Červenka obecná - Erithacus rubecula - Červienka obyčajná

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
Frca
VIP
VIP
Jméno: František Kroupa

Červenka obecná - Erithacus rubecula

Příspěvek od Frca »

Pavle,v první řadě obdivuju počet fotek i druhů,který v poslední době sázíš.To je opravdu výkon! Ale abych byl taky upřímný, fotky se mi co se tk a často i kompozice týká nezdají být dobré. Nevyznám se tolik ve fotografické technice, ale co se mě týká, máš super výbavičku a přitom každé Tvojí fotce něco chybí. Je to určitě škoda, protože kdyby jenom půlka fotek byla technicky dobrá, nebo výborná, měl bys na to, prát se o umístění ve foto měsíce. Takhle to sem sice sázíš, ale nic toho neroste......
Canon 600D, Tamron 150-600 Di VC USD,Canon Eos 450d,manuální Exakta 500mm,f8 ,Tamron SP 70-300mm F4-5,6 Di VC USD,
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Příspěvek od stugent »

Tady musím naprosto souhlasit s Františkem! Druhů i fotek máš spoustu, ale kdybys snížil kvantitu a zlepšil kvalitu, určitě by to zde většina lidí ocenila. Zdá se mi, že všechny fotky stříliš z hrozné dálky a pak to v počítači řežeš. Vím, že bych neměl nyní, v době hnízdění, nikoho nabádat k nějakému rušení ptáků, ale zkus udělat nějaký zýběr, kde bude hlavní motiv ostrý, přes většinu fotky (bez ořezů) a v nějakém pěkném ranním nebo večerním světle, klidně ať je to obyčejná koňadra nebo vrabec. Ano, dá to možná víc práce - příprava místa, scény, maskování, trpělivosti..., ale výsledky pak stojí zato.

Myslím, že článků na toto téma jsou na internetu spousty a spousty, však už i samotné fórum je studnice WLmoudrosti
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Jarek
VIP
VIP
Jméno: Jiří Sedláček

Příspěvek od Jarek »

Nechtěl jsem zasahovat,abych někoho neurazil,ale když už to Franta s Rudou nakousli.
Též souhlasím,taky si myslím,že fotíš Pájo z velké dálky a pak velký ořez nebo se pletu?
Jinak si to už nedovedu vysvětlit.Docela by mně zajímalo jak to vypadá,když to vyleze s fot'áku.
Jiří.
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
KAHLER
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Karel Palacký

Příspěvek od KAHLER »

Jednu Červenku, potkal jsem venku : ROFL: Začalo krápat, zkuste to chápat. Kde světlo není...Karl
(pro MartinaP - absolutní rým zkusím příště...)
Přílohy
Červenka obecná 1.jpg
C 70D; C 400/5.6 L; SIGMA 150-600mm, CANON 105mm F2.8 IS USM; BENRO A-257N6; LOWEPRO CompuTrekker AW...
stugent
VIP
VIP

Příspěvek od stugent »

Ty se tu vždycky zjevíš, hodíš nějakou perlu a zase zmizíš! :-D Krásná fotka, tak bych ji taky chtěl!
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
petere
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host
Jméno: Peter Kralik

Příspěvek od petere »

jedna zo zahrady.
Přílohy
IMG_3681.jpg
stugent
VIP
VIP

Příspěvek od stugent »

na rýči? :-D
Pavel Behenský
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Pavel Behenský

Příspěvek od Pavel Behenský »

tak jste mi do hlavy zatloukli pěkný klín, nechci se stále vymlouvat, ale v počítači to opravdu neumím a navíc to nevidím, ořežu, zmenším a doostřím, to je vše co s tím dokážu...

dneska mi přišla nejblíže, ale zase jinam než jsem čekal, chce to čas... celý život fotím nekonečno a teď musím co nejblíž...
Přílohy
120407cvř 070xw.jpg
120407cvř 080xw.jpg
Naposledy upravil(a) Pavel Behenský dne 08 dub 2012, 22:08, celkem upraveno 1 x.
canon EOS 550D, sigma 150/2,8 EX macro, canon 70-200/4L IS, canon 100-400/4,5-5,6L IS, fotostan, často zapomenutá trpělivost
Ritchi
VIP
VIP
Jméno: Ondřej Ryška

Příspěvek od Ritchi »

Červenka je můj oblíbenec. Nedávno jsem při večerní procházce jen tak cvakl jednu méně bojácnou, bohužel už nebylo světlo.
Přílohy
cervenka.jpg
Nikon D7200, Tamron SP 150-600mm, Sigma 150/2,8 OS
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Příspěvek od ptacatko1 »

Připojuji se k ostatním, Pavlík by se měl chytnout za nos a jako důchodce, by si měl najít čas a zamyslet se nad kvalitou svých prezentovaných fotek sem vložených, je velká škoda, tvého času a velkého námahy, které musíš strávit v krytu, ale vypadá to, že si z toho nic neděláš a ani nepoučíš, nechceme tě dusit, ale naší snahou ti aspoň radou pomoci, radíme, radíme, ale výsledek zatím žádný, jen se podívej na tvoji poslední sérií , tak pěkný ptáček to je........
Ondřeji, tak za tři.
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Priman
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Honza Řehák

Příspěvek od Priman »

Pavel Behenský píše:tak jste mi do hlavy zatloukli pěkný klín, nechci se stále vymlouvat, ale v počítači to opravdu neumím a navíc to nevidím, ořežu, zmenším a doostřím, to je vše co s tím dokážu... vložím tři, čtyři, a časem odmažu...

dneska mi přišla nejblíže, ale zase jinam než jsem čekal, chce to čas... celý život fotím nekonečno a teď musím co nejblíž...
Pavle, nejde o počítač. Ačkoliv pokud stále fotíš do JPG a na úpravy používáš WindowsPhotoGalery, degraduje to Tvé snímky, o tom nepochybuj. Vidíš za jeden týden více druhů, než by se nám ostatním snilo, ale nedokážeš si s tím poradit. Fotíš je v hustém křoví, používáš velké výřezy. Základem je dostat se co nejblíže. S postprodukcí nechceš mít nic společného. Jak říká Míra, prezentuješ kvantitu, bez zpětné vazby na kvalitu - a je Ti to fuk. Jsi samorost a jím asi zůstaneš, pokud nezačneš naslouchat....
Canon 70D + 40D, C400/5,6, C100/2,8 macro, C17-85IS, C 24-105IS, Kenko MC 1,5x DG, Benro A-268 + BH-1, 430EX II, dálková spoušť phottix a další harampádí. Zejména ale pokora a trpělivost.
Jirkab
VIP
VIP
Jméno: Jiří Bartoš

Příspěvek od Jirkab »

Já vím Pavle už toho bylo dost, ale nedá mi to. Tohle fórum je perfektní v tom, že se tady dá hodně naučit a je velká škoda, že toho nevyužíváš. Když se jednou naučíš pár jednoduchých úprav, tak to pak používáš stále stejně a moc času to nezabere. Taky se nerad pouštím do nějakých složitých úprav, ale roztáhnout kontrast v úrovních, přiměřeně zprohýbat křivky a odstranit (přiměřeně) šum mimo hlavní objekt, považuji za základ. Samozřejmostí je neplýtvat časem nad špatně pořízenou fotkou. Ač nemám červenku vyfocenou vůbec (nepočítám nějaké foto z dálky), tak tu Tvoji poslední fotku bych smazal rovnou - dost z dálky, kouká jinam, zkrátka by se mi nelíbila už na displeji foťáku. Samozřejmě, že nejkrásnější je na tom je ten pobyt v přírodě, ale když už chci nějakou fotku, tak aby alespoň za něco stála. Je jasné, že mnohokrát to nevyjde, ale nikdy nelituju, že jsem TAM jel zbytečně. Snad jsem Tě moc nerozladil a neodradil, to by bylo škoda. :)
Canon EOS 60D, C 400 f/5,6, blesk 430 EX II,TC Kenko 1,5DG, stativ Feisol CT-3401, hlava Vanguard SBH 250, batoh Lowepro Flipside 300, přenosný kryt, fotovor, atd., nadšení a trpělivost, http://www.bartosphoto.cz/
Priman
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Honza Řehák

Příspěvek od Priman »

Jirko?
....a budeš tisícátník...H.
Canon 70D + 40D, C400/5,6, C100/2,8 macro, C17-85IS, C 24-105IS, Kenko MC 1,5x DG, Benro A-268 + BH-1, 430EX II, dálková spoušť phottix a další harampádí. Zejména ale pokora a trpělivost.
KAHLER
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Karel Palacký

Příspěvek od KAHLER »

Vím že hledí do pryč : oops: , ale mně se líbí :). Karl
Červenka obecná 6.jpg
C 70D; C 400/5.6 L; SIGMA 150-600mm, CANON 105mm F2.8 IS USM; BENRO A-257N6; LOWEPRO CompuTrekker AW...
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Příspěvek od ptacatko1 »

Krásná.
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
Odpovědět

Zpět na „PĚVCI, SVIŠŤOUNI, MĚKKOZOBÍ“