Servis a opravy

- veškerá technika, její příslušenství a pomůcky fotografa
radek
VIP
VIP
Jméno: Radomír Šálek

Servis a opravy

Příspěvek od radek »

Tak čekám více jak měsíc na opravenou techniku a jsem ze servisu Nikonu trochu rozpačitý, vše začalo tím, že mi povolil popruh a D850 s 500 objektivem spadla na dlažbu v předsíni, zjistil jsem zpožděnou reakci stabilizace při namáčknutí spouště, udělal jsem pár fotek (mé poslední foto kulíška z října). Tělo i objektiv jsem osobně odvezl do servisu Nikonu v Praze a čekal na oznámení o ceně opravy - první zklamání, po 14ti dnech jsem dostal jen info o předběžné ceně na tělo, něco přes deset tísíc, byl v tom ohlý bajonet a polepy, nejdražší je práce 1530 na hodinu celkem 4h, objektiv prý musí poslat do Německa, přitom je ve smlouvě doba nacenění opravy max deset dnů, opravu jsem přes jejich formulář schválil a čekal, po měsíci jsem zavolal jak se věci mají a dostal jsem studenou sprchu, D850ku nelze opravit, prasklá zadní i přední část těla a díly se nedají sehnat, vrátí mi to tedy neopravený, když jsem se ptal na objektiv, tak mi sdělili cenu 45tisíc a že mi pošlou formulář, abych se mohl vyjádřit k ceně opravy, výpis jsem dostal, ale formulář vyplnit nemůžu, protože mi to tam nepustí, je to uzavřený a v ceně je stále zahrnutá oprava D850, takže tam musím zase v pondělí volat a domlouvat další postup, když si představím další asi měsíční čekání, no... je vidět, že ta komunikace ze strany Nikonu nefunguje a bez zavolání se nedozvím nic. Mimochodem mi vrtá hlavou, jak je možné, že titanová slitina praskne po pádu z asi půlmetrové výšky, teď přemýšlím o novém těle a zatím to vypadá na D500, D850 mi nějak nesedla, je ale možné, že jsem doposud fotil z poškozenou, fotky vůbec neodpovídali tomu, co jsem u jiných fotografů s tímto tělem viděl, takže příští kup budu provádět osobně s testem a rovnou si tělo i odvezu, tu poškozenou D850 budu prodávat, jen netuším, kolik bych za ní mohl chtít, jestli má někdo zájem
Nikon D850 + D500, objektivy NIKKOR AF-S VR 500/4G IF ED,- NIKKOR 300mm f/2.8G ED VR II AF-S + TC-14EII a stativ manfrotto
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Servis a opravy

Příspěvek od Mouka »

Tak to máš, Radku, teda pech! Nejhorší je, že ty nefunkční věci asi ani neprodáš, nebo jen opravdu za pár peněz :-(. Je otázka, jestli objektiv funguje jen s pomalou stabilizací nebo je neostrý. Ta pomalá stabilizace by nemusela někomu až tak vadit.
To je škoda, asi se chvíli na Tvé nové fotky nepodíváme, žejo.
petrd
zkušený běžný
zkušený běžný
Jméno: Petr Dolejšek

Servis a opravy

Příspěvek od petrd »

Ježiš, to je horší, než kdyby Ti to někdo ukradl :-(
Nikon Z9, 400 f/2.8 FL
radek
VIP
VIP
Jméno: Radomír Šálek

Servis a opravy

Příspěvek od radek »

Honzo, něco staršího dám, Petře, stávají se horší věci, jen mi řekni, jaký máš co se týče zkušenosti s ostřením D850 vs D500 - třeba do vlákna D850
Nikon D850 + D500, objektivy NIKKOR AF-S VR 500/4G IF ED,- NIKKOR 300mm f/2.8G ED VR II AF-S + TC-14EII a stativ manfrotto
Petr Muláček
zkušený stálý
zkušený stálý

Servis a opravy

Příspěvek od Petr Muláček »

Tak to je teda věc :( Tak drahej foťák v hajzlu a ještě tak drahá oprava objektivu.Jeden blbej pád a tolik škody.Já popruhum nevěřim a i když nemam tak drahou techniku,tak si radši huntuju rameno,že to nosim za stativovou patku.Jen trochu nevěřim,že to tělo nejde opravit.Všechno jde.Nepřejel to kamión a jak píšeš je to jen prasklý.A díly se nedají sehnat?To je podle mě další blbost.Nějak o tom jejich servisu pochybuju.
Blaník
VIP
VIP
Jméno: Martin Růžek

Servis a opravy

Příspěvek od Blaník »

Moc ti Radku přeju ať ti to dobře dopadne.
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
Indian
VIP
VIP
Jméno: Michal Pešata

Servis a opravy

Příspěvek od Indian »

Radku, úplně Tio nezávidím..... nedělej si iluze o Nikon sertvisu (já tam byl již párkrát a nic pořádnáho si o nich nemyslim:-) mě jeden pán měnil šroubek na cloně u 300/2,8 asi 3 hodiny až napotřetí (co jsme to vracel namístě) se to povedlo.

Jo volat tam musíš:-) a na jejich čas doručení nevěř!! oprava (čištění čipu a seřízení AF) do 3 dnů nebyla ani do 14 doma ale někde v něměcku a nikdo o tom nic nevěděl.....

Jo tělo asi opravit nepujde.... ten hořčíkovej skelet praskne a je to myslím monolit.... ta kostra..... to nikdo předělávat nebude
---------------------------------------------------------
Nikon D800E; Tamron 150-600 SP, Sigma 150/2,8 macro, blesk SB900, Stativ GITZO, http://www.webnature.cz
valsidal
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host
Jméno: Láďa

Servis a opravy

Příspěvek od valsidal »

Tak nějak nikdy moc nevěřím vyjádřením servisů a když čtu tu cenu opravy objektivu, může to taky nakonec dopadnout úplně jinak. Nedal by se 500f4 prodat za nějakou cenu (pokud je stabilizátor to jediné, co u něj blbne), která by vyrovnala rozdíl ceny servisu k novému 500 f5,6 PF? Vím že to není profi udtěsněné sklo a má o fous horší světelnost, ale jinak už vidím samé výhody..
Nikon Z8; Nikkor 180-600 Z; Sigma 150 f2,8 macro + nějaké mikrofotografické vybavení
SkyRover Banner Cloud 8x42 APO
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Servis a opravy

Příspěvek od aqualife »

radek píše:Tak čekám více jak měsíc na opravenou techniku a jsem ze servisu Nikonu trochu rozpačitý, vše začalo tím, že mi povolil popruh a D850 s 500 objektivem spadla na dlažbu v předsíni, zjistil jsem zpožděnou reakci stabilizace při namáčknutí spouště, udělal jsem pár fotek (mé poslední foto kulíška z října). Tělo i objektiv jsem osobně odvezl do servisu Nikonu v Praze a čekal na oznámení o ceně opravy - první zklamání, po 14ti dnech jsem dostal jen info o předběžné ceně na tělo, něco přes deset tísíc, byl v tom ohlý bajonet a polepy, nejdražší je práce 1530 na hodinu celkem 4h, objektiv prý musí poslat do Německa, přitom je ve smlouvě doba nacenění opravy max deset dnů, opravu jsem přes jejich formulář schválil a čekal, po měsíci jsem zavolal jak se věci mají a dostal jsem studenou sprchu, D850ku nelze opravit, prasklá zadní i přední část těla a díly se nedají sehnat, vrátí mi to tedy neopravený, když jsem se ptal na objektiv, tak mi sdělili cenu 45tisíc a že mi pošlou formulář, abych se mohl vyjádřit k ceně opravy, výpis jsem dostal, ale formulář vyplnit nemůžu, protože mi to tam nepustí, je to uzavřený a v ceně je stále zahrnutá oprava D850, takže tam musím zase v pondělí volat a domlouvat další postup, když si představím další asi měsíční čekání, no... je vidět, že ta komunikace ze strany Nikonu nefunguje a bez zavolání se nedozvím nic. Mimochodem mi vrtá hlavou, jak je možné, že titanová slitina praskne po pádu z asi půlmetrové výšky, teď přemýšlím o novém těle a zatím to vypadá na D500, D850 mi nějak nesedla, je ale možné, že jsem doposud fotil z poškozenou, fotky vůbec neodpovídali tomu, co jsem u jiných fotografů s tímto tělem viděl, takže příští kup budu provádět osobně s testem a rovnou si tělo i odvezu, tu poškozenou D850 budu prodávat, jen netuším, kolik bych za ní mohl chtít, jestli má někdo zájem
Radku přijmi moji účast, to je jak z děsivého snu. Když jsem ji kupoval, nabízeli pro tyto případy pojištění za cca deset tisíc na dva roky. Odmítl jsem to asi jako skoro každý, ale pokud se tím někdo živí, tak to asi smysl má. D 500 je superstroj, ale snad jako jedinou ji nezlevnili a tak se mi zdá drahá. Co Z7 ? Jaké problémy dělala ta D850 před tím upadnutím? Teda jestli máš teď náladu se o tom bavit.
Blaník
VIP
VIP
Jméno: Martin Růžek

Servis a opravy

Příspěvek od Blaník »

Ta cena za opravu objektivu je opravdu nějak moc velká.To by snad museli měnit i čočky.Schválně jsem zkusil nahlédnout do ceníku nás Canoňáků v AWH a výměna stabilisátoru přijde u EF (FX) objektivů na 10000Kč.
viz zde:
https://www.awh.cz/cenik/canon/
Neumím ti bohužel nijak poradit, jen s tebou soucítím.
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
Petr Muláček
zkušený stálý
zkušený stálý

Servis a opravy

Já být Radkem a když už to takhle dopadlo a je takhle všechno rozsekaný,tak do Nikonu bych už nešel.Snažil bych se aspoň nějak dostat nějaký peníze za ten objektiv.(můj názor)Kupce si najde,když je špatná jen ta stabilizace.Už jen kvůli tomu paskvilnímu servisu bych Nikon už nechtěl.Neni první od koho čtu,že není spokojený a s rychle vyrukovaným na trh Z7 bych byl taky opatrnej.Známej ho měl a obratem se ho naštěstí bez prodělku zbavil.Zřejmě to ještě musí vychytat,ale asi nechtěli být pozadu a rychle s tím vyrukovali na trh,což je ale dobře,protože tím klesají ceny normálních zrcadlovek.
Petr Muláček
zkušený stálý
zkušený stálý

Servis a opravy

Blaník píše:Ta cena za opravu objektivu je opravdu nějak moc velká.To by snad museli měnit i čočky.Schválně jsem zkusil nahlédnout do ceníku nás Canoňáků v AWH a výměna stabilisátoru přijde u EF (FX) objektivů na 10000Kč.
viz zde:
https://www.awh.cz/cenik/canon/
Neumím ti bohužel nijak poradit, jen s tebou soucítím.
Taky jsem na to koukal Martine.Tak drahá oprava....v tom čuchám nějakou "malou domu" pro někoho z toho servisu.Ceny servisu a dílů se stejně jako u aut odvíjí od toho,kolik ta věc stála jako nová,ale i tak je to ranec.Schválně bych jen tak zkusil vysondovat nějaký servis v zahraničí,koik tam by to stálo.
valsidal
zkušený vzácný host
zkušený vzácný host
Jméno: Láďa

Servis a opravy

Příspěvek od valsidal »

Z7 jsem měl na "Nikon tour" v ruce i společně se svým Nikkorem 200-500 a dalšími objektivy. Dojem? Oproti mé D500 pomalejší AF a velmi nepohodlný úchop s velkou rukou na malému gripu.
S těma fičurama bych Z7 viděl jako ideální foťák pro hodně světelná skla na portréty, svatby, street foto, makro, atd. kde primárně nejde o co největší rychlost, ale je výhodnější mít vyšší kontrolu nad správným zaostřením. Můj osobní závěr je, že principielně by to bylo super, ale pro wildlife nejdřív až systém dospěje v další generaci a třeba bude i v dospělém těle s lepším úchopem. Nyní bych si ho uměl představit jen jako druhé tělo, využitelné ve výše uvedených oblastech. Každý to ale může vnímat jinak. Já jsem se ale uklidnil a zjistil, že Ježíška letos o sto litrů neodlehčím.. :-)
Nikon Z8; Nikkor 180-600 Z; Sigma 150 f2,8 macro + nějaké mikrofotografické vybavení
SkyRover Banner Cloud 8x42 APO
Martina
VIP
VIP

Servis a opravy

Příspěvek od Martina »

Tedy to je mi fakt líto.

Jinak na Ebay se ty díly na D850 sehnat dají:
https://www.ebay.com/sch/i.html?_sop=15 ... c=50&rt=nc
Ještě výhodnější je přední díl na Aliexpress.

A když jsou dostupné na netu, pak je zvláštní, že je má problém sehnat značkový servis... Asi bych v nouzi zkusila najít co nejlevnější díly u číňanů a pak někoho zručného, kdo by to zkusil vyměnit. Servis se s tím asi nechce zdržovat.
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Servis a opravy

Příspěvek od aqualife »

Martina píše:Tedy to je mi fakt líto.

Jinak na Ebay se ty díly na D850 sehnat dají:
https://www.ebay.com/sch/i.html?_sop=15 ... c=50&rt=nc
Ještě výhodnější je přední díl na Aliexpress.

A když jsou dostupné na netu, pak je zvláštní, že je má problém sehnat značkový servis... Asi bych v nouzi zkusila najít co nejlevnější díly u číňanů a pak někoho zručného, kdo by to zkusil vyměnit. Servis se s tím asi nechce zdržovat.
Kupuju tam drobnosti, je to velmi spolehlivé, ale tohle tam hledat, to by mě nenapadlo. Skvělé info.
Odpovědět

Zpět na „TECHNIKA A POMŮCKY“