Ryby

Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Ryby

Příspěvek od Photomecan »

Já mám doma tanganickou afriku v 600 litrech, ale dávat to sem nebudu, na to jsou fóra na FB a jinde :) ... občas něco cvaknu, ale není to ono, vím, o čem mluvíš ...
ladysk
VIP
VIP

Ryby

Příspěvek od ladysk »

Karel: aby bylo jasno - nemyslel jsem to, že se mi nelíbí focení s bleskem, ale výsledek focení s bleskem, jestli to rybky simuluje či ne jde mimo mě ... :-)
... a jestli je ve vláknu "no wildlife" muflon z obory či rybka z akvárka by mělo být z principu jedno, ne ..?
ladysk
VIP
VIP

Ryby

Příspěvek od ladysk »

kapřík z bruntálského zámku...
Přílohy
NIK_7210a.JPG
Blaník
VIP
VIP
Jméno: Martin Růžek

Ryby

Příspěvek od Blaník »

ladysk: to já mám v zahradním jezírku "velkého bílého"
aqualife: ty tvoje ryby jsou super.Kdysi dávno jsem se zabýval profesně chovatelstvím akvarijních ryb a zkoušel je i fotit (kompaktem) a raději jsem toho nechal.Ty tvoje jsem dnes objevil a moc se mně líbí a přeneslo mne to ve vzpomínkách o deset a více let zpátky.Díky.
Přílohy
4723-21.jpg
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Ryby

Příspěvek od aqualife »

Jenom nějaké špeky, které asi neznáte.
Ahyosemion joergenscheeli GBG 93/21
Přílohy
DSC_3248 Ahyosemion joergenscheeli GBG 9321 small.jpg
aqualife
VIP
VIP

Ryby

Příspěvek od aqualife »

Aphyosemion kunzi VAB 16/15
Přílohy
DSC_3233 Aphyosemion kunzi VAB 1615 small.jpg
turekm
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Milan Turek

Ryby

Příspěvek od turekm »

aqualife píše:Aphyosemion kunzi VAB 16/15
Koukám Karle že halančíci jsou stále v kurzu :-)
Škoda že jsou tak krátkověccí :-(
Jako některé kolegy výše jsi i mě přivedl ke vzpomínkám.Profesionálně jsem akvaristiku dělal okolo 20ti let.
Bylo to super (sám sobě pánem atd.), ale když si vzpomenu na to že pracovní rok měl 365dnů, ještě že už je to minulost.
Canon R6 Mark II + Canon RF 100-500mm f 4,5 - 7,1 L IS USM + Canon RF 70-200 f4 L IS USM + Canon EF 50mm f1,8 STM + Canon EF 16-35 f4 L IS USM + stan Tragopan + stativ RT90S Carbon
radek
VIP
VIP
Jméno: Radomír Šálek

Ryby

Příspěvek od radek »

Jo pěkný, taky jsem je tenkrát kus za dvacku kupoval ale nevydrželi dlouho, myslím, že sem jim málokterá rybka krásou vyrovná
Nikon D850 + D500, objektivy NIKKOR AF-S VR 500/4G IF ED,- NIKKOR 300mm f/2.8G ED VR II AF-S + TC-14EII a stativ manfrotto
aqualife
VIP
VIP

Ryby

Příspěvek od aqualife »

Radek: jo, kus za dvacku, to bývalo několik základních, snadno množitelných druhů. Dnes z obchodů vymizeli, druhů je mnohem víc, na stovky, ale dosažitelné jsou prakticky jen mezi halančíkáři, kteří jsou celosvětově organizovaní v klubech, pořádají mezinárodní výstavy se závěrečnou dražbou vystavených rybek. Draží se od deseti do několika set Euro za rybku.Každoročně přibývají nové druhy, protože tihle kluci jezdí tyhle ryby hledat a chytat, často do hodně nebezpečných zemí. Cení se prakticky jenom ryby z populace s přesně definovanou lokalitou. Díky tomuto koníčku je popsáno strašně moc nových druhů, takovou metou je mít "svůj" nově popsaný druh.
turekm: tohle není komerční akvaristika, to je drahý koníček. Časově náročné to moc není. Jinak k té akvaristice-to asi budeme mít společné známé. Když tak už dál přes vzkazy, nechci sem zanášet co asi nikoho nezajímá :-)
Jenom si dovolím upozornit že brzo bude výstava, stojí to za návštěvu. https://killi3.webnode.cz/
Martina
VIP
VIP

Ryby

Příspěvek od Martina »

Podívala jsem se co jsou ti halančíci zač a bylo to hodně zajímavé. Pro ostatní, kteří taky o těchto rybkách nic nevědí:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/akvari ... etnik_kosa
aqualife
VIP
VIP

Ryby

Příspěvek od aqualife »

Martina: potěšilo, žes jednou něco neznala, protože Tě považuji za chodící encyklopedii :-). Ten článek je slabý, ale lepší než nic. Ve skutečnosti je to mnohem zajímavější. Mimochodem, otřesné je, že ilustrační fotky se tématu vůbec netýkají (až na jednu) a citovaná je 50 let stará literatura. Hodně kvalitní je toto: http://killi-data.org/
Martina
VIP
VIP

Ryby

Příspěvek od Martina »

Chodící encyklopedie rozhodně nejsem, třeba o Brockenském strašidle jsem četla asi před rokem, vůbec jsem si nezapamatovala název toho jevu a musela jsem ten text hledat. A koneckonců na všechno je dnes google.
aqualife
VIP
VIP

Ryby

Příspěvek od aqualife »

Martina píše:Podívala jsem se co jsou ti halančíci zač a bylo to hodně zajímavé. Pro ostatní, kteří taky o těchto rybkách nic nevědí:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/akvari ... etnik_kosa
Ještě bych doplnil pro ty, kteří si přečetli ten nic moc článek :píše se tam, že rybky žijí i ve "sloní šlápotě". To svědčí o velké nevědomosti. "Sloní šlápota" domorodci říkají malým vodním nádržím v buši, jsou to jezírka asi velikosti našich koupališť. Samozřejmě, když voda vysychá, tak se zmenšují, ale nemají nic společného s otiskem nohy slona. Pitomost, která se donekonečna opisuje.
aqualife
VIP
VIP

Ryby

Příspěvek od aqualife »

Když příroda čaruje. Příprava na podzimní výstavu.
Přílohy
_DSC5673-2 small small.jpg
radek
VIP
VIP
Jméno: Radomír Šálek

Ryby

Příspěvek od radek »

Pěkná rybka, znovu začínám s akvaristikou, tak ten halančík potěšil
Nikon D850 + D500, objektivy NIKKOR AF-S VR 500/4G IF ED,- NIKKOR 300mm f/2.8G ED VR II AF-S + TC-14EII a stativ manfrotto
Odpovědět

Zpět na „OSTATNÍ“