Canon EF 70-200mm f/2.8 IS II USM + Canon TC 2.0x III
-
Krafra
- VIP

Kup si Canon 200/2,8L a můžeš používat i s TC a bude to super a ještě ušetříš.
-
lesny muz
Tu 70-200 mám aj ja je to neskutočne super objektív používam ho na wild zatial som len na 200mm ale plánujem kúpiť TC 1,4III na kvalite to nespoznáš a na AF taktiež nie pretože vraj TC III majú vsebe nieaký mikročip na AF . Moje skúsenosti so 70-200 IS II sú zatial super na svadby vinikajúci objektív niet čo riešiť pokial máš prachy chod do toho. TC 2III bude už poznať na kvalite.digtech píše:Jo jenže to je právě těch dalších 20tis. navíc a k tomu ještě teda si osobně myslim, že tenhle zoom má tu kresbu o malinko lepší (má lepší kresbu než dost pevných ohnisek - nepočítaje samo jako je např. špička 400mm f2.8 L IS II USM) a dle:
http://www.the-digital-picture.com/Revi ... &APIComp=0
vycházejí na 400mm skorem stejně. Kdyby to byla prvotřídní ostrost tak třeba možná, ale jináč v tom nevydim zas tak velkou výhru, protože tan TC 2x nasazenej na ten zoom, by byl velmi univerzální po přepočtu -> 224 až 640mm (70-200mm). Já se můžu kouknout na ostrost dle testů výše zmiňovaného webu, ale jde mi spíše o praktické postřehy, jestli je tajta ostrost ještě dostačující, jestli to někdo zkoušel a je to použitelný.
PS: ten Canon EF 70-200mm f2.8 L IS II USM si koupim v každym případě (uvažoval jsem teda i po stejném zoom akorát po f4.0 kde je poloviční cena, ale pak bych si asi zas někdy vyčítal že jsem si nekoupil tu 2.8 )
Jináč díky za jakékoli reakce
- Photomecan
- VIP

- Jméno: Martin Mecnarowski
Upřimně - na svatby bohatě stačí základní zoom a pevná 50ka třeba o f1,4 a co nejsilnější blesk s difuzorem. Víc si žádná svatba nezaslouží ...dlouholetá zkušenost. Fotil jsem je i s 85/1,2 MkII - nikdo ten rozdíl nepozná, je to banda ignorantů zvyklá na kompakty a po uměleckém vyjádření nikdo netouží. Možná 1(jedna nevěsta) z 10... 50ka je na bokeh a svatební portrét až až, s cropem 1,6 budeš na ideálních 80mm, s 70-200 budeš dlouhej. A řešit ostrost u svatební fotografie ??? No to by Ti nevěsta dala! Nejzajímavější byly stejně dynamické záběry širokým ohniskem...Jasná volba je spíš touha to sklo vlastnit, že jo
? Na občasnou přírodu si kup 300/f4 nebo 400/5,6 za půlku peněz a min.stejné kvalitě výstupu a za zbytek si někam zajeď. Ta 70-200 je bezpochyby špičkové reportážní sklo, jen chci říct, že pro uvedený účel se dá stejný výsledek pořídit za půlku.
-
Krafra
- VIP

Sám sis odpověděl kup si 55-200 na svadby a pevnou 400/5,6 na zvířata a neprohloupíš.
Jenže jseš asi rozhodnutý a je těžko někomu radit,když si sám vše zdůvodní
Jenže jseš asi rozhodnutý a je těžko někomu radit,když si sám vše zdůvodní
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
Ten minulý příspěvek jsem vydržel, ale toto je fakt síla - v češtině existuje i tvrdé Y - po SVÝM (když už ne po SVÉM), MÝHO (když už ne MÉHO), ZDRAVÝHO (když už ne ZDRAVÉHO), TVÝHO.digtech píše:No ty to bereš prostě jen po svim - já totiž to focení v přírodě neberu jako svojí hlavní fotografickou činnost. Přeci dle mího zdravího rozumu si nekoupim objektiv, kterej pak přeci budu využívat jen absolutně minimálně. Ty jsi dle tvího portfólia fotografií zalezlej porád někde v houští - což teda beru, že to je obdivuhodný, mít tolika trpělivosti a zajímat se o přírodu, ale já jsem spíš neposeda a fotim spíš svatby, koncerty, různý jiný akce a sic jí rád mam, ale do tý přírody se zas tolika nedostanu, tak mi přijde prostě hloupost si kopovat 300 nebo 400mm za 35tis. (vim , že to je dobrá cena/kvalita) když by mi po většinu času na to jen stejnak sedal jen prach.
Když už žijeme v době, kdy se většina komunikace odehrává na klávesnici, snažně prosím, přečtěme si to po sobě a opravme alespoň ty nejhorší chyby. Omlouvám se za odbočku, ale myslím, že to patří ke všem tématům. Děkuji za pochopení
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
- taek
- zkušený běžný

- Jméno: M. Š.
... současné prohlížeče nabízejí kontrolu pravopisu, zpravidla podtržením pochybného výrazu.
http://wiki.operacesky.net/Česká_kontrola_pravopisu
http://www.mozilla.cz/doplnky/kontrola-pravopisu/
http://wiki.operacesky.net/Česká_kontrola_pravopisu
http://www.mozilla.cz/doplnky/kontrola-pravopisu/
Nikon D70 | N 18-70/3,5-4,5 AF-S | N 300/4 AF-S | N TC1,7 | N SB800 + BB | N Monarch 10x42 || LTL Acorn 5210
-
lesny muz
Photomecan píše:Upřimně - na svatby bohatě stačí základní zoom a pevná 50ka třeba o f1,4 a co nejsilnější blesk s difuzorem. Víc si žádná svatba nezaslouží ...dlouholetá zkušenost. Fotil jsem je i s 85/1,2 MkII - nikdo ten rozdíl nepozná, je to banda ignorantů zvyklá na kompakty a po uměleckém vyjádření nikdo netouží. Možná 1(jedna nevěsta) z 10... 50ka je na bokeh a svatební portrét až až, s cropem 1,6 budeš na ideálních 80mm, s 70-200 budeš dlouhej. A řešit ostrost u svatební fotografie ??? No to by Ti nevěsta dala! Nejzajímavější byly stejně dynamické záběry širokým ohniskem...Jasná volba je spíš touha to sklo vlastnit, že jo? Na občasnou přírodu si kup 300/f4 nebo 400/5,6 za půlku peněz a min.stejné kvalitě výstupu a za zbytek si někam zajeď. Ta 70-200 je bezpochyby špičkové reportážní sklo, jen chci říct, že pro uvedený účel se dá stejný výsledek pořídit za půlku.
Prepáč ale ty chceš fotiť svadby so seťákom? No prajem veľa šťastia. čo sa týka 70-200 to sa nedá porovnať so 300/4 a 400/5,6 pretože IS velmi oceníš ked udržíš čas 1/10, a ta ostrosť je tiež celkom niekde inde výstup zo 70-200 sa porovnávnatelný so 400 f2,8 IS II. Ešte k tej svadbe na svadbu potrebuješ velmi svetelné objektívy pretože na svadobnej fotke nechce vidieť ani ten največší lajk šum.
- Indian
- VIP

- Jméno: Michal Pešata
.........spíš neposeda a fotím spíš svatby, koncerty, různý jiný akce
No tak si ho kup:-) na toto je 70-200/2,8 určitě dobrá volba:.-) i když na focení svateb (zatím jsem fotil jen 3) mám podobný názor jako mecan
Na přírodu je však lepší to co psal Martin:-)
Lesný muž: chce to číst pomaleji:-) mecan nepsal se seťákem ale se záklaďákem:-) tedy 17-55/2,8:-)
No tak si ho kup:-) na toto je 70-200/2,8 určitě dobrá volba:.-) i když na focení svateb (zatím jsem fotil jen 3) mám podobný názor jako mecan
Na přírodu je však lepší to co psal Martin:-)
Lesný muž: chce to číst pomaleji:-) mecan nepsal se seťákem ale se záklaďákem:-) tedy 17-55/2,8:-)
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
- Photomecan
- VIP

lesny muž: je to sice off topic, ale: kolik šumu je vidět na zmenšeninách 10x15 ?? Jak jsem psal výše, mám i EF 85 f 1,2 MkII, což je nejlepší glamour sklo od Canonu a došel jsem k názoru, že jsou to perly sviním. Občas se najdou vyjímečně založené páry, ale je to fakt vyjímka. Mnohem důležitější je ovládat Photoshop a liquid filtr, aby z korpulentní nevěsty nakonec vypadlo něco koukatelného, platí pro oba extrémy...
poslední svatby jsem mastil rovnou na JPG a bez úprav, všichni tak tlačili na cenu, že věnovat tomu více času nestálo za námahu navíc když můžu ležet někde v bahně u rybníka, no ne ??? Občas cvaknu něco kamarádům. Je to poměrně slušný přivýdělek, ale já si cením více volného času...
K objektivům obecně - i plastový seťák bohatě stačí pro zvětšeniny A4. Stačí umět fotit
K objektivům obecně - i plastový seťák bohatě stačí pro zvětšeniny A4. Stačí umět fotit
- Photomecan
- VIP

pro orientaci - jak to fotí s TC2x starší verzí MkII. Jsem příjemně překvapen, jak ostrostí, tak rychlostí AF. IS je o dost tišší. Jak vypadá rozostření pozadí - není to pevné sklo, ale jde to. pozadí je cca 50m daleko. Záběr je taková ta klasická 8-10m vzdálenost. Myslím, že pro mé účely je tato kombinace dostatečná. Po lehkém doostření budou snímky určitě pro tisk použitelné. Výřez je bez doostření, clona 7,1. Ještě udělám pár testovacích snímků, dám to pak na web.
Tím jsem výbavu zredukoval na 3 skla + TC
Tím jsem výbavu zredukoval na 3 skla + TC
- Photomecan
- VIP

Víc fotek na různé clony a ohniska: http://www.photomecan.eu/cs/mdl/info/ca ... kii-a-tc2x zatím s TC 2x Mk II
- Photomecan
- VIP

[mrtve linky]
s TC 2x MkIII - funguje pěkně, ale kdybych pro něj neměl další využití (myslím MkIII konvertor) tak bych si ho nekupoval - funguje skoro stejně (já rozdíl nevidím) s MkII.
s TC 2x MkIII - funguje pěkně, ale kdybych pro něj neměl další využití (myslím MkIII konvertor) tak bych si ho nekupoval - funguje skoro stejně (já rozdíl nevidím) s MkII.