Strakapoud prostřední - Dendrocopos medius - Ďateľ prostredný
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
-
Frca
- VIP

- Jméno: František Kroupa
Strakapoud prostřední (Dendrocopos medius)
Syčák seš ty! Moc pěknej! 
Canon 600D, Tamron 150-600 Di VC USD,Canon Eos 450d,manuální Exakta 500mm,f8 ,Tamron SP 70-300mm F4-5,6 Di VC USD,
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
pěknej ! 
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
- Michal14
- VIP

- Jméno: Michal Lutonsky
moc pekný...
Canon EOS R6 Mark II/Sigma 105mm f/2.8 ex dg macro, Canon EF 400mm f/5.6 L USM ... https://tohbl14.wixsite.com/wild
- ptacatko1
- VIP

- Jméno: Miroslav Stehlik
Boží.
Míra
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
- Ritchi
- VIP

- Jméno: Ondřej Ryška
Včera se mi ukázal na sluníčku. Potěšil mě, místo špeku nepohrdl ani jeblkem.
Nikon D7200, Tamron SP 150-600mm, Sigma 150/2,8 OS
-
honziceks
- zkušený zimní host

- Jméno: Honza
Hmmmm moc hezke. Dlouho jsem ho nevidel. Jen tak dal. Ted na to koukam jeste jednou. To je uplna kopie toho prvniho o neco vyse ve vlakne i na tom samem miste.
- Ritchi
- VIP

Honzo, díky. Je to krasavec. Snímek je to téměř stejný, včera mi akorát doletěl prvně na sluníčku. Jinak je to zřejmě ten samý pták a je to i to samé krmítko a ten samý kůl, který nabízí dobroty pro strakoše. 
-
honziceks
- zkušený zimní host

Ahoj Ondro,
dival jsem se celkem peclive a podle zbarveni na krku a na hrbete je to podle mne jiny ptak ale je mozne ze to nevidim tak dobre z tech snimku. Doslo mi ze je to na stejnem krmitku. BTW. Nemas nahodou fotografii toho tveho krmidla na strakose? Jak tam mas ten kul prichyceny, jak tam mas dany luj atd. Docela by mne to zajimalo. Klidne i mejlem aby se to tu nezaplevelovalo. Navesil jsem luj pro strakose na drat a tam litaji, kdyz jsem ho dal ale na kmen tak jsem je tam nikdy nevidel. Proto by mne zajimala inspirace.
dival jsem se celkem peclive a podle zbarveni na krku a na hrbete je to podle mne jiny ptak ale je mozne ze to nevidim tak dobre z tech snimku. Doslo mi ze je to na stejnem krmitku. BTW. Nemas nahodou fotografii toho tveho krmidla na strakose? Jak tam mas ten kul prichyceny, jak tam mas dany luj atd. Docela by mne to zajimalo. Klidne i mejlem aby se to tu nezaplevelovalo. Navesil jsem luj pro strakose na drat a tam litaji, kdyz jsem ho dal ale na kmen tak jsem je tam nikdy nevidel. Proto by mne zajimala inspirace.
- StepanS
- zkušený běžný

- Jméno: Štěpán Strádal
Moc pěkné. Já bych zase tipoval, že jde o stejného jedince (podle skvrn na křídlech a toho černého proušku pod červenou čepičkou.
- Ritchi
- VIP

Ahoj, podívám se na další snímky v pc, je možné, že to bude jiný pták. Fotku krmítka zatím nemám, ale je to starý silný kmínek/větev (cca 2 metry na výšku), který je zaražený v zemi. Strakapoudi mají rádi, když můžou něco přirozeně "dolovat", takže do prasklin a polodutin v vmačkáváme lůj, špek apod. a strakoši na to lítají. Včera jsem neměl špek, tak jsem ho nahradil jablkem a také na něj přiletěli zobali ho. Kamarádovi na jablko přiletěla žluna šedá, takže jej mají šplhavci zřejmě v oblibě. Každopádně maso je maso.
S tím drátem nevím. Je to asi o tom, jak si je naučíš, ale hlad je sviňa, takže si myslím, že je jim to docela jedno kam pro žvanec.
-
honziceks
- zkušený zimní host

Diky za info. Jeste jsem se chtel zeptat mas tam vyvrtanou diru nebo je to prirozeny otvor? Za jak dlouho to dostanou ven a vykutaji?
- Ritchi
- VIP

Jsou tam přirozené otvory/štěrbiny. Lítají na to docela často, sem tam brhlík nebo sýkora, takže je to do dvou dnů pryč. Záleží, jak bohatě jim to nacpeš.. 
- Photomecan
- VIP

- Jméno: Martin Mecnarowski
Honzo, kup si někde v železářství kousek králičího pletiva - větší oka - a udělej z toho pytlík, naplň to vlašáky, pověs na hřebík a máš vystaráno, budou na to lítat a mlátit do vlašáků celý den, ořechy milují...a budeš mít šanci něco cvaknout. Jak jim to dáš do otvoru, mají ho venku za pár sekund a obyvkle s ním odletí někam na větev, kde ho roztlučou. Prostředního tu mám také, ale ten je opatrnější, s.velký je plachý asi jak hrdličky
.
Taky mám zakopaný kus ztrouchnivělého (ne úplně) kmene a do děr jim strkám různě co zbyde, ořechy preferují. Psí granule jim nejedou nebo to nerozliší jako potravu, zato straky a sojky se na to naučí bleskem.
Taky mám zakopaný kus ztrouchnivělého (ne úplně) kmene a do děr jim strkám různě co zbyde, ořechy preferují. Psí granule jim nejedou nebo to nerozliší jako potravu, zato straky a sojky se na to naučí bleskem.
- vafo
- zkušený protahující

- Jméno: Vlasťa Horák
Já to zase řeším tak, že vydlabu dutinu (podle velikosti kmene) a do ní nacpu nahřátý luj. Po schládnutí ho nevytáhnou ani sojky. Občas do toho strčím i nějaký ořech.
- Michal14
- VIP

- Jméno: Michal Lutonsky
Vlasto ten je parádny, jak to ty len robíš.... Michal
Canon EOS R6 Mark II/Sigma 105mm f/2.8 ex dg macro, Canon EF 400mm f/5.6 L USM ... https://tohbl14.wixsite.com/wild