nedávno zesnulého Ronnie Gauberta http://forums.dpreview.com/forums/readf ... 378&page=1 . Sice "jenom" D200vkou, ale i tak stále platí, že fotku dělá především um fotografa. Viděl jsem o hodně horší snímky z profi zrcadel + 600mm AF-S VR.
...no a pro ostatní malá ukázka, kde zmíněný fotograf tvořil
http://lovemyplanet.com/thumbnail/6699/org
...no a pro ostatní malá ukázka, kde zmíněný fotograf tvořil
-
Tomas73
diky, budu rad za kazde rady.