Motýli (NO WILDLIFE)

kaisi

Motýli (NO WILDLIFE)

Příspěvek od kaisi »

Začala se mi líhnout druhá generace lišajů smrtihlavů (Acherontia atropos).Přihodím pár snímků.

a tak Vám tedy mávám
Jarek
VIP
VIP
Jméno: Jiří Sedláček

Motýli (NO WILDLIFE)

Příspěvek od Jarek »

Jsou perfektní ;).To máš doma?
Jiří.
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
kaisi

Motýli (NO WILDLIFE)

Příspěvek od kaisi »

Ano, mám je doma (díky toleranci členů rodiny).Letos jsem měl ještě lišaje šeříkové,paví oka a vrbkové.
Asi do týdne se budou líhnout martináči (Atacus atlas),takže jsem asi dva měsíce nosil domů kytice živných
rostlin a snášel nechápavé pohledy lidí proč asi trhám odkvetlé větvičky šeříku nebo ptačího zobu. :)
Jarek
VIP
VIP

Motýli (NO WILDLIFE)

Příspěvek od Jarek »

Zajímavé,jen tak ze zvědavosti a jak se k tomu přijde,když si to chce někdo pořídit?
Jiří.
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
kaisi

Motýli (NO WILDLIFE)

Příspěvek od kaisi »

Já jsem kupoval většinou vajíčka přes inzerci na http://www.ifauna.cz/bezobratli/inzerce/r/
nebo na entomologických burzách (Praha,Pardubice,Břeclav,Napajedla) kokony,kukly,larvy.
Jarek
VIP
VIP

Motýli (NO WILDLIFE)

Příspěvek od Jarek »

Díky za informaci ;).
Jiří.
kaisi

Motýli (NO WILDLIFE)

Příspěvek od kaisi »

Několik fotek z opožděného líhnutí martináčů (Attacus atlas)
Dnešní počasí focení zrovna nepřálo,ale přes týden nějak nestíhám :(
SandWalker
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Tom

Motýli (NO WILDLIFE)

Příspěvek od SandWalker »

hmmmmm, zajimave. Je jasne, ze foceni nestaci - jiste o tech vecech hodne vis.
Jarek
VIP
VIP

Motýli (NO WILDLIFE)

Příspěvek od Jarek »

Opět moc pěkné fotky a krásný motýl ;).
Jiří.
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Motýli (NO WILDLIFE)

Příspěvek od MartinP »

To jsou KRASAVCI !
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
Boban
VIP
VIP
Jméno: Jaromír Kadeřábek

Motýli (NO WILDLIFE)

Příspěvek od Boban »

Pěkní :)
enda
VIP
VIP
Jméno: Leo Dvořák

Motýli (NO WILDLIFE)

Příspěvek od enda »

Nádherní : good:
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Motýli (NO WILDLIFE)

Příspěvek od aqualife »

Stala se chyba. Vylezlo sluníčko, mě zesílil absťák a tak honem z Kolbenky fotit do Fatamorgany.
Jenže vyrazil jsem jenom s tělem D810 a Nikon 300 PF s nasazeným telekonvertorem. Že jsem, nechal doma blesk,to jsem skousnul, ale já nechal doma krytky na konvertor, abych ho mohl sundat a strčit do kapsy.
Takže je to všechno s konvertorem, což jsem nechtěl. Asi zajedu ještě jednou. Zítra něco postnu až to zpracuju, dnes jen dvě rychlovky co byly na začátku.Všechno z ruky,mám pocit že mi obě upadnou,blesk jenom občas,vestavěný.
S Tamronem bych to fysicky nedal, z ruky ve stoje nebo různě kleče 795 fotek. Bolí mě člověk :-)
Přílohy
Motý smalll_DSC5955.jpg
Motý small_DSC6076.jpg
ladysk
VIP
VIP

Motýli (NO WILDLIFE)

Příspěvek od ladysk »

... tak už ti nová hračka říká pane? A dotaz, jak to tam vypadá, dá se tam fotit i na kratší ohnisko - taky se tam chystám, ale přeci jenom takhle za humny to nemám, tak abych nejel " zbytečně " nebo jako veselý pitomec s velkým batohem :-)
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Motýli (NO WILDLIFE)

Příspěvek od aqualife »

Ano, nevydržel jsem to :-) Ovšem kvůli tomu TC tam musím znova a ještě ssebou vzít makroobjektiv. I když tak 300 bez TC by to určitě zvládla, ale 420 je moc.
Musíš mít nervy že do tebe strkají výpravy a nezašlápnout vřískající děti, ale jde to. Motýlů zatím málo, půjdu až v příštím týdnu. Vstup 150,- Kč.
Odpovědět

Zpět na „OSTATNÍ“