Canon 7D
- Libor
- zimní host

Re: Canon 7D
No moje 40D taky šumí, používám ho do ISO 400.
Jak si všeobecně 40D stojí? Jasně 7D možná šumí, ale kdy a jak? Ve všech těch testech všech "onanistů" na netu kdy se fotí třeba na ISO 1600 a fotky jsou hodnocené kladně, má to ale háček že je to dost často foceno za dobrých světelných podmínek, podexponované snímky a hlavně ve tmavých partiích by asi dopadly hůře.
Já o 7D třeba uvažuju a těším se že sem někdo z vás dá nějaké adekvátní porovnání. Pořád žiju v domnění že 1,6 crop mi došáhne s EF400 5.6 dále než 5D. Na lepší tele nemám finance, tolik se tomu zase nevěnuji.
18mpx dá "možná" větší prostor k mírnému ořezu, což se do budoucna bude hodit při focení malých pěvců. Požadavkům na skla při větším rozlišení moc nerozumím.
Jak si všeobecně 40D stojí? Jasně 7D možná šumí, ale kdy a jak? Ve všech těch testech všech "onanistů" na netu kdy se fotí třeba na ISO 1600 a fotky jsou hodnocené kladně, má to ale háček že je to dost často foceno za dobrých světelných podmínek, podexponované snímky a hlavně ve tmavých partiích by asi dopadly hůře.
Já o 7D třeba uvažuju a těším se že sem někdo z vás dá nějaké adekvátní porovnání. Pořád žiju v domnění že 1,6 crop mi došáhne s EF400 5.6 dále než 5D. Na lepší tele nemám finance, tolik se tomu zase nevěnuji.
18mpx dá "možná" větší prostor k mírnému ořezu, což se do budoucna bude hodit při focení malých pěvců. Požadavkům na skla při větším rozlišení moc nerozumím.
- Photomecan
- VIP

- Jméno: Martin Mecnarowski
Pokud jsem správně zaregistroval na stránkách Petra Pazoura, tak je již vlastníkem 7D - to bys nám Petře mohl své dojmy sdělit a nenechat nás tady blábolit... 
- Photomecan
- VIP

Chybička se vloudila?
http://www.usa.canon.com/consumer/contr ... 2&id=60427
http://www.usa.canon.com/consumer/contr ... 2&id=60427
- RadoAdo
- zimní host

- Jméno: Radovan Adamíček
Porovnání 7D a 5D
http://www.fredmiranda.com/forum/topic/820707/0#7603301
http://www.fredmiranda.com/forum/topic/820707/0#7603301
Nikon D800 a D700, Nikkor 50/1,8; 85/1,8; 80-200/2,8; Sigma 28-70/2,8; SB-800; mezikroužky Kenko a plno dalších drobností.
- Honza
- stálý

-
Krafra
- VIP

Honzo: To porovnání šumu je dost divné- jako by ty snímky z
50D nebyly zaostřené?
-
jizapo
Já jsem dnes objevil tento příspěvek: 40D vs. 7D http://www.broannutoneparts.com/canon%2 ... 0COMP.html , kde jsou obrázky v RAWu. Po otevření DPP a při srovnání šumu a přenosu kontrastu mě připadal C7D asi o 1EV citlivější při stejném šumu jako C40D, Ale mRAW 10Mpix na něm byl úplně fantastický, řekl bych 4EV. Je nutno dost ten RAW doostřit, zřejmě kvůli silnému antialiasing filtru na čipu.
-
Petr Pazour
Mecane, jojo, mám ho doma. A dojmy mám veskrze pozitivní. Dokonce jsem se nechal unést tak daleko, že jsem si o státním svátku nafotil celou sadu snímků proti 50D (i 5D mk II, ale to je nečestné a nesportovní), abych měl případně taky co analyzovat při maxi zvětšení na monitoru, až mne omrzí focení 
Teď vážně. Nějaký větší hodnocení plánuju až přiletím z Ekvádoru, protože to bude teprve pravý křest ohněm. Teď je to spíš o tom, co by tě konkrétně zajímalo. Pokud bych měl komentovat ty debaty okolo megapixelů a šumu, tak z mého pohledu je 7D zatím to nejlepší, co jsem měl v APS-C od Canonu v ruce. Nesrovnávám to s miláčkem 5D Mk II, protože to se srovnat prostě nedá a nemá. To že to šumí mi nevadí, protože to už dělala i 50tka a 7D je na tom rozhodně lépe. Pro mne je zatím největší obrazovou záhadou teplé vyvážení bílé, které asi nějak souvisí s tím, jak teď pořád ladí ty barevné kanály
Petr
Teď vážně. Nějaký větší hodnocení plánuju až přiletím z Ekvádoru, protože to bude teprve pravý křest ohněm. Teď je to spíš o tom, co by tě konkrétně zajímalo. Pokud bych měl komentovat ty debaty okolo megapixelů a šumu, tak z mého pohledu je 7D zatím to nejlepší, co jsem měl v APS-C od Canonu v ruce. Nesrovnávám to s miláčkem 5D Mk II, protože to se srovnat prostě nedá a nemá. To že to šumí mi nevadí, protože to už dělala i 50tka a 7D je na tom rozhodně lépe. Pro mne je zatím největší obrazovou záhadou teplé vyvážení bílé, které asi nějak souvisí s tím, jak teď pořád ladí ty barevné kanály
Petr
Photomecan píše:Pokud jsem správně zaregistroval na stránkách Petra Pazoura, tak je již vlastníkem 7D - to bys nám Petře mohl své dojmy sdělit a nenechat nás tady blábolit...
-
Tomáš Záhoř
7D mám k dispozici zhruba týden a jsem velmi spokojen. Po roce focení s 50D a dvou letech se 40D je to výrazný posun. Už 15Mp bylo hodně, 18Mp ještě víc. Zatím mi 7D přijde efektivní především v možnostech nastavení, ovládání a hlavně jeho světelný hledáček se zobrazením 100% plus možnosti AF. Nechci předbíhat, protože jsem ještě například netestoval Al servo, ale asi nepředpokládám že by to mělo být špatné. Příští týden dostane 7D první pořádný křest na workshopu focení chovaných dravců s O. Prosickým na Ždárských vrších. Po dvou letech šoulání po lesích to bude změna a snad i nový impulz. Video u 7D mě asi jako jediná věc příliš neoslovuje, jakkoliv je obrazově na vysoké úrovni.
Několik vstupních porovnání se 40D a hlavně 50D zcela kopíruje dostupné testy, možná mi 7D přijde ještě lepší. Počínaje automatického vyvážení bílé, kdy 50D neustále akcentuje červenou oblast ( srovnávám to hodně s kolegovým Nikonem D700 - což je jiná filosofie.....). Další velký kontrast je nastavení Sharpness. Dal jsem k tomu pár ukázek na digineff, abych to nevkládal znovu je zde odkaz ( viz Piper )
http://forum.digineff.cz/read.php?47,3104015,page=16
Řada fotografů doostřuje až posléze a tohle je možná neosloví, naprostá většina fotí taky na RAW ale o kousek dál na odkazu pro zajímavost ještě srovnání jpegů na ISO 100 a 1600, RAW jsem tam zatím nedal. Čekal jsem, že v rámci strategie 8fps budou jpeg soubory odbyté víc, opak je pravdou a jsou celkem dobře použitelné. Jediné co nevidím logicky je velikost a poměr 18MpRAW + 18Mp jpeg, 10Mp mRAW + 8Mp jpeg .... u 50D je to 15+15 a 8+8 tedy cca polovina. Je to ale okrajový detail.
Zdravím všechny
Několik vstupních porovnání se 40D a hlavně 50D zcela kopíruje dostupné testy, možná mi 7D přijde ještě lepší. Počínaje automatického vyvážení bílé, kdy 50D neustále akcentuje červenou oblast ( srovnávám to hodně s kolegovým Nikonem D700 - což je jiná filosofie.....). Další velký kontrast je nastavení Sharpness. Dal jsem k tomu pár ukázek na digineff, abych to nevkládal znovu je zde odkaz ( viz Piper )
http://forum.digineff.cz/read.php?47,3104015,page=16
Řada fotografů doostřuje až posléze a tohle je možná neosloví, naprostá většina fotí taky na RAW ale o kousek dál na odkazu pro zajímavost ještě srovnání jpegů na ISO 100 a 1600, RAW jsem tam zatím nedal. Čekal jsem, že v rámci strategie 8fps budou jpeg soubory odbyté víc, opak je pravdou a jsou celkem dobře použitelné. Jediné co nevidím logicky je velikost a poměr 18MpRAW + 18Mp jpeg, 10Mp mRAW + 8Mp jpeg .... u 50D je to 15+15 a 8+8 tedy cca polovina. Je to ale okrajový detail.
Zdravím všechny
- Photomecan
- VIP

Díky za informace, pro mne je to spíše zajímavost, já už z jedničkové řady na nižší model přecházet nebudu, i když přiznávám, specifikace jsou pro WL velmi slušné. 1DMk3 už se dá běžně koupit za 50 a půjde to pomalu dolů i když nevěřím, že příliš rychle. Každopádně - doufám, že si 7D v dohledné době vyzkouším, abych si udělal vlastní názor. Ono je taky na zváženou buď vyšpulit 110 kKč za 1DMkIV a fotit kačeny nebo 40kKč(Oehling) za 7D a za zbytek se na pár týdnů podívat do světa a přivézt spousty fotek...
je to otázka rozpočtu a priorit. Průser je ale v tom, že ať si říká kdo chce co chce, úspěšnost ve WL photography jako disciplíně velmi záleží na technice. A chce to tu nejlepší, vše ostatní je kompromis. A jsme na začátku 
- Libor
- zimní host

- kurťa
- moderátor

- Jméno: David Kurtin
http://www.photoreview.com.au/Canon/rev ... os-7d.aspx - další recenze.
- Kverk
- protahující

Petr Pazour + ostaní majitelé Canon 7D
Včera u mne byl kamarád se svou novou 7D, trochu vyděšený, že mu každou chvíli ostří jinam. Při prohlížení snímků jsme opravdu zjistili, že se v sériích vyskytují fotky jak ostré, tak i s frontfocusem a backfocusem. Projeli jsme nastavení ve foťáku, zkusili pár testovacích fotek - pořád to samé. Nakonec nás napadlo vypnout odlišné rozložení bodů při držení na výšku a na šířku. ( C.Fn III-12) A najednou to ostřilo správně. Zajímavé bylo, že při focení venku se to projevovalo u všech modů ostření. Při zkoušení doma byl aparát samozřejmě na stativu (pouze na šířku a ve vodováze) a to samé.
Nevím jestli to bylo jen u tohoto kusu, nebo jen nevhodným nastavením druhů ostření při různém způsobu držení, ale doporučuji pečlivě ozkoušet.
Včera u mne byl kamarád se svou novou 7D, trochu vyděšený, že mu každou chvíli ostří jinam. Při prohlížení snímků jsme opravdu zjistili, že se v sériích vyskytují fotky jak ostré, tak i s frontfocusem a backfocusem. Projeli jsme nastavení ve foťáku, zkusili pár testovacích fotek - pořád to samé. Nakonec nás napadlo vypnout odlišné rozložení bodů při držení na výšku a na šířku. ( C.Fn III-12) A najednou to ostřilo správně. Zajímavé bylo, že při focení venku se to projevovalo u všech modů ostření. Při zkoušení doma byl aparát samozřejmě na stativu (pouze na šířku a ve vodováze) a to samé.
Nevím jestli to bylo jen u tohoto kusu, nebo jen nevhodným nastavením druhů ostření při různém způsobu držení, ale doporučuji pečlivě ozkoušet.
Kverk
-
Petr Pazour
Kverku, pri jakem nastaveni oblasti AF vam to delalo? P.
Kverk píše:Petr Pazour + ostaní majitelé Canon 7D
- Kverk
- protahující

Petr Pazour: No měli jsme nastavený ručně vybíraný bod s křížovým rozšířením (na šířku), ale na výšku se to nepochopitelně přepínalo na všechny body a vybíralo automaticky - ale toho jsme si všimli až za čas. Něměli jsme už čas na zkoušení, když se nastaví svislá i vodorovná stejně.
Prozatím postačilo vypnout přehazování bodů podle držení foťáku - viz výše.
Prozatím postačilo vypnout přehazování bodů podle držení foťáku - viz výše.
Kverk