Daněk evropský - Dama dama - Daniel škvrnitý

Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
Odpovědět
r1j1
VIP
VIP

Daněk evropský - Dama dama

Příspěvek od r1j1 »

Fešák : good: , jen bych trochu změnil kompo.
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Příspěvek od Mouka »

r1j1 píše:Fešák : good: , jen bych trochu změnil kompo.
To já taky :-), ale hned vlevo byl tlustý kmen a to by už působilo blbě.
r1j1
VIP
VIP

Příspěvek od r1j1 »

Nooo ,tak tím to je vysvětleno : wink:
duffa
VIP
VIP
Jméno: Dušan Doležal

Příspěvek od duffa »

Jéé, ten je roztomilej!
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
Tadeas
běžný
běžný

Příspěvek od Tadeas »

MartinP píše:Tadeas: fotka nemusí být ostrá jako břitva (nebo jako s Olympusem - s Nikonem byly o hodně měkčí), ale nemůže být popředí ostřejší než objekt. Ale kdo jsem já, abych mohl radit.
No, jsi ten, kdo mně rozhodně radit může :D . A já Ti za to děkuji.

Ještě jsem nad tím trochu pobádal a nepodařilo se mi nějak vymyslet, co s tou trávou aby netahala oči. Podle mě je to ta světlá žlutá. Vlastně i při pohledu tady na miniaturu mi přijde, že ten daněk je jakoby díra a pořád mám tendenci koukat na tu trávu okolo. Tak jsem se žlutý zbavil...
DSC_2526-DxO_DeepPRIME 3 (2).jpg
Taky je to odšuměno kouzelným DXO, který teď zkouším, to možná trochu víc umožnilo zachovat kresbu, ale ten rozdíl mi nepřijde významný, rozhodně ne v tomhle rozlišení.
Je možný, že je tam pohybová neostrost, a taky jsem určitě neměl vypnutý VR a zároveň sledoval daňka s (pomalým, ale přesto) pohybem, tak to ho mohlo oproti trávě trochu rozmáznout. Ale nemyslím, že je to zaostřený jinam, protože ostřící body na tý trávě vespod mi na f/6.3 ani nefungujou.

Mimochodem, exiftools píše:
Depth Of Field : 17.68 m (141.30 - 158.98 m). Ale nezdá se mi to správně, podle mě (a rychlé kontroly mapy) ten daněk byl tak 50 - 70 m, a odpovídalo by to myslím i zvětšení...
Nicméně zaostřeno bylo na středový bod (takže na krk, eh :-/) a pouze single-point.
Změna uživatelského jména z důvodu ochrany soukromí na internetu.
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Příspěvek od Mouka »

DSC_2526-DxO_DeepPRIME-3-(3).jpg
S dovolením bez dovolení jsem si daňka stáhnul a narychlo projel Topazem (mírný odšum, mírné doostření) a zdá se mi to ostřejší. Tedy u mě na monitoru.
Tadeas
běžný
běžný

Příspěvek od Tadeas »

Mmm... to mě vedlo k tomu osolit táhlo na "Sharpen - amount"... A výsledek je na daňkovi téměř k nerozenání? Vyjma ocasu, ten Topaz dokreslil a asi s ním zrovna škubnul, tak není ostrej, a tráva je od Topazu taky ostřejší, což by ale šlo taky nějak dokontrastit selektivně ve světlech, kdybych chtěl (nebo možná Topaz posunul bílý bod?).
DSC_2526-DxO_DeepPRIME 3 (3).jpg
Teď ještě, aby to Martin schválil :D .

Je pravda, že si často říkám, například té Jirkovy potápky, nebo u vítězných Bekasin tohoto měsíce (a teda skoro u všech dalších fotek) focených na PF 500, jestli ten objektiv fakt takhle kreslí rovnou, a tolik zřetelněji než Tamron, nebo jestli je to v postprocesu...
Změna uživatelského jména z důvodu ochrany soukromí na internetu.
Erva
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Radek

Re: Daněk evropský - Dama dama - Daniel škvrnitý

Příspěvek od Erva »

Co nevydět budou ozdoby dole a nechtěl se mě pohnout aby jsem nefotil proti obloze a když už tak daleko :search:
Přílohy
Daněk 8.jpg
Daněk 4.jpg
Nikon Z9 , Sigma 500 mm f/4 DG OS HSM Sports pro Nikon + TC Sigma 1,4 , Nikon Z 180-600 mm f/5,6-6,3 VR + TC Nikon 1,4 Z ,Nikon Z 24-120 mm f/4 S
https://500px.com/krystynradek https://www.megapixel.cz/fotograf/177680-krystyn-radek
Odpovědět

Zpět na „SUDOKOPYTNÍCI“