Sony 200-600/5,6-6,3 E-mount

turekm
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Milan Turek

Příspěvek od turekm »

Vypadá to dobře (myslím fotky) a i ta váha není špatná.
Canon R6 Mark II + Canon RF 100-500mm f 4,5 - 7,1 L IS USM + Canon RF 70-200 f4 L IS USM + Canon EF 50mm f1,8 STM + Canon EF 16-35 f4 L IS USM + stan Tragopan + stativ RT90S Carbon
honzama
zatoulanec
zatoulanec
Jméno: Jan Maštalka

Příspěvek od honzama »

Dušane, uvažuji o tomto objektivu také. U těla nevím, má na jaře vyjít A7IV, a A9 je už za dost. Chtěl jsem se zeptat, jak jsi odstupem času spokojen se sklem a fotoaparátem. Já přecházím od Nikona. Vývoj asi běží k bezzrcátkům a Sony je asi nejdál co se týká ostření. Děkuji
duffa
VIP
VIP
Jméno: Dušan Doležal

Příspěvek od duffa »

Ahoj, dlouho jsem tu nebyl, tak odpovídám až teď. I s odstupem času jsem naprosto spokojený, jak se sklem, tak s foťákem. Sklu v podstatě nemám co vytknout (jasně, kdyby bylo světelnější, bylo by to fajn, ale bylo by to úplně jiná cenová a váhová liga), ostré (skoro 100% fotek fotím na plnou díru), rychlé, a ten interní zoom je super. U foťáku jsou to drobnosti, nic zásadního. Trochu slabší hledáček (ale hledáčkem nefotím :-), mohla by být o trochu lepší ergonomie, jinak super. AF skvělej, čip taky, slušná výdrž. Já ale nemám úplně srovnání s nějakou hodně dobrou technikou, ten můj předchozí foťák a skla byly přece jenom poněkud za zenitem :-) Je pravda že se o A7IV mluví, ale jsou to jen rumours, navíc to teď vypadá, že karantény v Číně můžou pozdržet uvedení nových produktů. Kromě toho bude asi zase o něco dražší, a je otázka o kolik, a jak rychle půjde A7III s cenou dolů. Ale jestli nespěcháš, možná by se dalo chvíli počkat, jestli s něčím nevylezou. BTW před koncem roku měl Fotolab 200-600 s 20% slevou, to byla hodně zajímavá cena...
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
bobo01
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host

Příspěvek od bobo01 »

honzama píše:Dušane, uvažuji o tomto objektivu také. U těla nevím, má na jaře vyjít A7IV, a A9 je už za dost. Chtěl jsem se zeptat, jak jsi odstupem času spokojen se sklem a fotoaparátem. Já přecházím od Nikona. Vývoj asi běží k bezzrcátkům a Sony je asi nejdál co se týká ostření. Děkuji
Honzo, A9ka má vrstvený čip s integrovanou pamäťou a na elektronickú závierku môžeš fotiť všetko čo chceš, úplne po tichu a bez shutter rolling efektu pri rýchlych scénach. Mám kombináciu A9 + 200-600 a je to pecka. Odišiel som od Nikonu D500 + 200-400/4 VRII a vôbec neľutujem.
... zase späť u SONY : wink: a moje fotky: https://www.zonerama.com/BohusCcl/777208
quapor
zimní host
zimní host
Jméno: P.

Příspěvek od quapor »

ahoj, nie je tych 500mm na FF malo?
da sa tam rozumne pouzit TC 1.4 ci 2.0 ?
SEL200600G / salik*akva.sk
quapor
zimní host
zimní host
Jméno: P.

Příspěvek od quapor »

Přílohy
sony_1.jpg
sony_11.jpg
sony_111.jpg
SEL200600G / salik*akva.sk
Martina
VIP
VIP

Příspěvek od Martina »

Toto mi hlava nebere. Stačilo by nějakým gumicukem apod. upevnit na objektiv větev a hotovo. A místo toho ten člověk odmontuje malou kovovou patku a místo ní dá velkou plastovou náhražku, kterou hodiny tiskl jen proto, aby nahoru nasadil ten držák na hadr... U té patky bych čekala kdy rupne a sklo spadne.
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Příspěvek od Mouka »

Tak já bych se toho nebál, ty plasty bývají docela festovní. A nemusel bych pracně, jako to dělám včil, zapichovat větve vedle objektivu, které mi pak 4x spadnou :-)
duffa
VIP
VIP
Jméno: Dušan Doležal

Příspěvek od duffa »

Já jsem kdysi uvažoval, že udělám něco podobného, ale chtěl jsem to přidělat na stativ. Pak někdo správně poznamenal, že mi případný vítr bude spolu s maskováním cloumat i se stativem. A tady to bude ještě horší, to bude cloumat rovnou objektivem.
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Příspěvek od Mouka »

Tak jasně, v silném větru ti bude cloumat objektivem cokoliv. To se pak ale můžeme vymlouvat na zemětřesení, pád meteoritu, povodeň, výbuch sopky a podobné jevy. Takže bych to neviděl tak dramatické. :-). A lepší aspoň tohle, než nic.
Odpovědět

Zpět na „Objektivy, telekonvertory a mezikroužky“