Canon EOS 7D mark II

stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Canon EOS 7D mark II

Příspěvek od stugent »

Na sítích se šušká, že by měl brzy vyjít na povrch 7D markII, snad by tomu mělo být už za týden na výstavě CP+ v Jokohamě (31.1. - 3.2.2013). V minulosti zde již canon uvedl několik svých novinek a mimo nového 7D by měl být představen i EOS 70D a možná i dlouho slibovaný objektiv 200-400/4 s vestavěným konvertorem.

Osobně mě to velmi zajímá, protože stávající 40D už začíná svými parametry už dost zaostávat a novému tělu bych se vůbec nebránil. 7D už je přeci jen pár let na trhu a tak cítím, že každou chvíli musí nějaká novinka vyjít. Bojím se toho, aby nepřišla týden po koupi staršího 7déčka :-D

Docela bych mě zajímalo, co by třeba majitelé na 7D vylepšili, jestli je tam něco, co jim vadí a co by nový stroj měl mít vychytané. Já osobně bych velmi uvítal lepší zpracování obrazu a zejména šumu (použitelné ISO alespoň 2000), líbilo by se mi wifi spojení s telefonem (kvůli tomu bych se snad obětoval a pořídil chytrý mobil :-) ) a na wildlife by byl výborný např. nějaký tichý mód závěrky.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Totmi
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Martin Grossman

Canon EOS 7D mark II

Příspěvek od Totmi »

A také aretace voliče programů. To je fakt peklo, když si to člověk furt nechtěně přepíná. : evil: Unažuješ i o koupi 7Dmk1? Pro mnohé byla zklamáním..
Technika: Do roku 2020 Canon, Od léta 2020 Sony A9ii+Sony 200-600/5.6-6.3, Stativ + hlava FEISOL.
http://www.martin-grossman.com
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host
Jméno: Honza

Canon EOS 7D mark II

Příspěvek od honziceks »

No trochu jsem googlil a podle ruznych zdroju to vypada spise na Canon 70 nez na 7DII.Ale nechme se prekvapit. Mne 7D vyhovuje s nasledujicimi vyhradami. Aretace rezimu(asi nejvetsi problem) a zlepseni kvality pri vyssi ISO. Zase na druhou stranu je to slusnej samopal a ma docela rychle ostreni.
stugent
VIP
VIP

Canon EOS 7D mark II

Příspěvek od stugent »

O koupit 7D dnes už moc neuvažuji, jak jsem napsal už výše, je to právě z důvodu očekávaného nástupce. Jednak může přinést zajímavá vylepšení a za další pak půjdou jedničková 7déčka s cenou dolů (hlavně v bazarech), takže ať už nakonec pořídím nové nebo staré, v každém případě bude lepší teď počkat.

7D bude letos na trhu už dlouhé čtyři roky, takže věřím, že nové tělo přijde brzy!

Ta aretace by byla také výborná věc a vzhledem k tomu, že u nových modelů už je, očekávám, že už se z ní stane standard ve vyšší třídě.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
vla
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Vladimír Dráb

Canon EOS 7D mark II

Příspěvek od vla »

To je vždy velké cenové očekávání, ale mám pocit, že moc nevychází. Nový model je zpravidla o tolik dražší než jeho předchůdce, že si cenově moc nekonkurují. Viz objektivy řady I a řady II, telekonvertory řady II a řady III, těla 5DI, 5D II a 5D III atd. Nikde nebyl nijaký významný propad staršího modelu.
Priman
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Honza Řehák

Canon EOS 7D mark II

Příspěvek od Priman »

I já uvažuju o náhradě či doplnění 40D a ještě než koupím 5DIII (pro kterou hovoří mé portfolio 92% fotek rodinná fotografie+krajina+reportáže) čekám na specifikace nástupce 7D. Abych měl horší rozhodování, potřeboval bych u této novinky cenu do 40kKč (očekávám 45-50kKč-mimochodem nová 5DIII s 3letou zárukou se dá už za 60kKč), daleko lepší čip než u předchůdce - stačil by 18-20mpix, bojím se 24 a víc - a zaostřovací systém ala 5DIII. Ostatní fičurky jsou mi celkem buřt, wifi nebo gps modul by potěšil, ale nejsou zásadní. Aretaci režimů už beru u této třídy jako samozřejmost, stejně jako propracovanou ergonomii ovládání. Uživatelé (někteří) si u 7D stěžují na šum, občas zmatený AF, jinak se tenkrát ten foťák docela povedl. Jenže právě - "tenkrát" - už je čas.....
Canon 70D + 40D, C400/5,6, C100/2,8 macro, C17-85IS, C 24-105IS, Kenko MC 1,5x DG, Benro A-268 + BH-1, 430EX II, dálková spoušť phottix a další harampádí. Zejména ale pokora a trpělivost.
stugent
VIP
VIP

Canon EOS 7D mark II

Příspěvek od stugent »

vla: u objektivů cena samozřejmě tolik neklesá, dokonce se mi i stalo, že jsem objektiv koupil, nějakou dobu s ním fotil a pak pak se vydražil v aukci za víc peněz, než kolik mě stál. Na objektivech není tolik možností posunu kupředu a nestárnou (víceméně tam je jediný cenový propad od koupi nového po vypršení záruky, pak už se cena drží). U těch těl musím jednoznačně nesouhlasit, tam cena padá a to proklatě rychle! Jen pro srovnání, když jsem dělal poslední upgrade techniky v listopadu 2011 (tedy cca 14 měsíců zpátky):

Canon 5D mkII se prakticky nedal sehnat pod 33 000,- dnes ceny bežné kolem 27 000.
Canon 5D 20 000, dnes 16 000.
Canon 7D stál 30 000, dnes v pohodě za 25 000
Canon 40D se prodával za 10 000, dnes ceny kolem 8.000

Mluvím o bazaru, ne o nových kusech. Za jeden rok je tam propad 20-25% ceny.

Cena nového 7D2 se těžko odhaduje, když neznáme přesné parametry, ale myslím si, že to pod 40.000 nebude, těch 45 by bylo reálných asi.
Saint

Canon EOS 7D mark II

Příspěvek od Saint »

Já jsem také zvědav jaké bude mít parametry pokud bude nová 7D II. Zda to bude stále CROP nebo tam dají FF.
Stávající 7D je velmi dobrý fotoaparát. Ale chci pořídit 5D III až prodám 7. Většina fotek kterou mám je s FF. Zvykl jsem si a fotí se mi s ním dobře. A mám rád když je tam i okolí. Ale počkám ještě jak bude vypadat nová 7. Pokud bude.
Jarek
VIP
VIP
Jméno: Jiří Sedláček

Canon EOS 7D mark II

Příspěvek od Jarek »

http://www.cameraegg.org/canon-eos-7d-m ... d-specs-2/
Někde jsem četl,že cena by měla být 2000 - 3000 $,ale co je na tom pravdy,to ví jen PánBůh a Canon :).
Jiří.
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
vla
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Vladimír Dráb

Canon EOS 7D mark II

Příspěvek od vla »

Stugent: jenže to jsou bazarové ceny v době kdy už je nový model dost dlouho na trhu. Uvedení nového modelu nemá na cenu starších prakticky žádný vliv. Cenový pokles je závislý pouze na délce času po který je model již na trhu, případně u starších modelů kolik generaci je po něm na trh uvedeno. 7D lze dnes dle paladixu sehnat za cca 20 tis. kč. Pokud přijde nástupce neudělá to s cenou prakticky nic. :)
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Canon EOS 7D mark II

Příspěvek od Photomecan »

Canon 7D mkII s posledními technologiemi a APS-C (=telekonvertor) by pro CZ a okolí mohlo být pro WL to pravé...Canon navíc požádal o patent na úpravu šumu pro APS-C...že by?
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Canon EOS 7D mark II

Příspěvek od Photomecan »

Tak prý v srpnu:

Specifications

24.1mp APS-C Sensor
Dual DIGIC V
10fps
Dual Memory Card Slots (Unknown configuration)
61 AF Points (I wonder if we’ll get red focus points in AIS?)
3.2″ LCD
Build quality like 5D3
GPS & Wifi
$2199 ($500 more than the 7D at launch, I’d like to see such a camera come in under $2000)
ISO Performance to get close to the 5D3
“Lots of video features”
As we’ve been told before, this camera will basically be a mini EOS-1D X,
orchidej
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Petr Bambousek

Canon EOS 7D mark II

Příspěvek od orchidej »

Uff, ISO Performance to get close to the 5D3 - tak to jsem teda zvědav :-)
michy
VIP
VIP
Jméno: Jiří Míchal

Canon EOS 7D mark II

Příspěvek od michy »

Na to ISO jsem také zvědavý, i když doufám, že v té době už budu mít doma jednu 5DIII
stugent
VIP
VIP

Canon EOS 7D mark II

Příspěvek od stugent »

Srpen, to je strašně dlouho! To se na trh v ČR dostane na Vánoce! :-(
Těšil jsem se, jak letošní jaro už budu fotit s novým foťákem, ale on žádný není! A to jsem dokonce už i četl, že 7d2 by měl být FF a ASPC by mělo zůstat pouze v nižší třídě :-/
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty“