Arion - Plzák
- Enter
- zkušený běžný

- Jméno: Martin Ertner
Arion - Plzák
Zakládám téma na celý tento rod - Plzák, je to běžný živočich, tak sem třeba někdo přidá dalšího.. Tahle je z focení po dešti na jaře 
- Martina
- VIP

Arion - Plzák
To je tedy kus. Strašně špatně se fotí - tento krasavec se opravdu povedl. 
- Enter
- zkušený běžný

Arion - Plzák
Asi to trošku zkresluje, větší byl, ale žádné přerostlé monstrum
Každopádně děkuji za vlídná slova, od Vás to zvlášť potěší 
-
ladysk
- VIP

Arion - Plzák
že se špatně fotí je pravda, a zrovna tady je to bohužel vidět - co je ostré není dost nasvícené a naopak ...pokud tedy fotka nebyla pojata pouze jako "umění", což se tady dost objevuje ...
- M.Prievalsky
- stálý

- Jméno: Martin Prievalsky
Arion - Plzák
@ladysk:
ehm...s týmto komentárom v plnom rozsahu nesúhlasím...pĺž teda nie je nijako estetickým objektom (vyzerá skôr teda ako ...), a zachytiť ho esteticky pekne na fotke nie je vôbec ľahké...no myslím si, že tu sa to celkom podarilo. Nechápem, čo nie je dostatočne nasvietené (možno by som ostrosť dal radšej na oči, ale voľba autora)...mne sa to zdá akurát (kontrast tmavé, lesklé vs. svetlé pozadie+ list vpravo), neni to síce zrovna zbytočne priblysnuté 2 bleskami kde ti často vyjde highlight clipping v niektorých kanáloch alebo zbytočne veľa kontrastu, ale to vo fotke vôbec nepotrebujem. A "pouze jako umění" - z mojej strany by som to formuloval takto - dobre, že to nie je spravené ako obyčajná atlasovka, ktorých ti nájdem na nete hneď pár desiatok
ehm...s týmto komentárom v plnom rozsahu nesúhlasím...pĺž teda nie je nijako estetickým objektom (vyzerá skôr teda ako ...), a zachytiť ho esteticky pekne na fotke nie je vôbec ľahké...no myslím si, že tu sa to celkom podarilo. Nechápem, čo nie je dostatočne nasvietené (možno by som ostrosť dal radšej na oči, ale voľba autora)...mne sa to zdá akurát (kontrast tmavé, lesklé vs. svetlé pozadie+ list vpravo), neni to síce zrovna zbytočne priblysnuté 2 bleskami kde ti často vyjde highlight clipping v niektorých kanáloch alebo zbytočne veľa kontrastu, ale to vo fotke vôbec nepotrebujem. A "pouze jako umění" - z mojej strany by som to formuloval takto - dobre, že to nie je spravené ako obyčajná atlasovka, ktorých ti nájdem na nete hneď pár desiatok
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
Arion - Plzák
to podepisuju..M.Prievalsky píše:@ladysk:
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
- Enter
- zkušený běžný

Arion - Plzák
Děkuju pánové.. i za kritiku od ladyska, každý na ni má právo..ale zdá se mi že to co je ostré je i nasvícené (přirozeně - blesk nepoužívám), kdyby to bylo nasvícené víc, tak je tam přepal (i tak v obloze patrně bude). Jinak se snažím fotku dělat tak, aby se líbila - čili umění, i když se to ne vždy úplně povede
Tady jsem zkusil něco pro mě nového, práci s jiným pozadím a druhem. Jsem rád, že fotka nezůstala jen tak ladem a že si mohu přečíst názory!
Tady jsem zkusil něco pro mě nového, práci s jiným pozadím a druhem. Jsem rád, že fotka nezůstala jen tak ladem a že si mohu přečíst názory!
-
ladysk
- VIP

Arion - Plzák
...já píšu, co vidím ... světlo nešlo zleva a ostrý pruh - je jasně vidět - je právě z té neosvícené strany ...a potom samozřejmě nahoře, ale tam už je světla skoro moc. Nerozumím co myslel Martin tímto: neni to síce zrovna zbytočne priblysnuté 2 bleskami atd... když bychom řešili technicky, jak dostat světlo na neosvícenou stranu, tak třeba zrovna přiblýsknutí i jedním bleskem určitě není zbytečné a je to jedno z řešení, ale proč se o tady o zbytečném blýskání píše, netuším, nikdo o něm nic nepsal ... já to vidím jako klasiku - tmavé proti světlému pozadí a to tmavé je standardně tmavé, a z toho všeho mi plyne - co je ostré, není dost nasvícené - nic víc, nic míň.
-
zdenekbrtek
- VIP

- Jméno: Zdeněk Kratochvíl
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
-
zdenekbrtek
- VIP

Arion - Plzák
Jirko, v Beskydech jsou taky, akorát jsem i nafotil v strašně ostrém světle, když to prosvítá mezi stromy, je to horší, než reflektor.
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
Arion - Plzák
To že jsou i v Beskydech nevylučuje to, že jsem slepej jak patrona
))
-
zdenekbrtek
- VIP

Arion - Plzák
Ony se drží v bukovém lese a hlavně na stinných a vlhkých místech, takže běžně na ně nenarazíš. Ještě jedna s trochu měkčím světlem.
- RollsRojs
- VIP

- Jméno: Lukáš Pich
Arion - Plzák
Ta je fajn
Pásl jsem po ní na Slovensku v Karpatech, ale nezadařilo se.