Půjčení Canon 300/2.8 L IS II

Odpovědět
opisska
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host
Jméno: Jan Ebr

Příspěvek od opisska »

Vážení fotografové,

obracím se na vás s prosbou - v rámci našich robotických dalekohledů máme v Argentině nainstalované objektivy Canon 300/2.8 L IS II. Potřebovali bychom změnit metodu ostření na dálku a než to pojedeme nainstalovat, potřebovali bychom něco vyzkoušet - a nezbyl nám v Praze žádný objektiv.

Chtěl bych se tedy zeptat, zda by nám byl někdo ochoten - stačí na jeden den, někdy později v listopadu nebo v prosinci - půjčit tento objektiv. Je důležité, aby to byla ta nová verze II, protože se dost podstatně změnila mechanická konstrukce. Soukromé osobě jsem ochoten nabídnout nějaký rozumný poplatek; pokud by se našel někdo ochotný k zapůjčení, kdo by měl podnikání v nějakém rozumně přibuzném znění, tak jsme to schopni normálně proplatit jako službu a odměnit se poměrně štědře.

Chápu, že jde o poměrně nebovyklou žádost, ale několik lidí mě tu zná osobně a ví, že jsem reálná osoba - a touto laskavostí byste pomohli české astronomii. Žádná komerční půjčovna, kterou jsem našel a kontaktoval, mi takovýhle objektiv není ochotná půjčit.

Předem díky, kdyžtak rovnou pište na janebr@email.cz nebo volejte na +42072385817
200D + Canon 400/5.6L
Galerie: ptáci (1994) - savci (233)
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Příspěvek od aqualife »

Martina
VIP
VIP

Příspěvek od Martina »

Odpověď je v zadání:
opisska píše:Je důležité, aby to byla ta nová verze II, protože se dost podstatně změnila mechanická konstrukce.
opisska
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host
Jméno: Jan Ebr

Příspěvek od opisska »

To jsem měl asi vysvětlit přesněji - s kým jsem mluvil, tak ho prostě v půjčovně nemá a nikdo není ochoten ho tam kvůli mě na chvíli zařadit (i když ho třeba má sousední oddělení stejné firmy k prodeji) - což ale chápu, je to prostě drahá věc a mají nějaké vnitřní procedury. Tu starou verzi má kamarád, klidně by mi jí půjčil kdykoliv budu chtít :)
200D + Canon 400/5.6L
Galerie: ptáci (1994) - savci (233)
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Příspěvek od aqualife »

Martina píše:Odpověď je v zadání:
opisska píše:Je důležité, aby to byla ta nová verze II, protože se dost podstatně změnila mechanická konstrukce.
Děkuji, fakt ještě chápu, byť teda stárnu a s tím nic nenadělám :-). Zaujala mě ta neochota, ale opisska už to upřesnil.
Odpovědět

Zpět na „Objektivy, telekonvertory a mezikroužky“