Návnady pro dravce
- stugent
- VIP

- Jméno: Rudolf Linhart
Návnady pro dravce
Děkuji za komentáře, budu to tedy zkoušet dál, třeba se poštěstí. Jednou už jsem tam měl kapří hlavu a ještě před tím, než zmizela, byla zevnitř skoro celá vyklovaná, to mohl udělat nějaký dravčík.
Naposledy upravil(a) stugent dne 14 úno 2012, 19:51, celkem upraveno 1 x.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
Speedlite 580 EXII - Metz MB 54 MZ4i - Manfrotto 055xprob - Vanguard SBH-200 - Manfrotto 718b - Lowepro Fastpack 250 - Lowepro Compu Trekker PLUS AW
-
mcech
- zkušený vzácný host

- Jméno: Marek Čech
Návnady pro dravce
Skoro urcite. Vnitrnosti padnou prvni, pak az svalovina. Mne kacenu vyzrali zevnitr a pomalu ani nebylo videt kudy. Az pak slo dolu peri a zbytek....
http://mcech.tbn.cz
Sony A55, A700, stařičká Tokina 300mm/F2.8, Minolta 200/F2.8, TC kenko 300 DG 1.4 a 2x
Sony A55, A700, stařičká Tokina 300mm/F2.8, Minolta 200/F2.8, TC kenko 300 DG 1.4 a 2x
- Jirkab
- VIP

- Jméno: Jiří Bartoš
Návnady pro dravce
O té zmrzlé návnadě jsem uvažoval podobně jako Ruda, protože když jsem začal vnadit to ještě nebyly mrazy a potrava docela dost ubývala. V těch mrazech návštěvy postupně přestávaly a poslední týden už bylo nedotknuto. Dnes jen -4°C a ejhle, při kontrole újediště už zase bylo masičko obrané a po týdnu i ptačí stopy kolem. Asi v těch mrazech se ptáci stáhli někam jinam, protože v okolí jsem neviděl jediné káně ani straku. O víkendu to budu muset prověřit 
Canon EOS 60D, C 400 f/5,6, blesk 430 EX II,TC Kenko 1,5DG, stativ Feisol CT-3401, hlava Vanguard SBH 250, batoh Lowepro Flipside 300, přenosný kryt, fotovor, atd., nadšení a trpělivost, http://www.bartosphoto.cz/
-
mcech
- zkušený vzácný host

- Jméno: Marek Čech
Návnady pro dravce
V sobotu, po dlouhych mrazech, rano -23°C.
Na ujedi se vystridali straky, sedivky, krkavec, kane, orel, v nedeli pri stejne ranni teplote jestrab.
Podle mne si i se zmrzlym poradi. Spis jesli nelitali jinam na neco zajimavejsiho...
Ptaci stopy maji tvar petimetroveho kola
Ale jednu vec jsem si o vikendu potvrdil. Do krytu se musi pred svitanim (mam postaven vicemene v otevrenem prostoru).
Na ujedi se vystridali straky, sedivky, krkavec, kane, orel, v nedeli pri stejne ranni teplote jestrab.
Podle mne si i se zmrzlym poradi. Spis jesli nelitali jinam na neco zajimavejsiho...
Ptaci stopy maji tvar petimetroveho kola
Ale jednu vec jsem si o vikendu potvrdil. Do krytu se musi pred svitanim (mam postaven vicemene v otevrenem prostoru).
http://mcech.tbn.cz
-
Mau Loftin
Návnady pro dravce
A nemáte někdo zkušenosti s mraženými potkany? http://www.bat-rodents.eu/cz/mrazene-kr ... ni-potkani - přeci jenom to asi bude dostupnější než jiná ujeď (tedy předpokládám, že to mívají běžně ve zverimexu). Navíc lze předpokládat, že zvířata neuhynula na nějakou nemoc a proto je to asi i bezpečné. Navíc je to asi jediné, co můžete mít hned po ruce (a dokonce doma prý by nic nenamítali to mít v mrazáku
)
A ještě mě napadlo to nějak rozpohybovat, tedy jako aby to tam neleželo jen tak, ale se to nějak mrcasilo - třeba by to přilákalo více, než jen tak lehlá mrtvola
A ještě mě napadlo to nějak rozpohybovat, tedy jako aby to tam neleželo jen tak, ale se to nějak mrcasilo - třeba by to přilákalo více, než jen tak lehlá mrtvola
- stugent
- VIP

- Jméno: Rudolf Linhart
Návnady pro dravce
V zimě jsem zkoušel nalákat dravce na laboratorní myšky. Bohužel tu zimu neustáli a poštolka, která přiletěla na připravenou odsedací větev, je jen omrkla a zmizla. Myslím, že pokud mají dravci možnost ulovit si čerstvé, tak do zdechlinek nepůjdou.
Canon EOS 5D mkII + Canon EOS 7D + 400/5,6 + 70-200/2,8 + 100/2,8 macro + 50/1,8 + 17-40/4 + 8/3,5
-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Návnady pro dravce
Hledal jsem nějaké vlákno, kde se zeptat, ale že to bude taková archeologie, to jsem nečekal
Teď teda otázka - újeďujete někdo? A funguje vám to? Normálně jsem odkázaný jenom na víkendy, tak jsem se těšil, že přes vánoční volno bude příležitost k focení. Navíc jsem měl štěstí na dvě perfektní újedi, které jsem měl na dobrých (a v minulosti ověřených) místech. Proseděl jsem u nich úplně stašidelné množství času, několik dnů přes svátky, a potom jsem to zkoušel ještě další dva víkendy. A výsledek? Mám přesně 0 záběrů, ani jednou jedinkrát mi tam nic nesedlo. Přitom kolem toho lítalo plno, káni nepočítaně, ale i luňáci a orli. Ale spíš tak přelítavali, občas zakroužili, ale újeď je vůbec nezajímala. Samozřejmě se nabízí počasí jako vysvětlení, ale pořád se mi to nezdá, před vánocema byl chvíli i sníh a zima, na netu nějaké fotky vídám, a třeba po cestě na lokalitu jsem hned u silnice potkal na mrtvé srnce luňáka a pár kání kolem. Máte nějakou podobnou zkušenost? Jsem z toho jakýsi otrávený, takového úsilí a ani ťuk.
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Návnady pro dravce
Tož já teda dával dycky jen kuřecí skelety a lítala mi na káňata. Ale je to trošku opruz jim to chystat, když nemáš místo s újedí blízko. Musel jsem to často obnovovat, ať si zvyknou, že tam sváču najdou. A navíc mi ty skelety sem tam odnesly, takže jsem je musel k něčemu přivazovat. Lepší jsou krůtí skelety, ale jsou málo k dostání.
Originál zvířecí mršiny nemám.
A nejvíc ptáků, co jsem kdysi viděl a fotil u újedi bylo, když jsem někdy v únoru našel snad padesát mrtvých kaprů vyvezených na loučce v lese. Dravci se mohli přetrhnout.
Ale některé roky je to fakt slabota, nejlépe musí mrznout a být sníh.
Originál zvířecí mršiny nemám.
A nejvíc ptáků, co jsem kdysi viděl a fotil u újedi bylo, když jsem někdy v únoru našel snad padesát mrtvých kaprů vyvezených na loučce v lese. Dravci se mohli přetrhnout.
Ale některé roky je to fakt slabota, nejlépe musí mrznout a být sníh.
-
donbas
- zkušený zimní host

- Jméno: Martin Žatka
Návnady pro dravce
Tuto zimu mi lítala káňata a občas jestřáb už v listopadu a polovině prosince. Úplně jedno, zda jsem tam měl zbytky z ulovené zvěře nebo jen nějaké kuřecí či krůtí skelety a zda byl či nebyl sníh ( i když se sněhem bylo o něco málo rušněji). Koncem roku se to totálně utnulo a už 3 týdny jsem tam neměl ani brko ( mám tam fototpast) a to jsem tam dotáhl sraženou lišku. Zkrátka pro mě nevysvětlitelné a nepochopitelné, ale za ty roky už jsem si zvykl, že jsou z nějakého důvodu takové situace.
-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Návnady pro dravce
Dík, tak to by sedělo, mám to stejné, já právě koncem roku začal. To jsem si teda vybral blbé období, ale jindy mi to moc nevychází. Na tom jednom místě mi vloni zlikvidovali zajíce za jediný den, že po něm nezbyl skoro ani mastný flek (byl přidělaný k zemi, a bylo poznat, že ho nic neodtáhlo, prostě ho sežrali, zbyla jen kůže). A letos na stejném místě nezájem.
Kuřecí skelety taky dávám, když doma zbydou, nebo jsem kupoval všelijaká levnější žebra a tak. A mám to podobně, nemám to úplně blízko, aby tam člověk mohl jezdit pravidelně dokrmovat. S kaprama mám podobnou zkušenost, jeden rok je myslivci měli naházené u posedu, a káně se mohly strhat. Taky jsem letos šel ke stánkům s vánočníma kaprama somrovat nějaké zbytky, a zkoušel jsem to s nimi. Ale pak jsem úplnou náhodou objevil asi 20 metrů od místa, kde jsem to připravil, uhynulou srnku, celkem zachovalou, už byla mírně načnutá. Do auta bych se bál ji dát, ale tady ji stačilo potáhnout doslova o pár metrů, tak jsem byl natěšený, co tam toho ulovím. A ulovil jsem leda velké prd. A to přímo nade mnou tokal párek orlů. No co už, tak mám aspoň zážitek...
Kuřecí skelety taky dávám, když doma zbydou, nebo jsem kupoval všelijaká levnější žebra a tak. A mám to podobně, nemám to úplně blízko, aby tam člověk mohl jezdit pravidelně dokrmovat. S kaprama mám podobnou zkušenost, jeden rok je myslivci měli naházené u posedu, a káně se mohly strhat. Taky jsem letos šel ke stánkům s vánočníma kaprama somrovat nějaké zbytky, a zkoušel jsem to s nimi. Ale pak jsem úplnou náhodou objevil asi 20 metrů od místa, kde jsem to připravil, uhynulou srnku, celkem zachovalou, už byla mírně načnutá. Do auta bych se bál ji dát, ale tady ji stačilo potáhnout doslova o pár metrů, tak jsem byl natěšený, co tam toho ulovím. A ulovil jsem leda velké prd. A to přímo nade mnou tokal párek orlů. No co už, tak mám aspoň zážitek...
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
- Jerry71
- běžný

- Jméno: Jiří Krčmář
Návnady pro dravce
Mám to podobně. Týden jsem chodil kontrolovat a případně doplnit navnadu a kontrolovat fotopast. Foto stan jsem tam měl postavený taky celý týden. Každý den tam byly a hodovali. V sobotu jsem tam šel ještě za tmy natěšenej jaká to bude paráda a po sedmi hodinách v mrazu jsem to zabalil. V neděli to samé jen jsem tam byl hodin jen pět. Zase prdlajz. Včera jsem se tam skočil podívat a co myslíte - seděl tam a já ho vyplašil. Prostě je to asi o náhodě a chce to vydržet.
Canon EOS R6 mark II, objektivy : Canon EF 500 mm f/4 IS USM, Canon EF 400mm, f/5.6 L USM, Canon EF 70-200mm f/4 L USM, Canon EF 17-40mm, f/4 L USM, TC Kenko C-AF 1,4x DGX
https://eu.zonerama.com/JirkaKrcmar
https://eu.zonerama.com/JirkaKrcmar