Čáp černý - Ciconia nigra - Bocian čierny

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
TomSv

Čáp černý - Ciconia nigra

Příspěvek od TomSv »

A hnízdo.
Přílohy
sedici.jpg
Jirkab
VIP
VIP
Jméno: Jiří Bartoš

Příspěvek od Jirkab »

Pokus o letovku. Odcházel jsem z lokality, když znenadání začal nade mnou kroužit. Takže seknout s batohem na zem, vyndat foťák, zamířit.... Ještě že udělal asi 3 otáčky než zmizel.

[mrtve linky]
Canon EOS 60D, C 400 f/5,6, blesk 430 EX II,TC Kenko 1,5DG, stativ Feisol CT-3401, hlava Vanguard SBH 250, batoh Lowepro Flipside 300, přenosný kryt, fotovor, atd., nadšení a trpělivost, http://www.bartosphoto.cz/
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Příspěvek od MartinP »

fešák : good:
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host
Jméno: Honza

Příspěvek od honziceks »

Minulý týden jsem byl opet na me lokalite a tentokrate jsem mel na dosah cerne capy. Jeden nakonec lovil tak blizko, ze kdybych poradne natahl ruku tak jsem ho mohl chytnout za nohy. Moc jsem toho nevyfotil ale zazitek to byl pekny. Nejake dalsi fotky jsem dal do neveho clanecku u mne na strankach.

[mrtve linky]
enda
VIP
VIP
Jméno: Leo Dvořák

Příspěvek od enda »

Krásná portrétovka i ostatní na webu : Bravo:
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
Tomas Hofman
zkušený protahující
zkušený protahující
Jméno: Tomáš Hofman

Příspěvek od Tomas Hofman »

Krásná fotografie... musel to být super zážitek :)
MartinP
VIP
VIP
Jméno: Martin Pelánek

Příspěvek od MartinP »

Jeden z mála povedených detailů : Bravo:
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Příspěvek od honziceks »

Dekuji :) Zazitek to byl a doufam ze zase pristi tyden bude. ke mne na web www.ponga.cz jsem dal i nejake video. Konecne jsem ho rozchodil (respektive rozchodil ho TAEK, kteremu timto verejne dekuji). Mam jeste nejaka videa tak az je zpracuji tak je pridam na web.
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Příspěvek od stugent »

Dnes jsme se za hustého deště společně se slečnou vraceli z Vysočiny, když tu náhle v samém srdci jedné malebné vesničky na řece Jihlavě spatřil jsem loviti černého čápa. Duchapřítomně jsem strhnul volant a přistál u nejbližšího břehu, sáhnul jsem na zadní sedačku pro foťák (z několika důvodů vozím fotobatoh na zadním sedadle), stáhl jsem okénko a už jsem ho bral. Byl opravdu velmi blízko a bylo to mé nejosobnější setkání s tímto druhem. Po chvilce čáp poodlétl asi o 20 metrů dál do zákrutu, kam na něj nebylo vidět. Byl jsem ale přesvědčen, že si to opět vyšlápne na své původní místečko. Zul jsem boty a za nechápavého přihlížení své dívky a zedníka postávajícího u obecního kiosku jsem si šel dopřát jarní osvěžení. Chtěl jsem mít čápa pěkně od hladiny! Našel jsem si místečko a čekal. Netrvalo to ani dvě minuty a čáp se skutečně rozhodl vrátit na původní stanoviště. Bohužel však nezvolil způsob brodivý, na kterým jsem spolehal, ale na místo se rozhodl doletět. Na toto jsem nestihl zareagovat, jen jsem namířil objektiv do vzduchu a pustil sekvenci. Čáp mě minul asi o tři metry, dokonce sebou ani ve vzduchu nijak netrhl, jen zakroužil na nebi a zapíchl to někde o sto metrů dál. Nemohl jsem přeci nechat ženu dále čekat a navíc mě ve vodě zábly prsty, tak jsem své čapovánky ukončil a pokračoval v cestě. Vtip je v tom, že do této vesničky jsem zajel pouze omylem a vůbec jsem jí projíždět neměl. Boží cesty jsou nevyzpytatelné! : D
Přílohy
cap_cerny.jpg
Čáp se na mě vyřítil ze zálohy, tak jsem pouze namířil objektiv k nebi a stiskl spoušť. Jen dokumentačně - bez ořezu :-)
Čáp se na mě vyřítil ze zálohy, tak jsem pouze namířil objektiv k nebi a stiskl spoušť. Jen dokumentačně - bez ořezu :-)
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
honziceks
zkušený zimní host
zkušený zimní host

Příspěvek od honziceks »

Tak to je dobry. docela jsem se pobavil. To z tebe musela mit slecna radost : D
RollsRojs
VIP
VIP
Jméno: Lukáš Pich

Příspěvek od RollsRojs »

Dobrý : D Já svou slečnu taky občas překvapuju náhlým popadnutím kamery a zmizením kdesi v houští : D
enda
VIP
VIP
Jméno: Leo Dvořák

Příspěvek od enda »

Dost dobrej zážitek : D : good:
Panasonic DMC FZ28, stativ velbon C500, maskovací síť, ryb. přístřešek fastman, dalekohled
karelsimecek
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host

Příspěvek od karelsimecek »

z dnešního rána: oba jsme měli úspěšný lov a oba opakovaně - ta ryba je zřejmě nějaký kříženec koi kapra a karase ? je to bez ořezu, prostě mi málem lezl do krytu
Přílohy
IMG_6624 čáp černý a ryba.JPG
karelsimecek
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host

Příspěvek od karelsimecek »

a ještě jeden celkový a na sluníčku
Přílohy
IMG_6751 čáp černý.JPG
RollsRojs
VIP