Křepelka polní - Coturnix coturnix - Prepelica poľná
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- radek
- VIP

- Jméno: Radomír Šálek
Křepelka polní Coturnix coturnix
Dnes nalezena a překvapivě i nafocena, byl tam párek, sameček mi dovolil jednou zmáčknout spoušť a dost, pak už byl opatrný
Nikon D850 + D500, objektivy NIKKOR AF-S VR 500/4G IF ED,- NIKKOR 300mm f/2.8G ED VR II AF-S + TC-14EII a stativ manfrotto
-
r1j1
- VIP

Oba super
.
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
paráda Radku! A velká gratulace- těch pár sekund je vždycky odměna za velkou vytrvalost.
- jirfren
- VIP

Tak tentokrát to byla silná, silná improvizace... bez maskovačky či stanu, bez stativu či bimbegu, bez připraveného placu, ..tohle vždy bylo ZÁKLADEM aby se i desítky hodin v krytu mohly promítnou alespoň do jednoho dvou či tří cvaků za sezónu. Jednoduše jsem byl pouze na obhlídce terénu (hledal jsem chřástaly polní)..a slyším "bankéře". Co s ním?
no, o 40m dál byl stoh s balíky sena, tak jsem si čapl do stínu toho stohu (a doufal, že křepelinda v tom těžkým stínu snad nezaregistruje pohyb- pokud tedy dorazí) a zkusil jí zavolat...do toho opět další problém- jsem se sluchem na tom jako dělostřelec - a i když křepelku slyším, nejsem s to určit směr od kama vychází zvuk (můj klasický problém- dokud nevidím, jsem ztracen). Navíc všude tráva, nikde žádný plac... ale uklidnil se vítr a tak jsem na to šel jako s chřástalem- začal jsem pozorovat, kde se hýbou vysoké stvoly trávy...a podařila se lokalizace
Ovšem pak nastalo peklo a muka- vidím jí, ale proostřit jí skrz tu trávu bylo skoro nemožné...takže čekání a čekání, zda se zastaví někde, kde bude líp...jak skloní hlavu, musíte začít znova hledat- to totiž znamená, že zahajuje sprint na jiný místo a hrajete o čas- najdete jí dřív na dalším fleku než se zase rozběhne?
Jo, našel jsem jí, dobrý flek..ale než dostanu oko k hledáčku a zaměřím jí, už je zase potvora v pohybu...
Ale nakonec něco "vyšlo". Klika. Včíl to nějak připravit...klasicky... ovšem zda tam křepelka opět bude je ve hvězdách. Je jich strašně málo (tady) a jsou pořád v pohybu... a louky už se sečou, takže budou v pohybu ještě víc... ale jako každý rok- mám z nich radost. I když to jsou spíše dokumentační cvaky (s ohledem na podmínky).

- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Sis máknul, Jirko, ale parádní snímky! Já mít takové "jen dokumentační", tak si libuju! Jen je sem tam kdesi zaslechnu, o fotkách to u mě není ani náhodou. Leda by fakt něco náhodou
.
- radek
- VIP

- Jméno: Radomír Šálek
Pěkný, já ji ještě letos neslyšel
Nikon D850 + D500, objektivy NIKKOR AF-S VR 500/4G IF ED,- NIKKOR 300mm f/2.8G ED VR II AF-S + TC-14EII a stativ manfrotto
-
relux
- VIP

- Jméno: Jiří Náhlík
Náhodou na ty podmínky je to fajn 
- Martina
- VIP

- petrd
- zkušený běžný

- Jméno: Petr Dolejšek
-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Tak to je pěkná odměna za trpělivost, co bych za takové "dokumentační" dal...
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
- jirfren
- VIP

-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Ta druhá je hodně dobrá.
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600