Sýkora koňadra - Parus major - Sýkorka veľká

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
jiří zagura
běžný
běžný

Sýkora koňadra - Parus major

Příspěvek od jiří zagura »

SP1A7171.jpg
_P1A3501-Edit (2).jpg
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Příspěvek od stugent »

ty WB úpravy od Jirky a Lukáše se mi moc nelíbí, přijde mi to jako snaha udělat z nepovedneých fotek něco zajímavého. Záměr to zjevně nebyl, fotka třeba nebyla úplně ostrá, tak se hodí do černobílé a rázem je z toho umění. :-/
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
XAXAP
VIP
VIP
Jméno: Martin Tomáš

Příspěvek od XAXAP »

Nenech si do toho od Rudy kecat! :-)
Ta první černobílá je výborná! Ta druhá už ale ne.
Meetlynx https://www.facebook.com/meetlynx/ a Ochrana sýčka v ČR https://www.facebook.com/OchranaSycka/
Tech: Nikon D850 a D750, Nikon 400 2.8 FL VR, Nikon TC20III a TC14III, Nikon 70-200 2.8 FL VR, Nikon 105 2.8 Micro, Tamron 24-70 2.8 VC USD.
jiří zagura
běžný
běžný

stugent píše:ty WB úpravy od Jirky a Lukáše se mi moc nelíbí, přijde mi to jako snaha udělat z nepovedneých fotek něco zajímavého. Záměr to zjevně nebyl, fotka třeba nebyla úplně ostrá, tak se hodí do černobílé a rázem je z toho umění. :-/
Je to relativní, prtvní snímek jsem udělal na jaře. Od té doby jsem jednu zvětšeninu 100x67 cm prodal a jednu na vyžádání daroval k narozeninám. Vím o dvou známých kteří mají fotku jako pozadí plochy a koukaj na ní každý den. Druhý obrázek je čerstvý a zatím si vede na největším a snad nejuznávanějším světovém fotoserveru 500px docela obstojně s více než 300 shlédnutími a pulsem přes 83 bodů za první dvě hodiny. Spousta lidí nehledá ve snímku jen maximální technickou kvalitu, ale zajímá je i něco dalšího. Sto lidí sto chutí. Je fakt, že o klasické WL fotky nejde, a tak záleží jak široký záběr kdo má a buť to pobere nebo ne. Chtěl bych se jen ohradit proti tomu, že jde o z nouze ctnost a snahu udělat ze šmejdu koukatelnou fotku. Tak to není. U prvního snímku jsem věděl hned po expozici, že bude převeden do BW a že to bude fajn a druhý jsem s tím vědomím už chystal a exponoval, ten už je ale asi trochu silné kafe, především pro vyznavače klasické WL fotky, kteří jdou výhradně za hladkým pozadím, maximální ostrosti, přesném umístění hlavního objektu v DOF, zajímavým druhem či akčním momentem atd..
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Příspěvek od Mouka »

Jirko, souhlas s tím, co jsi napsal! : good:
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Příspěvek od stugent »

Sto lidí, sto chutí - s tím nelze nesouhlasit. Co se týče úspěchu fotek, rozhodně Ti to přeju a fandím Ti. Napsal jsem jen svůj názor, koneckonců nejinak to dělám posledních pár let tady na fóru, a jsem si vědom, že se může lišit od mainstreamu nebo být někomu i nepříjemný (to samozřejmě není záměr). Upřímně řečeno, poslední dobou je ten trend ve fotkách docela patrný, lidé už jsou tak nějak omrzelí z těch technicky dokonalých fotek a výsledkem je to, že kvalitní fotky pořízené špičkovou technikou pak prasí všelijakými retro a lomo filtry, aby fotka vypadala jak za starých časů, byla zrnitá, vinětovala... prostě aby byla odlišná. U módních, reklamních nebo portrétních fotografů to i chápu, jde o business a musí se prodávat to co frčí a co se momentálně líbí, nečekal jsem ale, že to zasáhne i sféru WL. :-)
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
jiří zagura
běžný
běžný

stugent píše:Sto lidí, sto chutí - s tím nelze nesouhlasit. Co se týče úspěchu fotek, rozhodně Ti to přeju a fandím Ti. Napsal jsem jen svůj názor, koneckonců nejinak to dělám posledních pár let tady na fóru, a jsem si vědom, že se může lišit od mainstreamu nebo být někomu i nepříjemný (to samozřejmě není záměr). Upřímně řečeno, poslední dobou je ten trend ve fotkách docela patrný, lidé už jsou tak nějak omrzelí z těch technicky dokonalých fotek a výsledkem je to, že kvalitní fotky pořízené špičkovou technikou pak prasí všelijakými retro a lomo filtry, aby fotka vypadala jak za starých časů, byla zrnitá, vinětovala... prostě aby byla odlišná. U módních, reklamních nebo portrétních fotografů to i chápu, jde o business a musí se prodávat to co frčí a co se momentálně líbí, nečekal jsem ale, že to zasáhne i sféru WL. :-)
Si překvapený? Já ne. Nediv se že se najdou lidi, kterým se líbí jiný pohled na věc. Monotonnost je protikladem tvůrčí práce a nasekat dva kýble ostrých sýkorek u krmení za půl hodiny třeba z okna auta není žádný kumšt. Mě je jedno, jestli na mě fotka zapůsobí tech. dokonalostí, nebo něčím jiným, důležité je aby působila. Sám vidíš, jak pěkně víří vodu pár BW obrázků. Působí to, na někoho blbě, na někoho dobře a někdo ještě neví co s tím. Většinou se u fotek snažím o max kvalitu a zajímavou akci, ale občas si zahraju na jinou notu, focení je pro mě zábava a tak se bavím. Jak píšeš že ten tvůj názor se může lišit od mainstreamu, tak to ne, právě že on je mainstreamový přece.
nOsling
protahující
protahující
Jméno: Matúš Habán

Příspěvek od nOsling »

Tak pridám ďalšiu keď už svietilo :) :)
Přílohy
DSC_5130.jpg
Nikon D7200, Nikon D5000, Tamron SP 150-600mm
Lukáš
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Lukáš Dolíhal

Příspěvek od Lukáš »

Po 14 dnech době jsem se dostal zpět ke krmítku :)
Přílohy
Kopie - fotoj 039.jpg
Siplace

Příspěvek od Siplace »

taková šedivka bez světla...
Lukáš
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Lukáš Dolíhal

Příspěvek od Lukáš »

Vzpomínečka na letošní ,,dobu ledovou" : D
Přílohy
Kopie - Kopie - foto krmítkovky 5 023.jpg
šiky
běžný
běžný
Jméno: Honza Šikýř

Příspěvek od šiky »

dnešní ranní rozcuchaná
DSC_6291.jpg
DSC_6287.jpg
Naposledy upravil(a) šiky dne 24 led 2015, 18:08, celkem upraveno 1 x.
Nikon D5100, Sigma 150-500
šiky
běžný
běžný
Jméno: Honza Šikýř

Příspěvek od šiky »

a ješte jedna učesaná
DSC_6314.jpg
Nikon D5100, Sigma 150-500
asina
stálý