Sysel obecný - Spermophilus citellus - Syseľ pasienkový
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- Klaca
- VIP

- Jméno: Tomáš
Sysel obecný - Spermophilus citellus
O týhle boleslavský louce jsem slyšel mnohokrát, nikdy dřív mě to tam ale nelákalo. Časy se ale mění, přibrzdili jsme tam s prckem, měl jsem jen pevnou 45mm. Jsou vtipný, za wild to ale moc považovat nelze 

- Martina
- VIP

Líbí se mi, že je zabraný s tím sídlištěm.
-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Přesně, to sídliště na pozadí tomu přidává na vtipnosti. Dobrá fotka.
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
- Blaník
- VIP

- Jméno: Martin Růžek
Sysli z Českého středohoří z divoké populace.Žádní krotcí syslíci z Mladé Boleslavi co žerou z ruky.Tihle jsou velmi ostražití a při pocitu sebemenšího nebezpečí okamžitě mizeli v norách.Získat fotku bylo opravdu velmi obtížné a pro mě dost zdlouhavé, protože nejsem trpělivý, jsem šoulačkový typ.Byl jsem tam navíc moc brzo, většina jich ještě hibernovala, venku jich bylo jen pár.V dubnu, květnu jich tam bývají prý desítky. Lokace byla stráň do kopce, takže fotograficky nic moc, ale zase byla celá porostlá stovkami hlaváčků jarních.
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
Kvalitou s těmi prcky s Bolky se nemůže sice měřit, ale cvaknou syslíky na divoko je vždycky na pochvalu
Minimálmě za to úsilí!
-
Luk4ss
- zimní host

- Jméno: Lukáš Belák
Naposledy upravil(a) Luk4ss dne 31 kvě 2025, 17:57, celkem upraveno 1 x.
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
-
Luk4ss
- zimní host

- Jméno: Lukáš Belák
Ja mám porušený farbocit, takže editácia je u mňa vždy boj. Ale teraz na druhé pozretie som to už videl aj ja, tak som to trochu stiahol. 
Inak fotil som to na SR na Muránskej planine a na informačnej tabuli mali napísané, že ich predátormi ani nie je myšiak (káně) lesný, že ten je na tých sysľov pomalý. Ale že ich lovia krkavce. Tak to mi pripadá zaujímavé a neviem si predstaviť, akú metódu lovu na nich môžu používať.
Inak fotil som to na SR na Muránskej planine a na informačnej tabuli mali napísané, že ich predátormi ani nie je myšiak (káně) lesný, že ten je na tých sysľov pomalý. Ale že ich lovia krkavce. Tak to mi pripadá zaujímavé a neviem si predstaviť, akú metódu lovu na nich môžu používať.
-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Výborná. Tu předtím jsem neviděl, takhle je to za mě barevně OK.
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600