Plži - MIX
-
Libor K
- VIP

- Jméno: Libor Kubát
Plži - MIX
Motolice podivná na šnekovi a ta samá venku kuchnutá. Dle Wiky je to sporocysta tohoto vetřelce. Ve šnekovi byla ještě jedna menší ve vývinu, nijak se venkovně neprojevovala.
Canon EOS 700D, 6D, objektivy Canon MP-E 65, Canon EF 100 Macro a Mitutoyo Mplan APO 10x
https://www.flickr.com/photos/144909747@N03/
https://www.flickr.com/photos/144909747@N03/
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Plži - MIX
Jo TAKHLE to je! Já furt nevěděl, co je co, když jste o tom diskutovali kdesi u dřívějších fotek! To je fakt brutus!!
- Zbyněk.N
- VIP

- Jméno: Zbyněk Nantl
-
Tadeas
- běžný

Plži - MIX
Dvě modranky. Jak byste nafotili/nasvítili tuhle romantickou scénu?
Tohle je asi nejlepší verze, co jsem z toho vytáh. Hezká fotka modranky by asi byla spíš nějak na vyvýšeném místě, s prostředím, tak aby byla kontrastní, nějak jako to má Zdeněk(viewtopic.php?f=103&t=2527); já bych jí od ní šel klidně ještě dál.
Tahle obscénnost je z noční pochůzky, ve dne jsem žádné nepotkal. Bylo to na zemi, která není moc hezká, ještě trochu v ďolíku, je tam spoustu jehličí, kamínků, bordelu, a dalších rušivých věcí.. Ze země to vyfotit myslím moc nešlo (už je to měsíc) a nebo mě to nenapadlo.
Zkoušel jsem ještě několik úplných detailů, to by ale asi chtělo spíš skládačku. Nebo alespoň trochu víc zaclonit, aby ten zelený hrb v popředí byl celý ostrý.
Tahle obscénnost je z noční pochůzky, ve dne jsem žádné nepotkal. Bylo to na zemi, která není moc hezká, ještě trochu v ďolíku, je tam spoustu jehličí, kamínků, bordelu, a dalších rušivých věcí.. Ze země to vyfotit myslím moc nešlo (už je to měsíc) a nebo mě to nenapadlo.
Zkoušel jsem ještě několik úplných detailů, to by ale asi chtělo spíš skládačku. Nebo alespoň trochu víc zaclonit, aby ten zelený hrb v popředí byl celý ostrý.
Změna uživatelského jména z důvodu ochrany soukromí na internetu.
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Plži - MIX
Nevím, jak nasvítit, ale já bych ji určitě nefotil takhle shora, spíš nějak z boku, aby bylo okolo víc perspektivy, něco okolo. A určitě by to pak ani nemuselo být celé ostré.
-
Tadeas
- běžný

Plži - MIX
Tak praví obecná teorie, ale z boku jednak nevím, jestli bych se dostal: Asi jedině jakoby z dola (z perspektivy té fotky), ale to bych tam neměl obě hlavy.
Ještě mě teď napadlo, že by to možná bylo dobré se dvěma blesky ze stejného úhlu, oba ze země ze protilehlých stran, aby se nasvítili jen ty plži a podlaha zůstala tmavá. Ale to mě napadlo dost pozdě a navíc mám jen jeden blesk :D .
Ještě mě teď napadlo, že by to možná bylo dobré se dvěma blesky ze stejného úhlu, oba ze země ze protilehlých stran, aby se nasvítili jen ty plži a podlaha zůstala tmavá. Ale to mě napadlo dost pozdě a navíc mám jen jeden blesk :D .
- Klaca
- VIP

- Jméno: Tomáš
Plži - MIX
Kompozici neřeším, to je kolikrát velmi subjektivní. Máš tam ale pořád ostrý, černočerný stíny a přepaly - buď větší difuser (to předpokládám tady nebude problém vzhledem k velikosti slimejšů), nebo to nerozptyluje dostatečně. Stále to propaluje střed a po stranách to prakticky nesvítí, Dva blesky jsou taky řešení, ale docházej pak ruce..
-
Tadeas
- běžný

Plži - MIX
Díky.
Ty stíny jsou spíš postprocesem (a tím, že světlo jde zleva). Když zpracuju pozadí a slimáky zvlášť, tak většina z nich vymizí. Přepalů je tam minimum, spíš jsou to odlesky. Je ale pravda, že ten slimák má třeba 13 cm a můj difuzér je 20x30 cm.
Zpracováno zvlášť: Pro představu neupravený RAW, pouze vyvážení bílé:
Ty stíny jsou spíš postprocesem (a tím, že světlo jde zleva). Když zpracuju pozadí a slimáky zvlášť, tak většina z nich vymizí. Přepalů je tam minimum, spíš jsou to odlesky. Je ale pravda, že ten slimák má třeba 13 cm a můj difuzér je 20x30 cm.
Zpracováno zvlášť: Pro představu neupravený RAW, pouze vyvážení bílé: