Nikon Snapbridge - náhrada
- Martina
- VIP

Nikon Snapbridge - náhrada
Je tu někdo, kdo používá Snapbridge pro natáčení videa přes mobil? Donedávna to byla má oblíbená aplikace, která spolehlivě fungovala i v lese na větší vzdálenost. Teď začne nahrávat video a spojení po pár minutách (v lepším případě) padne i když leží mobil hned vedle foťáku. Vyzkoušela jsem všechny vygooglené rady a 3 mobily k tomu a nic. Přečetla jsem si recenze na Snapbridge a vypadá, že problémy má hodně lidí a Nikon asi hned tak se spolehlivou verzí nepřijde.
Nemáte někdo zkušenost s nějakou aplikací pro dálkové ovládání foťáků, která by spolehlivě fungovala pro natáčení videa na Nikonu?
Nemáte někdo zkušenost s nějakou aplikací pro dálkové ovládání foťáků, která by spolehlivě fungovala pro natáčení videa na Nikonu?
- Martina
- VIP

Re: Nikon Snapbridge - náhrada
Kontaktovala jsem kvůli tomuto problému český servis Nikonu (ve formuláři k zadávání požadavků na opravu je i možnost reklamovat software). Odpověď byla vstřícná, ale bylo poznat, že slovní popis problému nestačil a měli snahu mi vysvětlovat na co je ten software určený a co už nezvládá. Když jsem v odpovědi přiložila video, na kterém je vidět chování foťáku a vedle ležícího mobilu, tak došlo poděkování za názornou ukázku s tím, že to teď budou testovat a dají mi později vědět.
Tedy pokud by měl někdo podobný problém se SnapBridge, doporučuji kontaktovat servis a rovnou přiložit video s ukázkou. Takto je spíš nějaká naděje, že se tím bude někdo zaobírat. Na Google play je plno naštvaných recenzí aplikace SnapBridge, ale Nikon na ně nijak nereaguje. Cesta reklamace přes servis zatím vypadá celkem nadějně.
Tedy pokud by měl někdo podobný problém se SnapBridge, doporučuji kontaktovat servis a rovnou přiložit video s ukázkou. Takto je spíš nějaká naděje, že se tím bude někdo zaobírat. Na Google play je plno naštvaných recenzí aplikace SnapBridge, ale Nikon na ně nijak nereaguje. Cesta reklamace přes servis zatím vypadá celkem nadějně.
- Klaca
- VIP

- Jméno: Tomáš
Já to používám, ale spíš jen na rychlý stažení fotky. Jako dálkovej ovladač ne. Za ty roky se to posunulo a funguje na moje účely skvěle, z čeho jsem nadšenej, je ohvězdičkování fotek ve foťáku a možnost filtrování jen hodnocených v aplikaci, to mi tam dlouho chybělo a ušetří to spoustu času.
Držím palce, ale tak nějak bych neměl velký očekávání.
Držím palce, ale tak nějak bych neměl velký očekávání.
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
za mě to vypadá na problém s uspáváním aplikací androidu - zkoušela jsi nastavit v mobilu té appce zákaz optimalizace baterky, usínání a pod?
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
- Martina
- VIP

Jo, zkoušela jsem to, ale v tom to není. Používám tu aplikaci tak, že přes ni bez problému třeba i hodinu jede přenos obrazu z foťáku do mobilu a vytuhne vždy až po spuštění nahrávání. Kdyby byl problém s uspáváním mobilu, tak vytuhne už krátce po spuštění.
Navíc ještě loni na jaře jela bez problému se stejným foťákem i mobilem.
Můj osobní tip je, že za to může aktualizace firmwaru foťáku, protože někomu Snapbridge funguje, někomu ne - asi záleží na modelu.
Navíc ještě loni na jaře jela bez problému se stejným foťákem i mobilem.
Můj osobní tip je, že za to může aktualizace firmwaru foťáku, protože někomu Snapbridge funguje, někomu ne - asi záleží na modelu.
- Martina
- VIP

Ozvali se mi z Nikon servisu a mj. navrhli, ať zkusím jinou kartu s tím, že hodně záleží na datovém toku a nastavené kvalitě videa. Kdyby byl problém v rychlosti karty, tak by záznam videa klekal i tehdy, když by byl spuštěný přímo a ne přes wifi (což je bez problému), ale zkusila jsem to. Používám kartu Lexar Professional s rychlostí 1750. Nikon má seznam schválených karet, ta karta od Lexaru na něm je. Vyzkoušela jsem kartu Transcend, která na seznamu vůbec není a záznam se ani po 5 minutách nepřerušil. Dokonce i jiná karta, se čtvrtinovou rychlostí záznamu, fungovala 5 minut bez problému ve 4K záznamu.
Za mě to moc nevysvětluje v čem je příčina problému, pořád si myslím, že je to softwarová záležitost, ale jsem ráda, že se našlo aspoň nějaké řešení.
Pokud by někdo měl podobný problém, doporučuji zkusit jinou kartu.
Za mě to moc nevysvětluje v čem je příčina problému, pořád si myslím, že je to softwarová záležitost, ale jsem ráda, že se našlo aspoň nějaké řešení.
Pokud by někdo měl podobný problém, doporučuji zkusit jinou kartu.