Konvertor Kenko1,4 MC4 DGX

Odpovědět
vla
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Vladimír Dráb

Příspěvek od vla »

Nevím, možná jsem "objevil Ameriku", ale konvertor mě dost překvapil. Včera jsem zakoupil, dnes nasadil na 6D+70-300/4-5,6 LIS a zkoušel do jakého ohniska ještě bude ostřit. Světe div se, clonu přiznává a ostří s tímto tělem i na ohnisku 300/5,6, neboli 420/8 a to naprosto bez kmitání i v dnešní mlze. Prakticky co je trošku vidět zaostří. A ostří zřejmě na všech ostřících bodech. (zkusil jsem jich několik náhodně) a bez kmitání zaostřovaly. Povzbuzen nečekaným nasadil jsem stejný objektiv s kenkem na tělo 60D. A opět při přiznané cloně 8 zaostřoval s jedinou výjimkou a tou je středový bod, tam na cloně 8 nic, ale vedlejší body ostřily bez problémů a kmitání i v mlze. Bylo to o něco horší než na 6D, ale stále nečekaně spolehlivé a bez kmitání. Měl jsem několik neoriginál. konvertorů, i opěvované SHQ, ale tohle je první, který opravdu bez problémů ostřil i s clonou 8. Tak se nezlobte za tento výlev nadšení. Pokud to sezná moderátor za nevhodné, ať to klidně smázne.
Krafra
VIP
VIP

Příspěvek od Krafra »

vla: psal jsem o tom ve vedlejším vlákně,tento konvertor a ještě s označením PRO je srovnatelný s kvalitou originál canon Tc.
Je dobře ,že jsi to napsal někomu to pomůže : wink:
vla
zkušený protahující
zkušený protahující

Příspěvek od vla »

Kvalitu jsem zatím neřešil, nemám obavy, ale to, že AF ostří s běžnými těly Canon na cloně 8 je podivné, leč velmi potěšující.
vla
zkušený protahující
zkušený protahující

Příspěvek od vla »

Ještě mám jeden divný dotaz, zkoušel jste někdo místo 2x TC použít 2kusy 1,4x TC? Dotaz vychází z těchto testů: http://www.traumflieger.de/objektivtest ... erview.php , dva konvertory 1,4x dávají při vhodně zvoleném typu menší změnu v rozlišení než nejlepší 2x. Nebo mám někde logickou chybu?
dady
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Zdeněk Ondrášek

Příspěvek od dady »

Obávám se, že takto sčítat optické vady nelze. Moje zkušenosti (s Kenko 1,5) jsou také dobré - dokonce AF chodí i na Canon 400/5,6 (ale na těle 6D)
Zdeněk
Canon EOS 5D Mark III a Canon EOS 7D Mark II, objektiv Canon EF300/2,8, Canon EF100-400/4-5,6 L USM IS, blesk Canon SPEEDLITE 430EXII, fotokryt, trpělivost ....
vla
zkušený protahující
zkušený protahující

Příspěvek od vla »

No to já taky, ale nenapadá mě regulérní důvod proč ne. Bohužel jsem asi jediný koho to napadlo a dostatečný sortiment konvertorů vyzkoušení poněkud nemám.
TomasM
protahující
protahující
Jméno: Tomáš Málek

Re: Konvertor Kenko1,4 MC4 DGX

Příspěvek od TomasM »

Optické vady by se měli sčítat, alespoň z teorie geometrické optiky. Al e obávám se, že ve skutečnosti se některé vady projeví více. Podle mého názoru se sníží ostrost více, než jen součtem "jednotlivých neostrostí". Je to napsané kostrbaťě, ale asi mě chápete. Pro paraxiální optiku (malé úhly od optické osy, což u teleobjektivů je) lze vady superponovat, až na difrakci. A to je jeden z faktorů který by mohl snížit ostrost. Samozřejmě praxe je natolik složitá, že by to chtělo vyzkoušet, ale myslím že většina vad by se přibližně sčítat měla.

Odesláno z mého HTC Desire 601 pomocí Tapatalk
Krafra
VIP
VIP

Příspěvek od Krafra »

vla občas to používám.Přidám nějaký snímek později když správně nastavíš foťák tak jsou snímky OK.
vla
zkušený protahující
zkušený protahující

Příspěvek od vla »

Dnes jsme s kamarádem vyzkoušeli uvedený konvertor na 70D a taky při cloně 8 funguje. Začínám mít pocit, že Canon nenápadně ustoupil od clony pro AF 5.6 a méně. A taky jeden horší poznatek, vypadá to, že konvertor trošku žere elektriku i při zapnutém nepoužívaném těle. Po cca týdnu nepoužívání se úplně vybila baterie, jen nevím jaký byl její stav před týdnem, ale běžně tělo nevypínám a baterka se nevybíjí.
Odpovědět

Zpět na „Objektivy, telekonvertory a mezikroužky“