S novým foťákem Lytro

Odpovědět
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

S novým foťákem Lytro

Příspěvek od ptacatko1 »

Naposledy upravil(a) ptacatko1 dne 27 říj 2011, 19:08, celkem upraveno 1 x.
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
P4c.
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Michal Hykel

S novým foťákem Lytro

Příspěvek od P4c. »

MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

S novým foťákem Lytro

Příspěvek od MartinP »

No, jsem stále klidný - když rozumné citlivosti nejsme zatím schopni dosáhnout na 12 Mpx na APS-C čipu, tak technologie "snímání světla vč. směru" by pro naše potřeby musela být ještě x-krát hustší...
Je dobře, že se jde různými směry a určitě se najdou výborné oblasti využití (hlídací kamera, kde si zaostříš až to, co potřebuješ, je prima), pro naše potřeby si ale ještě zrcadlovku pár let ponechám... : D
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
Boban
VIP
VIP
Jméno: Jaromír Kadeřábek

S novým foťákem Lytro

Příspěvek od Boban »

Sohlasím s Martinem,také mi to zatím dostačuje.Jen se bojím toho,že až si zítra půjčím D3s.... :o:
jbenak
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Jiří Benák

S novým foťákem Lytro

Příspěvek od jbenak »

Konečně se "digitální" zobrazování pohnulo. Obraz se dopočítá.
http://www.lytro.com/renng-thesis.pdf
Ještě jsem to nestačil přečíst, ale myslím si že foťák vyžaduje optiku s přesně definovaným prohnutím zaostřené plochy tak, aby na snímač se směrovými čidly v jednom bodě dopadal obrázek ostrý, FF i BF z různých zon objektivu. Malé relativně rozlišení výsledného obrázku se v budoucnu dožene většími a hustějšími senzory.
Zajímavá technologie, která může znamenat revoluci ve fotografii. Jediný pohyblivý prvek je zoom objektivu. Žádné clony, zrcátka, AF a podobné mechanismy.
Super světelné objektivy se skvělým bokeh a navíc SW libovolně tvarovatelným.
uray
stálý
stálý
Jméno: Juraj Matěj

S novým foťákem Lytro

Příspěvek od uray »

no už je to nějaký rok co jsem o tom poprvé četl. Vím, že se stejný/obdobný systém používá na snímání 3m modulů, nemůžu si vzpomenout na web té firmy, ale mají několik kamer. Vím že to byli němci... pokud najdu doplním sem.
Ta práce dostupná přes jejich web je ale zajímavá. Ještě bude dlouhá cesta, než to bude komerčně dostupně a dostatečně kvalitní pro amatérské fotografy
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

S novým foťákem Lytro

Příspěvek od ptacatko1 »

uray píše:no už je to nějaký rok co jsem o tom poprvé četl. Vím, že se stejný/obdobný systém používá na snímání 3m modulů, nemůžu si vzpomenout na web té firmy, ale mají několik kamer. Vím že to byli němci... pokud najdu doplním sem.
Ta práce dostupná přes jejich web je ale zajímavá. Ještě bude dlouhá cesta, než to bude komerčně dostupně a dostatečně kvalitní pro amatérské fotografy
Juraj, není to tohle.
Míra

http://raytrix.de/index.php/home.html
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
hilgertom

S novým foťákem Lytro

Příspěvek od hilgertom »

Boban píše:Sohlasím s Martinem,také mi to zatím dostačuje.Jen se bojím toho,že až si zítra půjčím D3s.... :o:
Ve tvých pařátech bude D3s velmi nekalou zbraní. Asi jako kdybych si vzal já RPG na menší mraveniště :(
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty“