Moták pochop - Circus aeruginosus - Kaňa močiarna

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Moták pochop - Circus aeruginosus

Příspěvek od ptacatko1 »

Jo,jo, je to F.
Míra
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
zdenekbrtek
VIP
VIP
Jméno: Zdeněk Kratochvíl

Příspěvek od zdenekbrtek »

Podle těch černých konců letek se domnívám, že jde o mladého přepeřujícího samce.Samozřejmě pochopa.
dady
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Zdeněk Ondrášek

Příspěvek od dady »

Vážení, dík,
jestli je to samec nebo holka to ani není tak významné, hlavně abych na BIRDS netrefil kozla.
Jsou na nás fotografy hákliví.
Já si myslím, že to bude samička, protože v tomtéž "revíru" (drží si na západním a severozápadním břehu Voleška asi 2km břehu - a samozřejmě přilehlých polích) a tam kruhem létají oba. Ten samec je jasnej.
Ten samec dokonce zaháněl orlíka !
Možná, že vás to bude zajímat, přidám to sem.
Díky!
Canon EOS 5D Mark III a Canon EOS 7D Mark II, objektiv Canon EF300/2,8, Canon EF100-400/4-5,6 L USM IS, blesk Canon SPEEDLITE 430EXII, fotokryt, trpělivost ....
zdenekbrtek
VIP
VIP
Jméno: Zdeněk Kratochvíl

Příspěvek od zdenekbrtek »

Pokud jde o orlíka krátkoprstého, tak samozřejmě, že by to zajímavé bylo, ani ne kvůli zahánění, ale především kvůli výskytu tohoto dravce!
karelsimecek
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host

Příspěvek od karelsimecek »

je to immaturní samec, takto ne docela vybarvení samci běžně i hnízdí
enda
VIP
VIP
Jméno: Leo Dvořák

Příspěvek od enda »

zdenekbrtek píše:Pokud jde o orlíka krátkoprstého, tak samozřejmě, že by to zajímavé bylo, ani ne kvůli zahánění, ale především kvůli výskytu tohoto dravce!
Zdeňku, já myslím, že dady myslel orla mořského : wink:
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
dady
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Zdeněk Ondrášek

Příspěvek od dady »

Ano, myslel jsem orla mořského.
To že dokáže moták pochop bránit své teritorium i proti orlům dokládají tyto snímky.
Prosím omluvte jejich TK, jsou to veliké zvětšeniny (ty fotografie byly dělány na velkou vzdálenost).
Celou akci orel kontra moták jsem pozoroval dalekohledem a současně cvakal dálkovou spouští.
Vzdálenost byla cca 50-60m, ohnisko objektivu (Canon EF100-400/5,6) bylo 400mm, clona f5,6 a 1/800 (bylo zataženo). Kompenzace expo +1/3 (zdůrazněný střed).
První snímek je v plné velikosti (bez ořezu).
Ostatní jsem se pokusil "přitáhnout".
Přílohy
Moták nalétá na orla. (Celý snímek)
Moták nalétá na orla. (Celý snímek)
Moták nalétá na orla (detail)
Moták nalétá na orla (detail)
Nálet zezadu (detail)
Nálet zezadu (detail)
Útok seshora (detail)
Útok seshora (detail)
Ten moták byl tááákhle velikej! Fakt !
Ten moták byl tááákhle velikej! Fakt !
Naposledy upravil(a) dady dne 22 srp 2011, 21:40, celkem upraveno 1 x.
Canon EOS 5D Mark III a Canon EOS 7D Mark II, objektiv Canon EF300/2,8, Canon EF100-400/4-5,6 L USM IS, blesk Canon SPEEDLITE 430EXII, fotokryt, trpělivost ....
Jarek
VIP
VIP
Jméno: Jiří Sedláček

Příspěvek od Jarek »

Zajímavé i když mně to nepřekvapuje,zažene ho i racek.
Jiří.
Canon 7D MarkII,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,Jobu MK III,Gitzo 3542LS,Tom Taker II.
radek
VIP
VIP
Jméno: Radomír Šálek

Příspěvek od radek »

Při čekání na bahňáky :)
Na radu Míry sem ještě doostřoval.
Přílohy
mp.jpg
Naposledy upravil(a) radek dne 05 zář 2011, 20:01, celkem upraveno 1 x.
Nikon D850 + D500, objektivy NIKKOR AF-S VR 500/4G IF ED,- NIKKOR 300mm f/2.8G ED VR II AF-S + TC-14EII a stativ manfrotto
ptacatko1
VIP
VIP
Jméno: Miroslav Stehlik

Příspěvek od ptacatko1 »

Pro Radka: pěkná letovka, trochu doostřit a bude to paráda.

Když jsem z krytu pozoroval dva vodouše tmavé, spolu s bojovníkem, v pohodě sbírali ve vodě něco k snědku, ale to netrvalo dlouho, začali pokukovat vzhůru a potom vzlétli úprkem pryč, jen bojovník zůstával na místě, co se děje, pomyslel jsem si, za chvíli mi bylo vše jasné, tento dravčík přistál opodál ,bylo teplo a měl žízeň a koupel by se mu náramně hodila, udělal jsem kontrolní cvak závěry co on na to a on nic, tak to bude pecka, hodiny strávené v krytech, ve špíně, horku, zimy, bude konečně odměněn, chtěl jsem udělat další zajišťovací záběr, ale co to spoušť nechce cvakak, je to v háji, foťák je rozbitý a tento záběr není každý den, pomalu jsem začal šedivět, když jsem koukl na display, plná karta, uf, byl jsem tak zažranej do focení, že jsem nepostřehl, co bych normálně měl, začala honba s časem, mazání nepovedených fotek, ale bylo štěstí, že pochop byl trpělivý a než začal s koupelí, tak si dával na čas, konečně jsem pár nepovedených záběrů vymazal, doufajíce, že teď to přijde, jednou se protáhl do vody, čekám na další, najednou rána z nedalekého plašiče, kterou používají vinaři na plašení špačků, a dravec se zvedl a byl pryč, tak ho mám pouze před koupelí. Na tomto je hodně zajímavé, to že rány mají časování a když zazní rána, s bahňáky to trhne v tomto případě salva vyvolala odlet motáka a další pro mně zajímavý aspekt je, že vodouši strachem před motákem odlítli, kdežto bojovník zůstává stále na lokalitě.
Míra

Přílohy
IMG_6196.jpg
Naposledy upravil(a) ptacatko1 dne 03 říj 2011, 05:24, celkem upraveno 1 x.
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Příspěvek od stugent »

Míro, tak to je napínavé vyprávění a překrásná fotka! Je pátého září a já už mám favorita na TOP měsíce! Tohle se jen tak nevidí! Máš to krásně čisté, výborně zakomponované, skvěle nasvícené a ještě velmi atraktivní druh! Je to volně žijí a přesto kvalitou předčí mnoho workshopovek! Ani nechci domyslet, co by z toho vzniklo, kdyby moták ještě začal s tou koupelí! :-)
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Příspěvek od MartinP »

Míro, ty barvy : shock: Závidím ! Úžasný snímek : Bravo:
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
Jakub Mrocek
běžný
běžný
Jméno: Jakub Mrocek

Příspěvek od Jakub Mrocek »

Fakt bomba! : shock: : good:
https://www.gearcheckers.com/sk/
EOS 70D, EOS 5D, EF 400/2.8L IS USM
martin.hesko
běžný
běžný
Jméno: Martin Hesko

Příspěvek od martin.hesko »

tak to je pecka : good: keď sa zadarí, tak to stojí za to....nezávidím tomu kto bude vyberať fotky za tento mesiac, pretože ešte len začal a fotiek na stupeň vítazov je tu viac než dosť : D
Canon 600D; Canon 100-400 L IS USM, Velbon Sherpa 750R, Ameristep Gunner, Lowepro Flipside 400
http://www.martinhesko.sk
doxa
zimní host
zimní host
Jméno: Jiří Doxanský

Příspěvek od doxa »

Poutavé povídání a fantastický zážitek i snímek. =@
Nikon D80,Nikkor 300/4 af-s,Manfrotto 055PROB
Odpovědět

Zpět na „DRAVCI, SOVY“