Daněk evropský - Dama dama - Daniel škvrnitý
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
-
r1j1
- VIP

Daněk evropský - Dama dama
1. je super
a závidím, že ti vyjdou na volné prostranství, u mě se drží jen v hustém mlází, kde jsou nefotitelní 
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Dík, kluci za kuk a hodnocení.
Ta letošní říje je u mě jakási furt divná, slabota, jeden "roch" za den, daňka se nedá potkat, přitom počasí snad dobré.
A když už se dostanu na dostřel, hodí mi do toho vidle hlídačka daněla, o které jsem neměl tušení.
Ta letošní říje je u mě jakási furt divná, slabota, jeden "roch" za den, daňka se nedá potkat, přitom počasí snad dobré.
A když už se dostanu na dostřel, hodí mi do toho vidle hlídačka daněla, o které jsem neměl tušení.
-
zdenekbrtek
- VIP

- Jméno: Zdeněk Kratochvíl
Teď už moc nechodím, ale v minulých letech daňčí říje vrcholila kolem 20.10. aspoň tady v Hostýnských vrchách. Teď během posledních pěti let dost snížili tady v okolí stavy srnčí a dančí zvěře opravdu drasticky, prý asi na čtvrtinu. Prý to musí zlikvidovat po vytěžení smrku napadlého kůrovcem, protože jak vysázeli na vytěžených plochách nové sazenice, tak by jak to naroste přes metr, tak by prý neměli šanci něco střelit, protože to bude mít takový kryt, že zvěř se neukáže.
Takže do konce října by měla dančí říje probíhat ještě docela slušně, aspoň takové jsou moje zkušenosti.
Takže do konce října by měla dančí říje probíhat ještě docela slušně, aspoň takové jsou moje zkušenosti.
- Mouka
- VIP

Myslím, že tady je to podobné, v kopcích okolo Hradce nad Moravicí. Před patnácti deseti lety bylo zvěře v lesích dost a nebyla tak plachá. Dneska je člověk stovky metrů daleko a už bere roha.zdenekbrtek píše:Teď už moc nechodím, ale v minulých letech daňčí říje vrcholila kolem 20.10. aspoň tady v Hostýnských vrchách. Teď během posledních pěti let dost snížili tady v okolí stavy srnčí a dančí zvěře opravdu drasticky, prý asi na čtvrtinu. Prý to musí zlikvidovat po vytěžení smrku napadlého kůrovcem, protože jak vysázeli na vytěžených plochách nové sazenice, tak by jak to naroste přes metr, tak by prý neměli šanci něco střelit, protože to bude mít takový kryt, že zvěř se neukáže.
- Mouka
- VIP

Tak nakonec se podařilo, ale byla to klika jako hrom. Vše samozřejmě wild ....

A tady je krátké video
https://youtu.be/8ZzICtKiQSQ

A tady je krátké video
https://youtu.be/8ZzICtKiQSQ
-
zdenekbrtek
- VIP

- Jméno: Zdeněk Kratochvíl
Vidět že žijí volně, jsou to atleti. Kolik času jsi strávil než se podařily fotky, ale bylo krásně a přes den docela teplo.
- Martina
- VIP

-
r1j1
- VIP

Ti jsou perfektní
.
-
relux
- VIP

- Jméno: Jiří Náhlík
Paráda Honzo 
-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Honzo tak to je parádička, jedna lepší než druhá!
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
- Mouka
- VIP

- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
Klobouček dolů- za mě hlavně ta poslední Honzo!
- Mouka
- VIP

Tak kolik času? Dostzdenekbrtek píše:Vidět že žijí volně, jsou to atleti. Kolik času jsi strávil než se podařily fotky, ale bylo krásně a přes den docela teplo.
- Mouka
- VIP