Popruh na rameno

- dalekohledy, batohy, pomůcky a technické vychytávky...
Odpovědět
jiří zagura
běžný
běžný

Popruh na rameno

Příspěvek od jiří zagura »

Zdar, máte nějaký tip jak přenášet na rameni (na jakém popruhu) foťák s velkým teletem(400 f 2,8 a větší)? Jde mi o šoulačku a focení z ruky, jinak samo foťák i se stativem na rameno. Originál popruhu už mám dost, foťák s objektivem visí kolem boku dolů což mě trochu obtěžuje a pokud je popruh z levého ramene na pravý bok, né jen přes rameno, tak se potom zas blbě dává foťák k oku. Narazil jsem na tohle https://www.youtube.com/watch?v=KTxRrCt2Wok#t=87 máte někdo zkušenosti s podobným systémem? Díky.
ladysk
VIP
VIP

Popruh na rameno

Příspěvek od ladysk »

tohle osobně neznám a ani tak velká telata nemám a tudíž nevláčím, ale nevidím v tom uchycení za stativový závit nijaký rozdíl od poutek, možná naopak ... myslím si , že nějaká neoprenová Kata / Reflex ap. / je nemlich to samé, Katy jsou dost dlouhé i přes rameno a prostě ho natočením - popotažením i s popruhem dostaneš před ksicht ... samozřejmě bude záležet , co máš na sobě ... problém je sehnat ty starší typy Kat / tuším Reflex D nebo E / , byly širší a i líp udělané, teď jsem kupoval dva nové modely a už tak dobře nevypadají, ale oproti jiným značkám v té ceně mi vyhovují nejlíp, ať už s karabinami na batoh nebo bundu nebo bez ... originály od nikonu jsou děs a hrůza ...
TEVOKA
zimní host
zimní host
Jméno: Libor Ondráček

Popruh na rameno

Příspěvek od TEVOKA »

Mám toto http://obchod.fotoskoda.cz/joby-pro-sling-strap-l-xxl/ a velká spokojenost. Nosím na tom 7D s tamron 150-600 případně s 70-200 s konvertorem. Samozřejmě uchyceno do objímky objektivu nikoliv do těla. Ale používám to i na dovolených s s krátkým objektivem a je to fajn. Rozhodně manipulace pro šoulání je velmi dobrá.
Libor Ondráček
jiří zagura
běžný
běžný

Popruh na rameno

ladysk píše:tohle osobně neznám a ani tak velká telata nemám a tudíž nevláčím, ale nevidím v tom uchycení za stativový závit nijaký rozdíl od poutek, možná naopak ... myslím si , že nějaká neoprenová Kata / Reflex ap. / je nemlich to samé, Katy jsou dost dlouhé i přes rameno a prostě ho natočením - popotažením i s popruhem dostaneš před ksicht ... samozřejmě bude záležet , co máš na sobě ... problém je sehnat ty starší typy Kat / tuším Reflex D nebo E / , byly širší a i líp udělané, teď jsem kupoval dva nové modely a už tak dobře nevypadají, ale oproti jiným značkám v té ceně mi vyhovují nejlíp, ať už s karabinami na batoh nebo bundu nebo bez ... originály od nikonu jsou děs a hrůza ...
On není rozdíl jen v tom za co je to uchycené, ale i v tom, že je popruh přes to uchycení průběžný, proto se pak foťák dává před ksycht naprosto bez odporu. A taky bych viděl výhodu v tom, že pokud uchytíš celou soustavu v místě stativového závitu na noze objektivu, máš soustavu u těla vodorovně, né svisle, což je super, měl jsem to tak udělané na origo popruhu. Byl pak ale problém s tím že aby se ti soustava nepletla někde o kolen musel mít popruh takovou délku, že se pak spatně dával foťák před ksycht :(
TomasM
protahující
protahující
Jméno: Tomáš Málek

Popruh na rameno

Příspěvek od TomasM »

Žádný velká teleobjektiv nemám, ale mám dobré zkušenosti s popruhy na zbraň. Nosnost to má dostatečnou a jsou pohodlné (stavěné na 5 až 10 kilo na celý den nošení: jsou pohodlné). Ten co používám (Magpul MS2) unese mojí váhu, takže bych se o techniku nebál. Mám ho připlej na vrchu stativu (je tam očko) a koncem stáhnu nohy k sobě. Aby se to tolik nehejbalo, ještě připínám foťák přes karabinu navlečenou na stativu. Se stativem má sestava cca 3.5 kila a tejdení chození po Krkonoších bylo bez problémů. Při nošení foťáku bez stativu téměř nevím že něco nesu. Další výhoda konkrétně tohoto popruhu je rychlá změna délky (jen zatažením za očko). Speciální fotografické popruhy jsem nepoužíval, ale proti originálnímu je něco úplně jiného.
jiří zagura
běžný
běžný

Popruh na rameno

TEVOKA píše:Mám toto http://obchod.fotoskoda.cz/joby-pro-sling-strap-l-xxl/ a velká spokojenost. Nosím na tom 7D s tamron 150-600 případně s 70-200 s konvertorem. Samozřejmě uchyceno do objímky objektivu nikoliv do těla. Ale používám to i na dovolených s s krátkým objektivem a je to fajn. Rozhodně manipulace pro šoulání je velmi dobrá.
Cenově je to super, taky je to jednoduišší, otázka je pevnost a pohodlí, pokud se na to naloží ještě o dost větší hmota než na tom nosíš ty. Každopádně dík za tip : good:
zdenekbrtek
VIP
VIP
Jméno: Zdeněk Kratochvíl

Popruh na rameno

Příspěvek od zdenekbrtek »

Pokud bych nosil popruh připevněný k tělu fotoaparátu těžký objektiv neúměrně namáhá bajonet. Mám to vyřešené tak, že mám ramenní opěrku uchycenou stativovým šroubem k objektivu a řemen uchycený k této opěrce. Dobře se to nosí a je to pohotové.
jiří zagura
běžný
běžný

Popruh na rameno

zdenekbrtek píše:Pokud bych nosil popruh připevněný k tělu fotoaparátu těžký objektiv neúměrně namáhá bajonet. Mám to vyřešené tak, že mám ramenní opěrku uchycenou stativovým šroubem k objektivu a řemen uchycený k této opěrce. Dobře se to nosí a je to pohotové.
Tak popruh k tělu a na tom těle světelná 400 je hodně divoká představa : crazy:
Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“