Strakapoud prostřední - Dendrocopos medius - Ďateľ prostredný

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
Frca
VIP
VIP
Jméno: František Kroupa

Strakapoud prostřední (Dendrocopos medius)

Příspěvek od Frca »

Syčák seš ty! Moc pěknej! :)
Canon 600D, Tamron 150-600 Di VC USD,Canon Eos 450d,manuální Exakta 500mm,f8 ,Tamron SP 70-300mm F4-5,6 Di VC USD,
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Příspěvek od MartinP »

pěknej ! : good:
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
Michal14
VIP
VIP
Jméno: Michal Lutonsky

Příspěvek od Michal14 »

moc pekný...
Canon EOS R6 Mark II/Sigma 105mm f/2.8 ex dg macro, Canon EF 400mm f/5.6 L USM ... https://tohbl14.wixsite.com/wild
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Příspěvek od ptacatko1 »

Boží.
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Ritchi
VIP
VIP
Jméno: Ondřej Ryška

Příspěvek od Ritchi »

Včera se mi ukázal na sluníčku. Potěšil mě, místo špeku nepohrdl ani jeblkem.
Přílohy
d.medius_UP.jpg
Nikon D7200, Tamron SP 150-600mm, Sigma 150/2,8 OS
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host
Jméno: Honza

Příspěvek od honziceks »

Hmmmm moc hezke. Dlouho jsem ho nevidel. Jen tak dal. Ted na to koukam jeste jednou. To je uplna kopie toho prvniho o neco vyse ve vlakne i na tom samem miste.
Ritchi
VIP
VIP

Příspěvek od Ritchi »

Honzo, díky. Je to krasavec. Snímek je to téměř stejný, včera mi akorát doletěl prvně na sluníčku. Jinak je to zřejmě ten samý pták a je to i to samé krmítko a ten samý kůl, který nabízí dobroty pro strakoše. :)
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Příspěvek od honziceks »

Ahoj Ondro,

dival jsem se celkem peclive a podle zbarveni na krku a na hrbete je to podle mne jiny ptak ale je mozne ze to nevidim tak dobre z tech snimku. Doslo mi ze je to na stejnem krmitku. BTW. Nemas nahodou fotografii toho tveho krmidla na strakose? Jak tam mas ten kul prichyceny, jak tam mas dany luj atd. Docela by mne to zajimalo. Klidne i mejlem aby se to tu nezaplevelovalo. Navesil jsem luj pro strakose na drat a tam litaji, kdyz jsem ho dal ale na kmen tak jsem je tam nikdy nevidel. Proto by mne zajimala inspirace.
StepanS
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Štěpán Strádal

Příspěvek od StepanS »

Moc pěkné. Já bych zase tipoval, že jde o stejného jedince (podle skvrn na křídlech a toho černého proušku pod červenou čepičkou.
Ritchi
VIP
VIP

Příspěvek od Ritchi »

Ahoj, podívám se na další snímky v pc, je možné, že to bude jiný pták. Fotku krmítka zatím nemám, ale je to starý silný kmínek/větev (cca 2 metry na výšku), který je zaražený v zemi. Strakapoudi mají rádi, když můžou něco přirozeně "dolovat", takže do prasklin a polodutin v vmačkáváme lůj, špek apod. a strakoši na to lítají. Včera jsem neměl špek, tak jsem ho nahradil jablkem a také na něj přiletěli zobali ho. Kamarádovi na jablko přiletěla žluna šedá, takže jej mají šplhavci zřejmě v oblibě. Každopádně maso je maso. :) S tím drátem nevím. Je to asi o tom, jak si je naučíš, ale hlad je sviňa, takže si myslím, že je jim to docela jedno kam pro žvanec.
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Příspěvek od honziceks »

Diky za info. Jeste jsem se chtel zeptat mas tam vyvrtanou diru nebo je to prirozeny otvor? Za jak dlouho to dostanou ven a vykutaji?
Ritchi
VIP
VIP

Příspěvek od Ritchi »

Jsou tam přirozené otvory/štěrbiny. Lítají na to docela často, sem tam brhlík nebo sýkora, takže je to do dvou dnů pryč. Záleží, jak bohatě jim to nacpeš.. :)
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Příspěvek od Photomecan »

Honzo, kup si někde v železářství kousek králičího pletiva - větší oka - a udělej z toho pytlík, naplň to vlašáky, pověs na hřebík a máš vystaráno, budou na to lítat a mlátit do vlašáků celý den, ořechy milují...a budeš mít šanci něco cvaknout. Jak jim to dáš do otvoru, mají ho venku za pár sekund a obyvkle s ním odletí někam na větev, kde ho roztlučou. Prostředního tu mám také, ale ten je opatrnější, s.velký je plachý asi jak hrdličky :).
Taky mám zakopaný kus ztrouchnivělého (ne úplně) kmene a do děr jim strkám různě co zbyde, ořechy preferují. Psí granule jim nejedou nebo to nerozliší jako potravu, zato straky a sojky se na to naučí bleskem.
vafo
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Vlasťa Horák

Příspěvek od vafo »

Já to zase řeším tak, že vydlabu dutinu (podle velikosti kmene) a do ní nacpu nahřátý luj. Po schládnutí ho nevytáhnou ani sojky. Občas do toho strčím i nějaký ořech.
Přílohy
_DSC2793 Strakapoud prostřední (W)299.jpg
Michal14
VIP
VIP
Jméno: Michal Lutonsky

Příspěvek od Michal14 »

Vlasto ten je parádny, jak to ty len robíš.... Michal
Canon EOS R6 Mark II/Sigma 105mm f/2.8 ex dg macro, Canon EF 400mm f/5.6 L USM ... https://tohbl14.wixsite.com/wild
Odpovědět

Zpět na „ŠPLHAVCI, LELKOVÉ, KUKAČKY, SROSTLOPRSTÍ“