Tohle rozhodně není čistá čečetka. Ani albín či leucista. Buď to bude nějaká variace stehlíka ob. kříženého s kanárem ze zajetí. Nebo stehlík křížený s čečetkou (tady bych ani neuvažoval o určování druhu - tmavá/zimní) z volné přírody, ale to se mi nezdá...
Opravdu zajímavé.
Teda taky bych si netroufnul určit, zda je zimní nebo tmavá nebo žlutozobá:-) přidávám se k Michal. Hykel - že to bude nějakej kříženec..... čečetka v tom figutovat asi bude..
Celý rod Carduelis (možná bych opravil i aktuální nomenklaturu v názvu, ale není to relevantní) se mezi sebou kříží, může to být cokoliv. http://www.biolib.cz/cz/taxon/id9004/
Mám pocit, že to není ani první případ, co se někomu tady podařilo vyfotografovat, takovou zajímavost, možná by se na to mělo vytvořit nové vlákno.
Ahoj, delší dobu si prohlížím vaše fota, sám jsem dosud nafotil převážně jen to, co tu již mnohokrát a obvykle lépe bylo. Před týdnem jsem konečně zachytil méně frekventního a zde i trochu zpochybněného ptáčka. To mne vedlo k registraci a přikládám pokus o čečetku zimní (alespoň se domnívám, že o ni jde).
Uvedl jsi se fantasticky, bude těžké udržet laťku... .
Canon 70D + 40D, C400/5,6, C100/2,8 macro, C17-85IS, C 24-105IS, Kenko MC 1,5x DG, Benro A-268 + BH-1, 430EX II, dálková spoušť phottix a další harampádí. Zejména ale pokora a trpělivost.