Ježek západní/východní - Erinaceus europaeus/roumanicus - Jež tmavý/bledý

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
Boban
VIP
VIP
Jméno: Jaromír Kadeřábek

Ježek

Příspěvek od Boban »

A fotku..
Přílohy
OSP_7257jezek21551malhotmmmmmmm.jpg
Boban
VIP
VIP

Ježek

Příspěvek od Boban »

Většinou jsem ježka potával spíše v noci.Jinak jsem byl docela překvapen,jak dobře slyší.Vadila mu moje závěrka,jakmile jsem to do něj našil 8sn. za vteřinu,tak se i na tu vzálenost schoulil do klubíčka.Pro mě to bylo výhodou,protože se potom začal rozbalovat a takto několikrát a já si ho v klidu nafotil :)
Přílohy
OSP_7045jezura12malhotjpmmmmmmmm.jpg
Boban
VIP
VIP

Ježek

Příspěvek od Boban »

No kdyby to náhodou někoho zajímalo,Nikon D700,Nikkor 500f/4 VR.Z ruky v leže,ISO 2500,VR zapnuto.
Jarek
VIP
VIP
Jméno: Jiří Sedláček

Ježek

Příspěvek od Jarek »

Jaromíre,moc krásnej ježík,já na něj natrefil asi pětkrát,ale nikdy jsem ho necvaknul,
jelikož mi ho pokaždé vyplašil pejskař :(.
Gratuluji.Jiří.
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Ježek

Příspěvek od MartinP »

krásné, podzimní : good:
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
SandWalker
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Tom

Ježek

Příspěvek od SandWalker »

Jardo, kmotr ježek se Ti podařil moc pěkně. Co je na tom pravdy, že ježci mají skoro vždy blechy - nedonesl jsi si domů z toho setkání i nějakou takovou trofej? : wink:
Boban
VIP
VIP

Ježek

Příspěvek od Boban »

Kluci díky,potěšilo:-)Jinak Tome,je to kmotrině : wink: Nevím jak blechy,já s ním nemanipuloval,už jen kvůli tomu,že je to máma od malejch kuliček:-)Ale na PC ve 100% jsou vidět klíšťata :)
RollsRojs
VIP
VIP
Jméno: Lukáš Pich

Ježek

Příspěvek od RollsRojs »

Hezkej, Míro : wink:
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Ježek

Příspěvek od stugent »

To je moc pěkná fotka! Ježek se fotí těžko, je to neposedný živočich!
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Ježek

Příspěvek od Photomecan »

Ježek za jedna, u mne chodil pravidelně kočce do misky na granule, zbaštil půl misky a odkutálel se pryč. Tak jsem ho v podvečer odchytil, že si ráno zafotím. Dal jsem ho do fakt vysokého kýble s hrstí slámy, těch pár hodin do rána to zvládne, ráno si ho cvaknu...kulový, ráno byl fuč. Byl to nějaký atlet, z toho kýble se dalo dostat jen saltem vzad :)...na žrádlo kočce chodí pořád, ale později, žádná spolupráce nebude, mě se vyhýbá.
P4c.
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Michal Hykel

Ježek

Příspěvek od P4c. »

A nevzala si ho spíše kuna nebo kočka? :-O Jasně, ježek není nijak ohrožen a ani nepatří mezi zvláště chráněnné druhy. Zimu přežije jen minimální část populace. Ale trýznit ho kvůli fotce je opravdu nutné? :-/ Jestli se z kýble dostal sám spotřeboval k tomu poslední zásoby energie na zimu - měl by jsi mu nasypat extra porci granulí! :-D
Photomecan
VIP
VIP
Jméno: Martin Mecnarowski

Ježek

Příspěvek od Photomecan »

Já ho tak vykrmil ( a pořád krmím, vždycky je ráno miska převrácená - on si tam celej vleze, to dělá jen bodlináč) že vypadal jak dikobraz :) - bez obav, ten bude v pohodě. Taky jsem jich několik zachránil z výkopů, silnice a pod. tak mám zatím kladné skóre.
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Ježek

Příspěvek od stugent »

když jsem byl ještě malý kluk, také jsem chytal ježky do kýble a také utíkali! Jsou to atleti!
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Jirkab
VIP
VIP
Jméno: Jiří Bartoš

Ježek

Příspěvek od Jirkab »

SandWalker píše:Jardo, kmotr ježek se Ti podařil moc pěkně. Co je na tom pravdy, že ježci mají skoro vždy blechy - nedonesl jsi si domů z toho setkání i nějakou takovou trofej? : wink:
Něco na tom asi bude, parkrát jsem ho viděl hodně zblízka a byl plnej nějakých cizopasníků, asi se jim v těch bodlinách daří. On si je vlastně nemůže ani vyškrábat - chudák.
Canon EOS 60D, C 400 f/5,6, blesk 430 EX II,TC Kenko 1,5DG, stativ Feisol CT-3401, hlava Vanguard SBH 250, batoh Lowepro Flipside 300, přenosný kryt, fotovor, atd., nadšení a trpělivost, http://www.bartosphoto.cz/
Boban
VIP
VIP

Ježek

Příspěvek od Boban »

Jen tak pro oživení jednoho ježečka z dnešního podvečera :) .Na rozdíl od předchozí samice zde jde o malého mrňouse tak 8cm.Pravděpodobně začal objevovat svět,jiného jsem neviděl.Všiml jsem si ho čirou náhodou.Tak se opravdu potvrdila noční aktivita ježka,opravdu snad poslední paprsek protisvětla zapadajícího slunce :) Hodinu a půl jsem ležel nehnutě v překrásném protisvětle u smotaného ježka,který se hýbal pouze dýcháním.Tak jsem to už chtěl balit bez jediné fotky a nechat ježka ježkem,když snad několik vteřin posledního západového paprsku jak když do ježka střelí zvedl čumák a byl pryč.Vyšla mi jen jedna fotka.Parametry opravdu na hranici focení ISO 6400,čas 1/60 VR zapnuto.
Přílohy
OSP_9760jezzzz12malhotmmmmmmmmmmm.jpg
Odpovědět

Zpět na „HMYZOŽRAVCI“