Zmije obecná - Vipera berus - Vretenica severná
- Martina
- VIP

Zmije obecná (Vipera berus)
Ta první se povedla.
- Klaca
- VIP

- Jméno: Tomáš
Strašně moc záleží na počasí a teplotách. Obecně ráno, má to ale hodně ale. Zmije nemají rády vedro. Brzký jaro: samci využívají každou možnou chvíli na vyhřívání, potřebují vytvořit spermatofor, nabrat síly na první svlek, souboje a páření. Samice jsou oproti tomu skrytější a často se vyhřívají někde pod trávou/ listím. Jakmile proběhne páření, samci se rozlezou do okolí a naopak se začnou více vyhřívat napářené samice. Samci jsou po zbytek roku mnohem skrytější a díky vyšším teplotám jim stačí se vyhřát jen brzy ráno nebo taky vůbec. Více se samozřejmě hřejou když tráví. Ideální počásí je oblačno, klidně s přeháňkami a občas slunce, to je pak šance i uprostřed dne. Jakmile ale svítí, obloha bez mráčku a je teplo od rána, nemá to během dne vůbec smysl.Blaník píše:Mouka: super
Klaca: díky za info, to jsem nevěděl, ještě bych poprosil která denní doba je na pozorování nejvhodnější?
Pěkná žížalka.Mouka píše:Na Klacu "nedosáhnu", ale je moje
- OndraP
- zkušený protahující

Fajné je máte, oba!
http://www.phototrip.cz | Nikon D7100 + Tamron 150-600 + Sigma 150/2,8 OS + Nikkor 70-300 VR2
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
parádní oba.
A Honzo, už skoro šlapeš Klacovi na paty - když jsem je uviděl v náhledu, měl jsme automatiicky za to že to je Klaca..a ejhle on to Honza!
A Honzo, už skoro šlapeš Klacovi na paty - když jsem je uviděl v náhledu, měl jsme automatiicky za to že to je Klaca..a ejhle on to Honza!
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Dík, Jirko. Ale to je tak všechno, čeho jsem schopen, jen lovím v archivu. v lese se nic nekoná. Nic nepotkávám, je to letos na jaře na draka.jirfren píše:parádní oba.
- Klaca
- VIP

- Klaca
- VIP

Re: Zmije obecná - Vipera berus - Vretenica severná
-
qwerty777
- zatoulanec

- Jméno: Lubos
Dobry den, pri vcerajsej prechadzke v prirode sme s manzelkou narazili pravdepodobne na vretenicu severnu. Je to tak alebo sa mylime a ide o uzovku? Za kvalitu fotiek sa vopred ospravedlnujem:) Dakujem
-
Luk4ss
- zimní host

- Jméno: Lukáš Belák
Áno, je to vretenica.
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
A ještě k tomu nádherná černá .... 
-