Sýkora uhelníček - Parus ater - Sýkorka uhliarka
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- Petr Muláček
- zkušený stálý

Sýkora uhelníček - Parus ater
U nás taky kůrovcová těžba,ale uhelníčci jsou všude.Pěkná fotka 
- turekm
- zkušený běžný

- Jméno: Milan Turek
Hezky jsi ho vychytal Petře.Petr Muláček píše:U nás taky kůrovcová těžba,ale uhelníčci jsou všude.Pěkná fotka
Canon R6 Mark II + Canon RF 100-500mm f 4,5 - 7,1 L IS USM + Canon RF 70-200 f4 L IS USM + Canon EF 50mm f1,8 STM + Canon EF 16-35 f4 L IS USM + stan Tragopan + stativ RT90S Carbon
- Blaník
- VIP

- Jméno: Martin Růžek
Moc pěkná fotka.Smím-li se zeptat, za co jsi vyměnil ten Nikon 200-500?
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
- Petr Muláček
- zkušený stálý

Ahoj,za Sigmu 150-600 S.
- Petr Muláček
- zkušený stálý

Tu jsem původně chtěl a měl jí v plánu,ale zalíbila se mi stabilizace u toho Nikona a že byl ostrý na plnou díru a blbec jsem najednou cuknul.Počáteční nadšení po pár výpravách do přírody opadlo a zjistil jsem,že to byl hodně velkej přešlap.To líný AF u Nikona,to mě ničilo.Pazvuky při ostření a při stabilizaci jsem neřešil,ale co mi vadilo byl limiter,který jde buď jen na plno a nebo 6m - nekonečno.Myslel jsem že to nebude problém,ale naposled na káňatech,když jsem kolikrát cuknul,tak přejel AF na druhej konec louky a pak jsem musel v hledáčku lovit hnědý fleky (káňata) a znovu zaostřit na trávu před a pak na káně.V kombinaci s líným AF je to hrůza.Tady si to můžu navolit jak potřebuju přes USB Dock (tímto se omlouvám klukům,kterým jsem napsal,že ten USB bazmek je nepotřebná věc)Třeba zrovna na tohle se hodí a vím,že když ujedu s ostřením,tak že nepřeostřím z Teplic do Brna,ale hned se zase chytím kam jsem původně ostřil.Nechci ten objektiv tady uplně zatratit,kreslí hezky to jo,ale mě prostě nesednul a ty zápory se nasčítaly tak,že šel z baráku.Ale vyfotil mi kukačku,takže na něj budu v dobrém vzpomínat
No a na to kolik jsem touhle akcí prodělal se budu snažit rychle zapomenout :)Ale chybama se člověk učí.Třeba to někomu pomůže při rozhodování.Za mě : Sigma S,Tamron G2 i Sigma C jsou všechny lepší,než N 200-500.Nikomu to nevnucuju,tak to vidím já.Ať se daří!
No a na to kolik jsem touhle akcí prodělal se budu snažit rychle zapomenout :)Ale chybama se člověk učí.Třeba to někomu pomůže při rozhodování.Za mě : Sigma S,Tamron G2 i Sigma C jsou všechny lepší,než N 200-500.Nikomu to nevnucuju,tak to vidím já.Ať se daří!
- Blaník
- VIP

- Jméno: Martin Růžek
Petře děkuji.Dokázal bys ještě prosím tady nebo formou SZ porovnat obě Sigmy (myslím, že jsi před tím Nikonem měl C verzi).Zajímá mne především porovnání na 600mm ohnisku v rychlosti autofokusu a kvalitě výstupu a jestli to cca 1 kilo hmotnosti navíc je opravdu znát při nošení venku. Asi časem jednu z nich pořídím a tak než si je pojedu zkusit sháním informace.
Předem děkuji
Martin
Předem děkuji
Martin
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
-
relux
- VIP

- Jméno: Jiří Náhlík
U nás jsou občas vidět...
-
r1j1
- VIP

-
Mayk
- zkušený běžný

- Jméno: Zdeněk Mayer
- Pajas
- zimní host

- Jméno: Pavel Žampa
Skrmeno 40 kg slunečnice a ještě jsem si nazafotil. Tak světlo nesvětlo, vyrazil jsem.
Nikon D300, Nikkor 300/f4D IF-ED, Nikon TC-14E II AF-S, stativ Sirui T-1004X, hlavy Giottos MH5002 a Gimball Beike 45
- drago999
- VIP

- Jméno: gabriel melko
Pekne fotecky...
Canon 6D II, Canon 500 F4 L IS II, Gitzo 3542 LS, Sirui PH 20, fotostan, siet, ine drobnosti, a hlavne pevna vola a trpezlivost.
- Mládek
- zkušený stálý

- Jméno: Libor Koucký
3x úhelníček
Nikon Z6II, Nikon D850, Nikon D500, Sigma 500/F4, Nikon 200-500mm f/5,6, Nikon 105mm f/2,8 Micro, TC1,4, TC2,0
https://500px.com/liborkoucky
https://500px.com/liborkoucky
- Pajas
- zimní host

- Jméno: Pavel Žampa
Konečně za lepšího světla
Nikon D300, Nikkor 300/f4D IF-ED, Nikon TC-14E II AF-S, stativ Sirui T-1004X, hlavy Giottos MH5002 a Gimball Beike 45
- xbajnox
- zkušený zimní host

- Jméno: Peter Binó
-
aqualife
- VIP

- Jméno: Karel Zahrádka
Jako břitva všichni, zvláště pak Mládek.