Já marně čekám na rousńáky. Na jedné louce bývaly pravidelně min tak 4x za za pět let.... a vždycky po dobu několika týdnů. A proto jsem tam postavil kryt. No a už čekám třetí rok a rousňáci pořád nikde
Káně lesní - Buteo buteo - Myšiak hôrny
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- jirfren
- VIP

- Jméno: Jiří Parůžek
Káně lesní - Buteo buteo
Já marně čekám na rousńáky. Na jedné louce bývaly pravidelně min tak 4x za za pět let.... a vždycky po dobu několika týdnů. A proto jsem tam postavil kryt. No a už čekám třetí rok a rousňáci pořád nikde
- Lesochod
- VIP

- Jméno: Jan Okénka
Káně lesní - Buteo buteo
Jen tak mimochodem, Káně je rodu ženského ( vzor "růže") , ne středního... Takže "několik kání" , ne "káňat"
Vyjímku má ( pokud je mi známo) jen Káně galapážské.
A i u ní si myslím, že k tomu došlo omylem.
Udivuje mě, kolik lidí to používá blbě... Pardon, nesprávně
Vyjímku má ( pokud je mi známo) jen Káně galapážské.
A i u ní si myslím, že k tomu došlo omylem.
Udivuje mě, kolik lidí to používá blbě... Pardon, nesprávně
- Petr Muláček
- zkušený stálý

Káně lesní - Buteo buteo
Já když píšu,že je jich tam víc,tak napíšu "káňat" což je blbě.Když píšu o jedné,tak napíšu,že tam seděla jedna,né jedno.Ale furt mě to taky táhne k tomu "to káně"
Hodně lidí to neví.Snad ještě nikdo s kym jsem se bavil mi ještě neřekl "Seděla tam káně"Vždycky každej používá střední rod.
- Michal14
- VIP

- Jméno: Michal Lutonsky
Káně lesní - Buteo buteo
Bol som len raz na chvíľu a chodili mi len sojky, nemal som auto a tak sa mi nedalo, tento víkend idem na svadbu a tak zasa nič, ale budúci víkend už idem naplno tak dám vedieťPetr Muláček píše:Dík Michale.A co ty,jak ti to tam žije?
Canon EOS R6 Mark II/Sigma 105mm f/2.8 ex dg macro, Canon EF 400mm f/5.6 L USM ... https://tohbl14.wixsite.com/wild
- drago999
- VIP

- Jméno: gabriel melko
Káně lesní - Buteo buteo
jeden mysiak z vikednu, u mna ej este klud, este je naozaj prilis teplo...
Canon 6D II, Canon 500 F4 L IS II, Gitzo 3542 LS, Sirui PH 20, fotostan, siet, ine drobnosti, a hlavne pevna vola a trpezlivost.
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Káně lesní - Buteo buteo
Pěkná!
Taky jsem zkoušel několikrát, ale vůbec nic. Počkám až na sníh, snad bude líp.
Taky jsem zkoušel několikrát, ale vůbec nic. Počkám až na sníh, snad bude líp.
- Michal14
- VIP

Káně lesní - Buteo buteo
Braško super 
Canon EOS R6 Mark II/Sigma 105mm f/2.8 ex dg macro, Canon EF 400mm f/5.6 L USM ... https://tohbl14.wixsite.com/wild
- makara
- zkušený stálý

- Jméno: Lubomir Novak
Káně lesní - Buteo buteo
Pekny Gabo 
www.WildLifeBlog.eu Nikon Z6 / Z50 + Nikon 400mm F/2.8E FL + Nikon 300mm f/4E PF + Sigma 70-200mm F/2.8 Sport
- Petr Muláček
- zkušený stálý

Káně lesní - Buteo buteo
Něco z posledních dní.
- Petr Muláček
- zkušený stálý

Káně lesní - Buteo buteo
A ještě včerejší.Největší rušno bylo ještě za tmy,pak už si každá v klidu užírala bez rvaček.
- Michal14
- VIP

Káně lesní - Buteo buteo
Petře, ten biely je senzačný, to takom túžim už niekoľko rokovPetr Muláček píše:A ještě včerejší.Největší rušno bylo ještě za tmy,pak už si každá v klidu užírala bez rvaček.
-
duffa
- VIP

- Jméno: Dušan Doležal
Káně lesní - Buteo buteo
Petře máš je luxusní! Líbí moc...
http://duffa.zonerama.com | Sony A9 | Sony 200-600
- Michal14
- VIP

Káně lesní - Buteo buteo
Dnes som to bol aj ja u mňa skontrolovať a už to začína aj tu, zima už ťuká na dvere, málinko snežilo a hneď ich pritlačilo k zemi. To biele čo tam vidno po troche na zemi je prvý tohtoročný poprašok 
- drago999
- VIP

- Jméno: gabriel melko
Káně lesní - Buteo buteo
Canon 6D II, Canon 500 F4 L IS II, Gitzo 3542 LS, Sirui PH 20, fotostan, siet, ine drobnosti, a hlavne pevna vola a trpezlivost.
- Jířa
- VIP

- Jméno: Jiří Voleský
Káně lesní - Buteo buteo
pěkné Michale
CANON EOS 6D Mark II a Canon EOS 50D, objektivy Canon EF 400mm, f /5,6L USM, Canon 70-200mm, f/2.8 L USM, Canon MAKRO EF 100mm, f 2.8L, Ext. Canon 1,4x II, stativ GITZO GT 2531, fotostan OUTHOUSE, maskovací sitě, úhlový hledáček Canon 2,5x..