Výr velký západosibiřský - Bubo bubo sibiricus
- Indian
- VIP

- Jméno: Michal Pešata
ono na tohodle je to wild daleko:-)
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
- vafo
- zkušený protahující

- Jméno: Vlasťa Horák
Michale,Indian píše:Mě se ten druhý líbí a docela dost:-) je to zajímavé:-) jen ty oči:-) ja je mám na všech jinak barevné:-)
viz ukazka (mam posit že i mecan je má spíš do oranžova tak to snad není chyba nikonu
pokud si to dobře pamatuji, tak Tvé barevné podání očí se více blíží skutečnosti
- michy
- VIP

- Jméno: Jiří Míchal
Tak nechci to tady zase více rozmazávat. Ale musím Vlastovi vyjádřit podporu. Ta černá mne zas tak nebere.ale ta modrá je supr. Copak je fotograf pouhý zaznamnik reality. No nic jsem časem zvědavý na kritiku svých obyčejných vycvaku. Už se tím pomalu prokousavam
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
No, Jirko, ještě bys mohl začít psát "fotograf" s velkým "F"...michy píše:Tak nechci to tady zase více rozmazávat. Ale musím Vlastovi vyjádřit podporu. Ta černá mne zas tak nebere.ale ta modrá je supr. Copak je fotograf pouhý zaznamnik reality. No nic jsem časem zvědavý na kritiku svých obyčejných vycvaku. Už se tím pomalu prokousavam
Podle mě by na prvním místě měl být focený živočich. A pokud ne, tak je to stejné, jako kdyby tam stála láhev Coca-Coly. Prostě mi uniká smysl - zdá se mi to samoúčelné, bez myšlenky, která by to mohla nějak ospravedlnit nebo vysvětlit. Jiný neznamená automaticky hezčí. Není potom lepší vzít do ruky štětec a malovat ? Do toho už se pustí málokdo, byť by to pro daný výsledek bylo vhodnější. Vývoj se ubírá od primitivního, přes složité, k jednoduchému. Na mě nejlépe působí třeba minimalistická krása šoupálka od mcecha a jirkaba (z poslední doby). Ale to už jsme zase u filozofické diskuse. Těším se někdy se všemi na pivo
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
- RadoAdo
- zimní host

- Jméno: Radovan Adamíček
Rovněž musím Vlastovi vyjádřit podporu. Jeho fotografie mají právě to, co většina zde uvedených (i technicky dokonalých) fotografií nemá, vyjadřuje něco ze sebe, svůj pohled na věc a nesnaží se jen opsat realitu. A není to o tom, že by se snažil samoúčelně odlišit - má svůj "rukopis".
Proč by měl být na prvním místě focený živočich? Do atlasu určitě ano, ale technicky dokonalých atlasovek je všude plno. Fotografie je tvůrčí proces a tudíž se do něj promítají emoce, imaginace, cit a tvůrčí intuice autora a fotografovaný objekt je jen jeden z prostředků k jejich vyjádření.
Tvůrčí proces je značně subjektivní a složitá činnost na to, aby šla exaktně hodnotit. Například impresionisté byli ve své době pokládáni za patlaly a pohlíželo se na ně jako na absolutně neschopné malíře, protože nemalovali realisticky a snažili se jen "samoúčelně" odlišit. Oni, ale ukázali, že se realita nemusí jen reprodukovat, ale je možno zachytit i atmosféru a neopakovatelnost daného okamžiku a duševního rozpoložení.
Netvrdím, že se mi například Mecanovy fotografie nelíbí - ano líbí se mi. Rovněž žasnu nad dokonalými fotografiemi Bence Mateho (nebo Mate Benceho?
), ale hlouběji se mi do paměti zaryjí fotografie Nicka Brandta. Je to jako s hudbou - rád si třeba poslechnu i kvalitní pop. Když, ale chci, aby mě hudba určitým způsobem naladila, sáhnu po jiném žánru.
Osobně jsem hodně ovlivněn tím, že jsem vizuální tvorbu (fotografii) studoval a teď se živím jako grafik, takže většinou hledám něco více než jen strohý popis skutečnosti.
Proč by měl být na prvním místě focený živočich? Do atlasu určitě ano, ale technicky dokonalých atlasovek je všude plno. Fotografie je tvůrčí proces a tudíž se do něj promítají emoce, imaginace, cit a tvůrčí intuice autora a fotografovaný objekt je jen jeden z prostředků k jejich vyjádření.
Tvůrčí proces je značně subjektivní a složitá činnost na to, aby šla exaktně hodnotit. Například impresionisté byli ve své době pokládáni za patlaly a pohlíželo se na ně jako na absolutně neschopné malíře, protože nemalovali realisticky a snažili se jen "samoúčelně" odlišit. Oni, ale ukázali, že se realita nemusí jen reprodukovat, ale je možno zachytit i atmosféru a neopakovatelnost daného okamžiku a duševního rozpoložení.
Netvrdím, že se mi například Mecanovy fotografie nelíbí - ano líbí se mi. Rovněž žasnu nad dokonalými fotografiemi Bence Mateho (nebo Mate Benceho?
Osobně jsem hodně ovlivněn tím, že jsem vizuální tvorbu (fotografii) studoval a teď se živím jako grafik, takže většinou hledám něco více než jen strohý popis skutečnosti.
Nikon D800 a D700, Nikkor 50/1,8; 85/1,8; 80-200/2,8; Sigma 28-70/2,8; SB-800; mezikroužky Kenko a plno dalších drobností.
- orchidej
- zkušený běžný

- Jméno: Petr Bambousek
Pokusil jsem se vývoj této diskuze zachytit graficky. Třeba to pomůže zpřehlednit situaci. Bohužel mám k dispozici jediný grafický nástroj a tím je PowerPoint. Užijte si hezký víkend! 

PETR BAMBOUSEK
http://www.SulaSula.com
- RadoAdo
- zimní host

- Jméno: Radovan Adamíček
Pěknéorchidej píše:Pokusil jsem se vývoj této diskuze zachytit graficky. Třeba to pomůže zpřehlednit situaci. Bohužel mám k dispozici jediný grafický nástroj a tím je PowerPoint. Užijte si hezký víkend!![]()
Nikon D800 a D700, Nikkor 50/1,8; 85/1,8; 80-200/2,8; Sigma 28-70/2,8; SB-800; mezikroužky Kenko a plno dalších drobností.
- stugent
- VIP

- Jméno: Rudolf Linhart
Ty se vyloženě nudíš!
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
- MartinP
- VIP

orchidej: ...jo tak vulgaris, jo, učenče ? Rovnou napiš hezky česky, že jsem sprostejorchidej píše:Pokusil jsem se vývoj této diskuze zachytit graficky. Třeba to pomůže zpřehlednit situaci. Bohužel mám k dispozici jediný grafický nástroj a tím je PowerPoint. Užijte si hezký víkend!![]()
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
www.phototrip.cz
www.phototrip.cz
- orchidej
- zkušený běžný

- Jméno: Petr Bambousek
Prdlačky ... Vulgaris má často označení "obecný" (http://www.biolib.cz/cz/formsearch/?act ... g=vulgaris) . 
PETR BAMBOUSEK
-
hilgertom
Zkus trochu zmenšit logo. Jinak se mi to vcelku líbívafo píše:Po přečtení naprosto protichůdných názorů na jednu z fotek, jsem se tedy nakonec rozhodl po delší úvaze, vložit pár snímků i zde.Co se týče kvality fotografií i komentářů, je to zde na mnohem vyšší úrovni než na "FA", proto jsem s příspěvky tady raději zdrženlivější
![]()
Zbytek zatím upravených snímků najdete tady: http://www.fotografie.dobrodruh.net/clanky atady : http://www.fotografie.dobrodruh.net/ptaci
[mrtve linky]
- vafo
- zkušený protahující

- Jméno: Vlasťa Horák
Chlapi, nelejte to pivo z oken, podivejte se jak to vypadá...
Snad se tu nezačnete ještě kvůli mojim pár cvakům hádat
Já pochopitelně všem děkuji za vyjádřené názory. Těm co mě podpořili, děkuji o něco víc
To stejné platí i Peťovi za vytvoření skvělého grafu(který ukládám s dovolením do svého archívu, pro příští generace
) . Není to jen mistr fotografie, ale i jedinečného humoru

Já pochopitelně všem děkuji za vyjádřené názory. Těm co mě podpořili, děkuji o něco víc
To stejné platí i Peťovi za vytvoření skvělého grafu(který ukládám s dovolením do svého archívu, pro příští generace
- MartinP
- VIP

...to jsem fakt potřeboval...asi to nevidim poprvé, gómeš, kemo ? Rozumíte vy středočeši vůbec vtipu ?orchidej píše:Prdlačky ... Vulgaris má často označení "obecný" (http://www.biolib.cz/cz/formsearch/?act ... g=vulgaris) .
www.phototrip.cz
www.phototrip.cz
- Photomecan
- VIP

- Jméno: Martin Mecnarowski
Jen bych rád doplnil, že náladu a okamzité rozpoložení bych si do WL fotografie nedovolil vkládat - že bych čekal někde 5 hodin na bahňáky a schválně si lehl před trs trávy a pak riskoval, že mi AF bude cyklovat a Já nic necvaknu - na to nemám
...a proto podobné nálladovky vznikají náhodou. Alespoň u mne. Až budu mít plný archiv špičkových atlasovek, začnu s experimenty... I když u krmitka podobným experimentům nic nebrání...právě naopak - je to cesta, jak tu sykorku vyfotit jinak.
- kurťa
- moderátor

- Jméno: David Kurtin