Zajíc polní - Lepus europaeus - Zajac poľný
- figi
- běžný

- Jméno: Miloš Fischer
- Pavel Behenský
- zkušený běžný

- Jméno: Pavel Behenský
Zajíc polní - Lepus europaeus
canon EOS 550D, sigma 150/2,8 EX macro, canon 70-200/4L IS, canon 100-400/4,5-5,6L IS, fotostan, často zapomenutá trpělivost
- XAXAP
- VIP

- Jméno: Martin Tomáš
Fotka je blbě ořízlá. Navíc ji vyprodukoval blb, co zvíře jednou vyfotí a jednou zastřelí. Takoví sem nepatří. Na fóru ignorovat, desocializovat a poslat do ...
Meetlynx https://www.facebook.com/meetlynx/ a Ochrana sýčka v ČR https://www.facebook.com/OchranaSycka/
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
- figi
- běžný

- Jméno: Miloš Fischer
Je to bez ořezu. Dostal jsem se zbytečně blízko, s třístovkou asi na 4 m.
Musíš mít těžký život, chlapče. Je mi tě fakt líto, protože mám obavu, že nikdy nedospěješ a trápit se budeš až do smrti.
Musíš mít těžký život, chlapče. Je mi tě fakt líto, protože mám obavu, že nikdy nedospěješ a trápit se budeš až do smrti.
- XAXAP
- VIP

Myslivecký zmrd, co zvířata vraždí a občas vyfotí, aby se mezi námi ukryl, tu nemá co dělat, pokud nechceme být banda pokrytců.
Pojďme společně všem takovým ukázat, že nejsme pokrytci a tady jim pšenka nepokvete.
Já jsem připraven ho napadat vždy, když se pokusí objevit. Nemůže mít klid. Udělejte to stejně nebo zabojujme s pokrytectvím na úrovni administrace tohoto fóra.
Šmejdství se nezbavíme, pokud ho necháme schovat za občasnou kompatibilitu jeho nositele s dobrotou.
Vždycky si vzpomenu na závěr Hanebných panchartů: https://www.youtube.com/watch?v=pE4hEMBYbTI
Pojďme společně všem takovým ukázat, že nejsme pokrytci a tady jim pšenka nepokvete.
Já jsem připraven ho napadat vždy, když se pokusí objevit. Nemůže mít klid. Udělejte to stejně nebo zabojujme s pokrytectvím na úrovni administrace tohoto fóra.
Šmejdství se nezbavíme, pokud ho necháme schovat za občasnou kompatibilitu jeho nositele s dobrotou.
Vždycky si vzpomenu na závěr Hanebných panchartů: https://www.youtube.com/watch?v=pE4hEMBYbTI
Meetlynx https://www.facebook.com/meetlynx/ a Ochrana sýčka v ČR https://www.facebook.com/OchranaSycka/
-
JirkaL
- VIP

- Jméno: Jiří Liščák
- Michal14
- VIP

- Jméno: Michal Lutonsky
Martine, myslím že už trochu preháňaš, ani mne sa nepáči to, že niekto strieľa zvieratá, ale s tým nič nespravíš a už vôbec nie takýmto vystupovaním. Tým že niekoho demoralizuješ a budeš mu nadávať určite nič nevyriešiš. Ja sám mám známych, ktorý sú polovníci, ale nebudem sa im preto vyhýbať aj keď to sám odcudzujem, a viem a to som toho svedok, že oni aj pomáhajú v zime odžať tie zvieratá pri živote aj keď nie je každý taký. Toto fórum bolo vždy pre mňa na 1 mieste a nechcem aby sa skazilo takýmto vystupovaním, ako na iných serveroch...
... Michal
Canon EOS R6 Mark II/Sigma 105mm f/2.8 ex dg macro, Canon EF 400mm f/5.6 L USM ... https://tohbl14.wixsite.com/wild
- Martves613
- stálý

- Jméno: Martin Veselý
Re: Zajíc polní - Lepus europaeus
Tak tak. V pravidlech fóra se nic o banování myslivců nepíše.
Ani já to nepodporuju, ale podobným výstupem nic nezmůžu!
Ani já to nepodporuju, ale podobným výstupem nic nezmůžu!
„Život je konečný. Kdyby nebyl, nebylo by o co stát.“
Nikon D5100 - Tamron SP AF 70-300mm f/4,0-5,6 + Nikon 18-105mm f/3,5-5,6 + Nikon 35mm f/1,8
Nikon D5100 - Tamron SP AF 70-300mm f/4,0-5,6 + Nikon 18-105mm f/3,5-5,6 + Nikon 35mm f/1,8
- XAXAP
- VIP

Kolegové, máte pravdu, že není myslivec jako myslivec.
Tenhle lump ovšem:
- napadl osobně výzvu k podpoře zastavení norování, tedy činnosti, kde si jeho kolegové ukájejí choutky vražděním liščích mláďat, ničí u toho biotop, často je týrají atd. Pro neorientované link na jednu ze stránek zde: https://www.facebook.com/zakaznorovani?fref=ts
- lhal o dosahu téhle činnosti, přestože je členem na různých fórech a moc dobře ví, že to není bagatelní věc
Tady o krmení zvířat nejde. I to se dá zpochybnit jako velmi hloupá tradice, kde nejde o přírodu a její procesy, ale o zachování budoucích terčů. Ostatně je to alibi myslivců před laiky, že nejsou jen picálisti. Tady jde o to, že ZDE máme člověka, který nemá problém bez obtíží maskovat svinstvo jenom proto, že je to jeho letitý koníček. Klidně formou bezskrupulózního lhaní.
A opravdu mi přijde jako pokrytecké, brblat nad mou formou a maskovat tím obsah sdělení. Mně přijde ultrazvrhlé tady plácat po ramenou člověka, který si získá pozornost zde za svou fotku a obrazně za chvíli mrtvému zvířeti narve do kožichu větvičku a získá odezvu mezi těmi, kteří si z přírody dělají farmu vyvolených zvířat.
A zamyslete se nad jednou věcí. Jakou váhu mají diskuse o plašení, citlivém přistupování, když hned vedle chcete tolerovat usmrcení nebo člověka, který svou tradicí jedno zvíře preferuje, druhé ne a třetí občas jo a občas ho picne?
Pokud vás štve, že na to upozorňuju, domluvíte se s adminem a ten mě zabanuje, budu respektovat, že mě tu nechcete. Mysliveckejm lumpům uděláte velkou radost. Rádi si to vaše rozhodnutí půjčí k argumentaci proti mejm projektům okolo šelem nebo těm, které podporuju. Budu-li tady, nepočítejte s tím, že před tím zavřu oči a budu potichu.
Přijde mi děsivý, když si vzpomenu reakci osazenstva na prezentaci bartošovické záchranky ohledem záchrany orlů a měl bych to konfrontovat pokusem zametat něco podobného pod koberec pro zachování komunikačního komfortu na oblíbeném webu. Jsem totiž bytostně přesvědčenej, že lumpárny a zlo není výsledkem jednotlivejch lumpů, ale zejména množství lidí, kteří před tím zavíraj oči. Za tohle se stydět nikdy nebudu.
Tenhle lump ovšem:
- napadl osobně výzvu k podpoře zastavení norování, tedy činnosti, kde si jeho kolegové ukájejí choutky vražděním liščích mláďat, ničí u toho biotop, často je týrají atd. Pro neorientované link na jednu ze stránek zde: https://www.facebook.com/zakaznorovani?fref=ts
- lhal o dosahu téhle činnosti, přestože je členem na různých fórech a moc dobře ví, že to není bagatelní věc
Tady o krmení zvířat nejde. I to se dá zpochybnit jako velmi hloupá tradice, kde nejde o přírodu a její procesy, ale o zachování budoucích terčů. Ostatně je to alibi myslivců před laiky, že nejsou jen picálisti. Tady jde o to, že ZDE máme člověka, který nemá problém bez obtíží maskovat svinstvo jenom proto, že je to jeho letitý koníček. Klidně formou bezskrupulózního lhaní.
A opravdu mi přijde jako pokrytecké, brblat nad mou formou a maskovat tím obsah sdělení. Mně přijde ultrazvrhlé tady plácat po ramenou člověka, který si získá pozornost zde za svou fotku a obrazně za chvíli mrtvému zvířeti narve do kožichu větvičku a získá odezvu mezi těmi, kteří si z přírody dělají farmu vyvolených zvířat.
A zamyslete se nad jednou věcí. Jakou váhu mají diskuse o plašení, citlivém přistupování, když hned vedle chcete tolerovat usmrcení nebo člověka, který svou tradicí jedno zvíře preferuje, druhé ne a třetí občas jo a občas ho picne?
Pokud vás štve, že na to upozorňuju, domluvíte se s adminem a ten mě zabanuje, budu respektovat, že mě tu nechcete. Mysliveckejm lumpům uděláte velkou radost. Rádi si to vaše rozhodnutí půjčí k argumentaci proti mejm projektům okolo šelem nebo těm, které podporuju. Budu-li tady, nepočítejte s tím, že před tím zavřu oči a budu potichu.
Přijde mi děsivý, když si vzpomenu reakci osazenstva na prezentaci bartošovické záchranky ohledem záchrany orlů a měl bych to konfrontovat pokusem zametat něco podobného pod koberec pro zachování komunikačního komfortu na oblíbeném webu. Jsem totiž bytostně přesvědčenej, že lumpárny a zlo není výsledkem jednotlivejch lumpů, ale zejména množství lidí, kteří před tím zavíraj oči. Za tohle se stydět nikdy nebudu.
- Michal14
- VIP

- Jméno: Michal Lutonsky
Martine, v tom čo hovoríš máš pravdu, s tým súhlasím, podobné veci sú naozaj nechutné, ale ako som povedal to že tu budeš prudiť a napadať poľovníkov, s tým asi nič nevyriešiš, akurát zahatíme toto fórum urážkami a podobne, jediný spôsob ako s tým bojovať je pridať sa do na to určených organizácií a bojovať proti tomu, sám som sa dva roky do zadu ponúkol ako dobrovoľník k správe lesov a ich ochrane, jednej organizácii v 30km vzdialenom meste Nitra, a oni mi odpovedali, že nemajú záujem lebo majú dosť členov v okolí, a zaujímavé je to že ja som ešte nikdy v lese nikoho poriadok udržiavať nevidel a lesy sú plné motorkárov a iných maniakov ktorý svojim konaním lesy ničia a plašia zver. Pritom som bol ochotný to robiť zadarmo, v podstate som to chcel spojiť s fotografovaním, ale bohužiaľ takto žiadnu právomoc nemám a keď niekoho na niečo upozorním tak sa mi len vysmeje, je to smutné ale je to tak. Osobne Miloša nepoznám a ani neviem čím sa živí a čo je za človeka ale nemyslím že urážať ho je správne, možno by bolo lepšie mu otvoriť oči nejak inak, motivovať ho k ochrane prírody a zvierat, stretnúť sa a prebrať to pri pive lebo takýmto spôsobom to nikam nevedie. Tak si načapujme džbán piva a pripime si na lepšie zajtrajšky
.... Michal
Canon EOS R6 Mark II/Sigma 105mm f/2.8 ex dg macro, Canon EF 400mm f/5.6 L USM ... https://tohbl14.wixsite.com/wild
- Priman
- zkušený běžný

- Jméno: Honza Řehák
Názor ať si vytvoří každý sám, na tomto kanálu YOUTUBE se FIGI chlubí ulovenou zvěří: https://www.youtube.com/user/figi94
Za mne je jím prezentovaný lov na dlouhé vzdálenosti podobná srabárna, jako zmíněné norování a věci s ním související a vypovídá o jeho vztahu k živému. Pro mne je to nepochopitelná zábava.
Přesto bych nabádal k tomu, aby se tu diskutovalo bez používání osobních urážek.
Za mne je jím prezentovaný lov na dlouhé vzdálenosti podobná srabárna, jako zmíněné norování a věci s ním související a vypovídá o jeho vztahu k živému. Pro mne je to nepochopitelná zábava.
Přesto bych nabádal k tomu, aby se tu diskutovalo bez používání osobních urážek.
Canon 70D + 40D, C400/5,6, C100/2,8 macro, C17-85IS, C 24-105IS, Kenko MC 1,5x DG, Benro A-268 + BH-1, 430EX II, dálková spoušť phottix a další harampádí. Zejména ale pokora a trpělivost.
- XAXAP
- VIP

Michale, nemusíme si zaneřádit tenhle web hádkami. Stačí zde netolerovat ty, co si z přírody dělají prostor pro zvrhlou zábavu.
Priman: sorry, nejdu pro expresiva daleko. Jsem zvyklý věci pojmenovávat napřímo, přičemž vím, že to může být na někoho moc. Já nemám ani problém komunikovat a spolupracovat s myslivci. Jsou to ovšem bez výhrady lidé, kteří velmi citlivě přemýšlejí nad svou rolí jako pomocníka přírody tam, kde si výrazně nezvládá poradit s předchozími lidskými zásahy. Nikdo z nich ovšem nebagatelizuje ani neschovává prasárny, nelže. Těch lidí je ale mezi myslivci málo. Nemají šanci myslivost reformovat. Několik lidí se snaží o legislativní limitaci, ale i to je sakra těžké, když myslivost zkorumpovala širokou politickou scénu. Pak jsou ve hře obyčejní lidé, my všichni tady, v hospodách, při volbách atd. Velmi jednoduše mohou všechny nesebereflektivní myslivce obhajující zvrhlé tradice a bez schopnosti cítit, že příroda ani zvířata nejsou jejich majetek, vyšoupnout ze společnosti, desocializovat je. Nenechat je skrývat za alibi o péči a ochraně, nenechat je oblbovat ve školách děti. Jenomže nesmí mlčet. Musí sebrat osobní odvahu to veřejně pojmenovat. Nestojí to ani moc energie.
Já to pro lhostejnost druhých nevzdám, nezleknu se před mysliveckými výhrůžkami. Jen mě to ticho tady štve. Původní debata u lišek a norování zapadla tichem, ozve se pár výjimek, dál nic. Lump se schová, počká až se usadí zvířený prach a objeví se znovu, jakoby se nechumelilo. A tím tichem získává podporu. Ví moc dobře, že lhostejnost a touha po klidu dřív vyfacká ty, co poukazují a ozývají se. Počká si, až to i samotným kritikům bude trapné neustále opakovat to samé. Snadné řešení. Ach jo.
Priman: sorry, nejdu pro expresiva daleko. Jsem zvyklý věci pojmenovávat napřímo, přičemž vím, že to může být na někoho moc. Já nemám ani problém komunikovat a spolupracovat s myslivci. Jsou to ovšem bez výhrady lidé, kteří velmi citlivě přemýšlejí nad svou rolí jako pomocníka přírody tam, kde si výrazně nezvládá poradit s předchozími lidskými zásahy. Nikdo z nich ovšem nebagatelizuje ani neschovává prasárny, nelže. Těch lidí je ale mezi myslivci málo. Nemají šanci myslivost reformovat. Několik lidí se snaží o legislativní limitaci, ale i to je sakra těžké, když myslivost zkorumpovala širokou politickou scénu. Pak jsou ve hře obyčejní lidé, my všichni tady, v hospodách, při volbách atd. Velmi jednoduše mohou všechny nesebereflektivní myslivce obhajující zvrhlé tradice a bez schopnosti cítit, že příroda ani zvířata nejsou jejich majetek, vyšoupnout ze společnosti, desocializovat je. Nenechat je skrývat za alibi o péči a ochraně, nenechat je oblbovat ve školách děti. Jenomže nesmí mlčet. Musí sebrat osobní odvahu to veřejně pojmenovat. Nestojí to ani moc energie.
Já to pro lhostejnost druhých nevzdám, nezleknu se před mysliveckými výhrůžkami. Jen mě to ticho tady štve. Původní debata u lišek a norování zapadla tichem, ozve se pár výjimek, dál nic. Lump se schová, počká až se usadí zvířený prach a objeví se znovu, jakoby se nechumelilo. A tím tichem získává podporu. Ví moc dobře, že lhostejnost a touha po klidu dřív vyfacká ty, co poukazují a ozývají se. Počká si, až to i samotným kritikům bude trapné neustále opakovat to samé. Snadné řešení. Ach jo.
-
zdenekbrtek
- VIP

- Jméno: Zdeněk Kratochvíl
Martine, na zaneřádění webu mohou být různé pohledy. Výrazy, blb,zmrd, pakáž, rozhodně neprospívají ani ochraně přírody, ani tomuto webu. Pokud si to přečte neinformovaný a nezaujatý člověk, udělá si úsudek , že ochranáři jsou agresivní hrubiáni a myslivci jsou ti, kdo je bitý. Myslím, že tímto způsobem děláš ochraně přírody vysloveně medvědí službu, i když norování liščat k silným výrazům svým způsobem opravňuje.
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
Naprostý souhlas !Priman píše:Názor ať si vytvoří každý sám, na tomto kanálu YOUTUBE se FIGI chlubí ulovenou zvěří: https://www.youtube.com/user/figi94
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
- administrator
- administrátor

Tohle je fórum pro fotografy živé přírody. Čím se kdo zabývá mimo toto fórum, je jeho osobní věc. Můžu s tím nesouhlasit ( a já myslivce nebo spíš lovce fakt nemusím ) ale to je tak asi všechno. Stejně tak nemusím extrémisty z levé i pravé části politického spektra a jiné dobytky všeho druhu. Ale nemůžu v rámci administrace sortovat lidi podle toho, co dělají v osobním životě. To mohu jen podle toho, jak se chovají zde. Pokud by zde figi propagoval něco s nádechem loveckého, okamžitě by skončil. Nepropaguje. Hodnoťte ( nebo ignorujte ) fotky, ne osoby a témata mimo záběr fóra řeště na fórech, kde se ona aktivita prezentuje. Díky.