Druhy potencialni makroobjektiv k Canonu 180

Odpovědět
marekfiser
protahující
protahující
Jméno: marekfiser

Příspěvek od marekfiser »

Ahoj, k me velke spokojenosti jsem presel na Canon 180/3.5L Macro. (Ma tu daneho macka krome me jeste nekdo? Nekdy mam ten pocit, ze jsem v CR jedinej.) Potencialne se koukam po nejakem jeho bratrickovi. (Prachy ted na to nemam, ale koukat se snad muzu : D) Nikdy jsem nemel dve makro skla zaroven, procez uvitam zkusenosti, jak to nejlip nakombinovat ke spokojenosti.

Mam se koukat spise na podani sceny, na bokeh, nebo radeji na ohnisko a zvolit treba naopak velmi kratke?

Je nejake makrosklo, ktere se vyznamne odlisuje svym bokehem? Na Canonu 180ce mam vcelku rad, ze ho skoro nikdo nema, ze bokeh je relativne nevidany (ale stejne dost podobny jako u vsech ostatnich - modernich).

Foti nekdo uspesne se starymi makry jako Volna-9 apod.? Pomer cena/bokeh bude urco zajimavejsi - otazkou je, jak ostrost atd. AF me nezajima.

Meritkem je pro me jedinecnost, odliseni, jine vyuziti... urcite ne cena. Urcite nehledam "neco druhyho do baglu, levnyho, kdyby neco" - neplanuji uz Canona podruhe kutalet po schodech.

Dik za zkusenosti.

M.
Martina
VIP
VIP

Příspěvek od Martina »

Podívala jsem se jaký bokeh má ta Volna-9 a odlišení je to opravdu výrazné. Jedna fotka s hvězdičkama je určitě zajímavá a jiná, u 20 hvězdičkových fotek hrozí, že se z přednosti stane přítěž. Přece jen kruh tolik netahá za oči.
Přijde mi kreativnější, pokud jde o výrazně odlišný bokeh, jít cestou šablon před objektivem, ty se dají vystříhat různé.
Martina
VIP
VIP

Příspěvek od Martina »

Jinak mně se moc líbí bokeh objektivu Noctilux f1.0. Není to makro, cena je šílená a asi bych si ho nepořídila ani kdybych vyhrála ve sportce, ale pěkné to je:
https://www.flickr.com/photos/andreas_h ... 822713299/
marekfiser
protahující
protahující

Diky, diky : beer:
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Příspěvek od aqualife »

UNREAD_POSTod Martina » 09 zář 2014, 12:19

Jinak mně se moc líbí bokeh objektivu Noctilux f1.0. Není to makro, cena je šílená a asi bych si ho nepořídila ani kdybych vyhrála ve sportce, ale pěkné to je:
https://www.flickr.com/photos/andreas_h ... 822713299/

No nevím, kouknul jsem na to a připadá mi to jako by někoho z marketingu napadlo udělat z vady přednost.
Občas mi pár takových penízků udělá Tamron a nelíbí se mi to.
Martina
VIP
VIP

Příspěvek od Martina »

Pochybuji, že marketing na to upozorňoval nebo z toho dokonce dělal přednost. Tomu stačilo zmínit světelnost, což vlastně taky není moc přednost, protože hloubka ostrosti je tak malá, že zaostřit s tím, navíc ručně, bude hodně náročné.
Určitě se to dá pokládat spíš za vadu, ale mně se ta vada moc líbí. Největší problém vidím v tom, že se různé výrazné bokehy, i když se mnohým líbí, ve větším množství rychle okoukají.
marekfiser
protahující
protahující

Je fakt, ze tenhle typ krouzku dela napr. Trioplan 100 pri f/4+ a velmi pravdepodobne i rada jeste mnohem levnejsich skel
Odpovědět

Zpět na „Objektivy, telekonvertory a mezikroužky“