Nikon Z8

Martina
VIP
VIP

Nikon Z8

Příspěvek od Martina »

Myslím, že jetá Z8 je těžko sehnatelná. Je to jediný model této řady = není za ni náhrada a tedy ani moc důvodů ji prodávat (tedy pokud její majitel nepotřebuje peníze víc, než foťák). Dostat se k nižší ceně jde zatím asi jen přes šedý dovoz. Z8 se objeví na bazarech až přijde nástupce.
valsidal
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host
Jméno: Láďa

Nikon Z8

Příspěvek od valsidal »

Mezi Z8 a Z6 vidím z mého pohledu jeden propastný rozdíl nehledě na technické parametry. Z8 je velké tělo, stejně jako Dx nebo Dxxx ale Z6 je prcek. Osobně jsem nadšený z velikosti Z8 pro mé velké ruce. Z6 mě z tohoto pohledu hodně štvala - neposkládám prsty do gripu a úchop byl nepohodlný. Pokud jsi zvyklý na D3, pak by to taky mohl být argument..
Nikon Z8; Nikkor 180-600 Z; Sigma 150 f2,8 macro + nějaké mikrofotografické vybavení
SkyRover Banner Cloud 8x42 APO
Martina
VIP
VIP

Nikon Z8

Příspěvek od Martina »

O Z6III se píše, že by měla být větší než Z6.
Zbyněk.N
VIP
VIP
Jméno: Zbyněk Nantl

Nikon Z8

Příspěvek od Zbyněk.N »

Myslím že iso 4000 je dnes už celkem v pohodě i na dx čipech . Současný software dokáže mnohé a kvalita je vysoká . Přiložím dva náhledy jeden dx druhý fx. I se starším strojem se dají udělat super fotky. Kalous Iso 8000 d 600 - 300mm f4 .Strakapoud iso 4000 300mm + tc 1,7 f 6,3 d500. Pořád se všude na internetu píše jak je třeba d600 v ostření dost špatná. Já s ní nemám problém fotit v hale volejbal. Jasně není to xy snímků za vteřinu ale upřímně kolik z nás využije všechny ty funkce. Pokrok je sice fajn a dost pomáhá ale důsledkem mi přijde že mnoho fotografů spoléhá na umělou inteligenci fotoaparátu a ne na vlastní um.

odkaz na kalouse - https://eu.zonerama.com/zbyneknantl/Pho ... /450510624
Přílohy
DSC_8918_DxO.jpg
Naposledy upravil(a) Zbyněk.N dne 15 čer 2024, 17:12, celkem upraveno 4 x.
Zbyněk.N
VIP
VIP
Jméno: Zbyněk Nantl

Nikon Z8

Příspěvek od Zbyněk.N »

Klidně Lubo - Martina klidně ty náhledy smažte ať tu nezabírají místo

Odkaz na strakapouda - https://eu.zonerama.com/zbyneknantl/Pho ... /456089890
Přílohy
DSC_2697_DxO.jpg
Martina
VIP
VIP

Nikon Z8

Příspěvek od Martina »

Makara psal, že přílohy jsou povolené 1600 x 1600 / 600 kB, tedy žádný problém.
Klaca
VIP
VIP
Jméno: Tomáš

Nikon Z8

Příspěvek od Klaca »

Jsem zvedav, co do Z6 III nakonec nacpou a jaka bude cenovka. Z6 II me k upgradu nepresvedcila. 24Mpx mi vyhovuje (30 jeste dejme tomu, 48 nechci), velikost tela za me super, sviznejsi af bych ocenil (ale je fakt, ze nemam jedinej zetkovej objektiv).
valsidal
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host
Jméno: Láďa

Nikon Z8

Příspěvek od valsidal »

Koukám a první receze Z6 III na youtube a pár věcí vypadá slibně, ale nezdá se že by měla něco přelomového co Z8/Z9 nemá teda krom o kus nižší ceny (2499$). Větší buffer, ale v tom bude mít z části prsty i menší rozlišení. Má nadále i mechanickou závěrku schopnou udělat 14 fps společně i s rychlejší elektronickou. Těžko říct jestli je snímač o tolik pomalejší než u Z8/9 a proto mechanickou závěrku zachovali. Z mého pohledu je toto lehké zklamání, ale těžko hodnotit na základě testu předprodukčích kusů. Další co bych čekal je RAW v pre-shoot módu, ale ten také ještě nemá. Vzhledem ke stejému CPU jako má Z8/9 to jistě bude slušný pokrok v řadě Z6, ale revoluce se nejspíš nekoná..

PS: Je větší než Z6 I a II, ale proti Z8 je to pořád prcek..
Nikon Z8; Nikkor 180-600 Z; Sigma 150 f2,8 macro + nějaké mikrofotografické vybavení
SkyRover Banner Cloud 8x42 APO
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty“