Stativová objímka

Odpovědět
Jaroslav Chmelař
vzácný host
vzácný host

Stativová objímka

Příspěvek od Jaroslav Chmelař »

Zdravím vespolek. Rád bych se vás zeptal, jaké máte zkušenosti s neoriginální objímkou na stativ. Chtěl bych ji na objektiv Canon 100mm f/2,8L Macro IS USM. Nerad bych, aby ten plast prasknul a foťák s objektivem šli do kytek. Na druhou stranu cena na ebay kolem 300Kč je lákavá oproti 3300Kč originál. Ani u originální si nejsem jist, jestli je to plast či kov.
Navíc má originál jinak umístěný šroub a to je trochu matoucí, aby to u neoriginálu nezavazelo. Například kontrola hloubku ostrosti, tlačítko zámku bajonetu či přístup k některému z ovládacích prvků objektivu.
K porovnání přikládám tyto odkazy:
http://cgi.ebay.com/Tripod-Mount-Ring-D ... 35af40a5b1

http://www.digitalni-videokamery-fotoap ... t-ring-d-b
Co o tom soudíte?
Canon EOS 7D;Sigma10-20f/4-5,6 EX DC HSM;Canon EF70-300f/4-5,6 IS USM;Canon EF100f/2.8L Macro IS USM; 580EX II;B.B.Stativ Gitzo GT3541,GH3781QR;Filtry:UV Sigma DG; PLC B+W MRC;Lowepro Pro trekker 400 AW.
LorDP
stálý
stálý
Jméno: Petr Salinger

Stativová objímka

Příspěvek od LorDP »

Klidně bych šel do neoriginální varianty. Sám mám pár věcí z ebay k foťáku koupených a bez problému. Za 3300 si jich můžeš koupit 11.
Pokud by ti objímka praskla, tak to bude nejspíš při utahování a nebo manipulaci s foťákem takže ho budeš mít v ruce.
Canon 5d mark III, Canon 40D, Canon 500mm F4 L IS, Canon 16-35 F2,8 L, Canon 85mm F1.8
http://www.petrsalinger.cz
stugent
VIP
VIP
Jméno: Rudolf Linhart

Stativová objímka

Příspěvek od stugent »

Já jsem si jednu koupil loni a Číňan místo ní poslal jinou velikost. Inu prodal jsem jí přes paladix a objednal znovu u jiného Číňana, ta pro změnu nepřišla vůbec. Ale je to asi měsíc a na celnici mají teď dost nával vzhledem ke změnám v proclení, tak doufám, že ještě přijde (zatím se mi nestalo, aby objednané zboží z ebay nedorazilo). Co se týče kvality u té první, tak mi přišla křehčí než originál, ale asi bych se toho nebál. Kdyby náhodou prdla, tak si myslím, že z toho foťák stejně nevypadne (nemá rozevírací kloub jako třeba objímka pro 400/5,6). Spíš si myslím, že se časem vydře ta tkanina uvnitř objímky a začne se v ní objektiv protáčet. To je ale jen má hypotéza.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
michy
VIP
VIP
Jméno: Jiří Míchal

Stativová objímka

Příspěvek od michy »

Mám na tohle sklo neoriginalni asi za stovku z ebaye a funguje bez problémů
Jaroslav Chmelař
vzácný host
vzácný host

Stativová objímka

Díky pánové za názory. Tak jsem to objednal. On mi to vlastně objednává kamarád. Já tam nejsem přihlášený a platí to taky on. Dám mu prachy při předání, tak snad zůstaneme ještě kamarádi, kdyby zaplacené zboží nedorazilo :-)
Vzal jsem tam víc věcí, tak snad to bude ok.
Canon EOS 7D;Sigma10-20f/4-5,6 EX DC HSM;Canon EF70-300f/4-5,6 IS USM;Canon EF100f/2.8L Macro IS USM; 580EX II;B.B.Stativ Gitzo GT3541,GH3781QR;Filtry:UV Sigma DG; PLC B+W MRC;Lowepro Pro trekker 400 AW.
Saint

Stativová objímka

Příspěvek od Saint »

Já jsem kupoval s.objímku na sklo Canon 100 f/2.8 L Macro IS USM zde. http://www.vffoto.com/ Bylo to loni. Je to celokovová objímka a jsem s ní spokojenej. Značka Phottix.
Díval jsem se že ji zrovna nemají je to verze s označením D ,pro 100 2.8 IS . Cena byla 400,- Kč. Oehling ji prodává za 999,- což je tedy zlodějina.
Naposledy upravil(a) Saint dne 28 úno 2012, 16:47, celkem upraveno 1 x.
Jaroslav Chmelař
vzácný host
vzácný host

Stativová objímka

Tak já jsem s objímkou z Číny taky spokojený (290Kč). Řekl bych že zdroj obchodu co uvádíš je "stejný", jen jsem neplatil žádné poštovné, čili finální cena fakt dobrá. Skvěle mi funguje i bezdrátová spoušť a vůbec vše co jsem od číňanů bral. Naposled jsem bral odrazné desky 5 in 1 za 193, ale to už je mimo téma :-)
Odpovědět

Zpět na „Objektivy, telekonvertory a mezikroužky“