Dorost na průzkumu blízkého okolí svého rodného kmene.Výr velký - Bubo bubo - Výr skalný
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
-
r1j1
- VIP

- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Výr velký - Bubo bubo
Prý výr velký ... a zatím je to malý!
Ale parádní úlovek! Je zajímavé, že to v hnízdě na zemi přežijí.
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Výr velký - Bubo bubo
Parádní fotky, fakt jak od Mattela 
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
-
r1j1
- VIP

-
r1j1
- VIP

- jirfren
- VIP

Výr velký - Bubo bubo
Vidím že jsi si je cvakl pro sichr z obou stran..
Jak prosím tě reagují staří na tvojí přítomnost? Už tě mají za člena rodiny?
Vím že puštící dokážou být někdy i dost agresivní v takových případech, ale jak výři, to netuším...
-
r1j1
- VIP

Výr velký - Bubo bubo
Výři jsou srabíci, aspoň teda ti zlínští. Když se dostaneš na cca 50m někde od stromu, kde sedí rodič, tak vezme do zaječích a uletí. Ovšem párkrát jak jsem se v noci motal po lese a nevědomky se dostal do blízkosti hnízda, stará štěkla tak, že nechci být sprostý, ale málem jsem se ....., šak víš co
.Na víc konkrétně tihle výrci byli tak profláklí, že si je lidi k rodnému stromu chodili fotit mobilem( za ty cca tři týdny jsem tam potkal čtyři). Odvázaný jsem z toho nebyl, když jsem je dalekohledem sledoval a vyděl jak si je fotí přímo u stromu, kde měli hnízdo. Nicméně to zvládli evidentně v pohodě ,teď už jsou rozlezlí v širokém okolí a pomalu zmizí ve větvích, takže je dofoceno. Hlavně ať se jim daří a obohatí naši přírodu.
-
Ital
- zkušený běžný

- Jméno: Mirek
Výr velký - Bubo bubo
Pěkné fotky a asi super zážitek co...
Olympus E-3, 14-42/5.6, 50/2, sigma 50-500/6.3, sigma 70-200/2.8, sigma 105/2.8
-
r1j1
- VIP

Výr velký - Bubo bubo
Nooo, u mě zážitky celkově převládají nad počtem kloudných fotek
. Třeba tito poslední výři vznikly úpnou náhodou když jsem jel od ledňáčků od kterých samozřejmě nemám ani snímek, protože větev, která se sklání poblíž nory a na které jsem předpokládal, že by mohly sedat, je absolutně nezajímala. Zrovna když mě došla trpělivost a chystal se to zabalit, vylezl jsem z pod maskovačky, postavil se, rovnal si záda, jsem u větve zahlédl pohyb, za sekundu po ní lezla kuna a evidentně nasávala pach od hnízda ledňáčků, o mě neměla ani tucha, foťák byl pořád ještě tím směrem namířený a tak jsem se pokusil nenápadně shýbnout, ovšem je asi jasné jak moc nenápadný byl ten pohyb pro tu kunu 
- Blaník
- VIP

- Jméno: Martin Růžek
Výr velký - Bubo bubo
Přidám jednu netradiční.Je to stromové hnízdo původně čápa černého na kterém poslední 3 roky hnízdil výr a do hnízda bylo vidět z protějšího svahu.Letos v zimě spadlo a výři se přesunuli do blízkého lomu.Jinak to letos tady u nás byla slabota.Většinou nezahnízdili vůbec. Přičítám to nedostatku potravy. V té přírodě toho tady u nás už moc není.Na hnízdech většinou nacházím potkany kteří nahradili ondatry, ježky.Zajíc bažant, ti už zmizeli dávno.Relativně často najdu na hnízdě jako potravu různé dravce, zejména káně lesní.Letos dokonce krkavce (mladé, čerstvě vylétlé), čejky, docela často divoké kachny.Ale potkan to je hlavní potrava.
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
- jirfren
- VIP

Výr velký - Bubo bubo
to je zajímavá fotka! S ohledem jak to vyšlo, tak možná i klidně čtverec.
- Michal14
- VIP

- Jméno: Michal Lutonsky
Re: Výr velký - Bubo bubo - Výr skalný
Trochu mimo aktuálne obdobie, ale dnes som nad nimi rozmýšľal. Momentálne prebieha tok a čoskoro budú sedieť na znáške. Asi 4 roky som nebol skontrolovať ako sa darí tým v mojom okolí. Najvyšší čas to zmeniť.
Canon EOS R6 Mark II/Sigma 105mm f/2.8 ex dg macro, Canon EF 400mm f/5.6 L USM ... https://tohbl14.wixsite.com/wild
-
r1j1
- VIP

Re: Výr velký - Bubo bubo - Výr skalný
Taky se na ně moc těším.