Ptacatko: Je to opravdu vodous tmavy. Taky jsem jej nejdrive urcil jako rudonoheho, protoze jsem si vubec nemyslel ze tmavy jeste nebude prepereny. Nicmene je to opravdu tmavy.
Pridavam dalsi fotografii tentokrat s pijavici misto rybicky Bohuzel svetlo uz neni nejlepsi. A kratky clanecek s fotografiemi je u mne na webu.
přesně tak, velice typický snímek - jak víme vodouš tmavý je bahňák který velice často plave na delší vzdálenosti, nebojí se hlubší vody a papá často malé rybky a žabky
Postupně se dostávám k dalším fotkám z JM minulého víkendu. Jak bylo řečeno už i MartinemP, z mých tří fotolovů byl první taky jen samé auto - dvě lokality na Lednicku vytipované od loňska sucho - pusto, na třetí jsem přijel hodně pozdě na to, abych někam zalehl, takže už jsem jen pozoroval. A bylo co - na Prostředním toho je teď k vidění opravdu hodně (včetně 5 tenkozobců)
Přílohy
Canon 70D + 40D, C400/5,6, C100/2,8 macro, C17-85IS, C 24-105IS, Kenko MC 1,5x DG, Benro A-268 + BH-1, 430EX II, dálková spoušť phottix a další harampádí. Zejména ale pokora a trpělivost.
Když jsem dnes před svítáním zalehl do krytu, dlouho se nic nedělo, asi po hodince přelétli dva vodouši a ozvali se s nezaměnitelným ostrým ťjujít, ťjujít a letěli dál, to se opakovalo, po půl hodině ještě jednou a zase nepřistáli, v duchu jsem si pomyslel, tak dnes opět z fotografování nic nebude, bojí se, další minuty čekání a konečně jsem se dočkal , přistáli blízko mého krytu a začali v poklidu lovit drobné živočichy, cvak, cvak a měl jsem je tam.
Míra
Přílohy
Naposledy upravil(a) ptacatko1 dne 03 zář 2011, 22:18, celkem upraveno 2 x.
Do 17.01 2010 Canon EOS 450, od 23.01.2010 Canon EOS 7D, objektiv 100-400 L IS, Velbon Sherpa 600R, blesk 540 EZ, fotokryt, trpělivost.......