Datel černý - Dryocopus martius - Tesár čierny
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- James 2022
- běžný

- Jméno: Jakub Šrýtr
Datel černý - Dryocopus martius
Díky za odpovědi! Tak tím se to asi vysvětluje, proč jsem zatím neúspěšný. Je to teda markantní rozdíl proti strakapoudovi, a tam hlavně ti mladí řvou a jsou slyšet na dálku... Asi tam zkusím nastavit časosběr, abych si ověřil, jestli tam zahnízdili...
- kokrhel
- stálý

- Jméno: Jirka Kohout
- James 2022
- běžný

Hezký datlíci... já včera taky zkoušel štěstí - přes 2 hod čekání a nic, takže buď to bylo pořád málo, nebo hnízdí jinde...
- James 2022
- běžný

- Martina
- VIP

Na něco takového je ideální video - u toho nevadí, že není světlo a navíc zachytí děj.
- James 2022
- běžný

Jo jo, taky jsem si říkal, ale bohužel jsem neměl stativ, tak jsem si udělal jen krátký dokument z ruky... ale kdybych věděl, že tam bude tak dlouho, stihl bych si pro něj dojít do auta...
-
r1j1
- VIP

- James 2022
- běžný

-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Dodatečně ještě fotky od jiné dutiny, dostal jsem se ke zpracování až teď. Na tuhle dutinu jsem se hodně těšil, sice světelné podmínky jsou tam celý den přímo tragické, ale dutina je zajímavější než ostatní, u kterých fotívám. Tyhle fotky jsem fotil v době, kdy ještě mladí tolik nevykukovali, tak jsem tam dlouho neprudil a zmizel s tím, že se tam vrátím za pár dnů. Ale chyba lávky, chytnul jsem od syna nějaký moribundus a strávil týden v posteli s horečkama. Pak mi najednou během jedné noci teplota zázračně spadla, ale když jsem ráno prohlásil, že musím k datlům, tak mě žena vyhubovala, jestli jsem se nezbláznil. Tak jsem poslušně zůstal doma (asi rozumně, junior z toho měl zápal plic), ale když mi večer bylo jakž takž, tak jsem je aspoň zaběhl zkontrolovat. Myslel jsem, že už budou třeba venku, ale kupodivu tam ještě vydrželi. Hned další ráno jsem tam šel znovu, mladý datel ještě pořád čučel z dutiny, ale rodiče vůbec nekrmili. A pak najednou frrr, datel vylítnul, a já měl po ptákách, další už tam nebyl. Tak to mě hodně mrzelo, kdybych se býval hecnul a šel tam o ten den dřív, mohl jsem je mít (byť možná spolu se zápalem plic
).

http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
-
relux
- VIP

- Jméno: Jiří Náhlík
Na to, jaké tam byly podmínky je to fajn.
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
Re: Datel černý - Dryocopus martius - Tesár čierny
tady jsem se hrabal v archivu
- Martina
- VIP