Pozorovací dalekohled

- dalekohledy, batohy, pomůcky a technické vychytávky...
Odpovědět
dady
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Zdeněk Ondrášek

Pozorovací dalekohled

Příspěvek od dady »

Protože standardní dalekohled musí být lehký (a v mém případě vodotěsný, když ho tahám i na fotovor či jinou kocábku) tak jsem se po létech váhání rozhodl zakoupit "malý" velký pozorovací dalekohled.
Po poradě na WLF (díky našemu kamarádovi Vláďovi - "vla") jsem pak vyrazil do světa obohacen jeho odborným výzkumem a zkoušel :
- Yukoon - je bezvadný, krátký a lehký (750g)
- Regal 65 F-ED (1750g), Regal 80 F-ED (2000g) a Regal 100 F-ED (2500g) - váhy jsou ovšem bez okuláru (který vydá 250g - zejména díky jeho robustnímu ocelovému "krytu").

Co mám říkat - vyhrál to Regal 65 F-ED (kompromis mezi světelností a vahou).

Yukon je dobrý, ale nelze s ním prakticky fotit.
No a jak to celé vypadá je na pár obrázcích (doufám, že se ADMIN nebude zlobit - když tak to za pár dní smázneme).
Protože nechci dělat nějaké firmě reklamu, pak jen řeknu toto :
Podívejte se na tyto dva odkazy (a budete vědět, kde jsem ho koupil) :
http://www.alza.cz/celestron-regal-65mm ... heureka.cz
http://www.supra-dalekohledy.cz/hledej.html?co=REGAL
Mimo to - v kamenném obchodě můžete dalekohled kompletně vyzkoušet - a vybrat si z toho co je lepší. Nemluvě o profesionálním přístupu..
Poznámka : snímky nejsou výrazně ořezány (jen okraje při vyrovnání horitontály) - tedy je tu cca celý obraz snímače (22.3 x 14.9mm).Také nejsou doostřovány (je upraven kontrast).
Zdeněk
Přílohy
Základní sestava (tedy bez té whisky, ta není v ceně - u těch pokusů byla skoro dopitá)
Základní sestava (tedy bez té whisky, ta není v ceně - u těch pokusů byla skoro dopitá)
Sestava s mou Canon EOS D50 (adapter je nutno přikoupit)
Sestava s mou Canon EOS D50 (adapter je nutno přikoupit)
Detail nasazení na okulár
Detail nasazení na okulár
Fotografie komínu na 100m se zvětšením 16x, je patrná vinětace ale lze pohodlně jít na ISO200
Fotografie komínu na 100m se zvětšením 16x, je patrná vinětace ale lze pohodlně jít na ISO200
Klimatizace na komínu 100 m - 48x
Klimatizace na komínu 100 m - 48x
Canon EOS 5D Mark III a Canon EOS 7D Mark II, objektiv Canon EF300/2,8, Canon EF100-400/4-5,6 L USM IS, blesk Canon SPEEDLITE 430EXII, fotokryt, trpělivost ....
Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“