Jelen lesní - Cervus elaphus - Jeleň lesný
Pravidla fóra
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROSÍM ZAKLÁDEJTE VE TVARU: ČESKÝ NÁZEV - VĚDECKÝ NÁZEV
- kokrhel
- stálý

- Jméno: Jirka Kohout
- Mouka
- VIP

- Jméno: Jan Moučka
Jelen lesní - Cervus elaphus
Jirko, supr! Název i fotka. A opravdu jsem se hodně zasmál, když jsem ji zvětšil 
A ta první v sérii je fantazie!!
A ta první v sérii je fantazie!!
Naposledy upravil(a) Mouka dne 02 črc 2018, 22:11, celkem upraveno 2 x.
-
donbas
- zkušený zimní host

- Jméno: Martin Žatka
Jirko všechny záviděnihodné, ale ta první ze série a "kýčovka" západovka asi Nej.
Mayk - taky fajné setkání, cxhtělo by to zapracovat na zpracování.
Mayk - taky fajné setkání, cxhtělo by to zapracovat na zpracování.
- Ymi
- VIP

- Jméno: Jaroslav Fojt
Kýč jak bič
Ale je super...
Nikon D750/D700, Nikkor 400/3,5, Nikkor 105/2,8 VR a další udělátka... nově N 200-500
https://www.instagram.com/ymiprvni/
https://www.instagram.com/ymiprvni/
- MartinP
- VIP

- Jméno: Martin Pelánek
kokrhel: západovka fajná 
Olympus/OMD OM-1 a EM1 mkII + 150-400/4,5 Pro + 300/4 Pro IS + 12-100/4 Pro + 150-600/6,3 IS
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
dříve: Nikkor 300/2,8 VR2 +TC20III+TC17II + Sigma 150/2,8 MACRO + Tamron 150-600 + Nikon D500+D800+D7100 + Sony A9 + 200-600
www.phototrip.cz
- xbajnox
- zkušený zimní host

- Jméno: Peter Binó
Pekné to máte chlapi. Mne sa tento rok zatiaľ nedarí s jeleňmi. Pridám aspoň jednu z víkendu.
*Siesta*

Potichu som sa prikradol do pásu kríkov. Bola ešte tma, ale vedel som, že na lúke predo mnou sa pasie stádo jeleňov. Jedinou otázkou bolo, či prídu dostatočne blízko. Neprišli. A ako sa hovorí, "keď nepríde Mohamed k hore, príde hora k Mohamedovi", tak som sa aj ja vybral obzrieť si oddychujúce stádo zblízka. Zbehol som do jarku a z nohy na nohu, pomaličky aby som na seba nepútal pozornosť, som sa presúval bližšie a bližšie. Cestou som stretol zopár diviakov, ale cieľ som mal iný, a tu je výsledok.
*Siesta*

Potichu som sa prikradol do pásu kríkov. Bola ešte tma, ale vedel som, že na lúke predo mnou sa pasie stádo jeleňov. Jedinou otázkou bolo, či prídu dostatočne blízko. Neprišli. A ako sa hovorí, "keď nepríde Mohamed k hore, príde hora k Mohamedovi", tak som sa aj ja vybral obzrieť si oddychujúce stádo zblízka. Zbehol som do jarku a z nohy na nohu, pomaličky aby som na seba nepútal pozornosť, som sa presúval bližšie a bližšie. Cestou som stretol zopár diviakov, ale cieľ som mal iný, a tu je výsledok.
-
Mayk
- zkušený běžný

- Jméno: Zdeněk Mayer
- Filip Násaly
- stálý

- Jméno: Filip Násaly
Prišiel si ma obzrieť z blízka
Chvíľu počúval cvakanie potom ho to prestalo baviť a odbehol do lesa.Kým som tam len v úžase sedel a predýchaval tak sa ešte raz vrátil a z lesa ma sledoval.Asi mu fakt nešlo do hlavy čo to tam bolo
Canon 60D , Canon 100-400/4-5.6 IS USM , Monopod , http://wildlifephotography.webnode.sk/
-
Ital
- zkušený běžný

- Jméno: Mirek
tak to já se přiblížil asi na 12metru ke skupince 20 jelenů no a přes hodinku jsem si vychutnával jejich přítomnost a to jsem byl v obklíčení pak už si mě všimli
Olympus E-3, 14-42/5.6, 50/2, sigma 50-500/6.3, sigma 70-200/2.8, sigma 105/2.8
-
Oki
- stálý

- Jméno: Ondrej
Na takýchto paroháčov som poslednú dobu šťastie nemal, tak pridám aspoň samicu zo včerajšieho večera. Svetla už veľa nebolo, bolo to na 1/50 s pri ISO 1250, tak som rád že vyšla ostro. Spravil som len 2 cvaky, nechcel som na ňu spustiť plnú palbu, lebo ma podozrievala. Nakoniec ma aj tak asi zacítila a bola fuč.

Canon 7D Mark II, Canon EF 400mm f/5.6L, Tamron 17-50 mm f/2.8, Canon EF 50mm f/1.8 STM
http://www.ondrejzvozil.sk
http://www.ondrejzvozil.sk
-
Mayk
- zkušený běžný

- Jméno: Zdeněk Mayer
- xbajnox
- zkušený zimní host

*Raritný*

Je pol 5 ráno a my sa vydávame na kontrolu rujovísk. Tentokrát v rozšírenej zostave, na hosťovanie prišiel kamarát Palo. Po nedávnom ochladení sa znova oteplilo, a tak ani nedúfame, že by sme čosi počuli. Keď však vyberáme veci z auta, za kopcom sa ozýva prvý jeleň. Je to vôbec najskoršie mnou pozorované ručanie na podhorských lúkach. Kráčame hore kopcom. Po chvíli sme na mieste. Rozdeľujeme sa, Palo ostáva hneď na kraji a ja s Majom schádzame trochu nižšie. O pár minút sme už všetci zamaskovaní. Je ešte riadna tma ale v diaľke už vidíme prvého jeleňa. ISO 4000, čas 1/15, nechávam ho prejsť, o fotku sa vpodstate ani nepokúšam, nechcem ho vyplašiť. Zrejme sa mu nepáči moj objektív a trošku pobehne smedom k Palovi a zachádza do húštiny medzi nami. Dlho sa nič nedeje. Dávam znamenie Majovi, odkývne na znak, že nikde nič nie je a spokojne to môžme zabaliť. V tom sa ale Majo strhne a zbesilo na mňa máva aby som sa vrátil na miesto. V tom nad horizontom vidím hlavu mladého jeleňa. Pomaly prechádza a za ním ďalší štyria. Chvíľku zapózujú a odchádzajú za kopec.

Je pol 5 ráno a my sa vydávame na kontrolu rujovísk. Tentokrát v rozšírenej zostave, na hosťovanie prišiel kamarát Palo. Po nedávnom ochladení sa znova oteplilo, a tak ani nedúfame, že by sme čosi počuli. Keď však vyberáme veci z auta, za kopcom sa ozýva prvý jeleň. Je to vôbec najskoršie mnou pozorované ručanie na podhorských lúkach. Kráčame hore kopcom. Po chvíli sme na mieste. Rozdeľujeme sa, Palo ostáva hneď na kraji a ja s Majom schádzame trochu nižšie. O pár minút sme už všetci zamaskovaní. Je ešte riadna tma ale v diaľke už vidíme prvého jeleňa. ISO 4000, čas 1/15, nechávam ho prejsť, o fotku sa vpodstate ani nepokúšam, nechcem ho vyplašiť. Zrejme sa mu nepáči moj objektív a trošku pobehne smedom k Palovi a zachádza do húštiny medzi nami. Dlho sa nič nedeje. Dávam znamenie Majovi, odkývne na znak, že nikde nič nie je a spokojne to môžme zabaliť. V tom sa ale Majo strhne a zbesilo na mňa máva aby som sa vrátil na miesto. V tom nad horizontom vidím hlavu mladého jeleňa. Pomaly prechádza a za ním ďalší štyria. Chvíľku zapózujú a odchádzajú za kopec.
-
remy
- zkušený protahující

Pekná fotka aj príbeh.... je fajn ak sa k fotke napíše pár riadkov - to mi pripomenulo, že tak vôbec nerobím
.
-
Ital
- zkušený běžný

- Jméno: Mirek
Letos se bohužel říje díky teplemu počasí odehrává převážně v noci.Za dva dny co jsem se jí věnoval nic moc a to ještě to tam plašil frajer na čtyřkolce a houbaři... 
Olympus E-3, 14-42/5.6, 50/2, sigma 50-500/6.3, sigma 70-200/2.8, sigma 105/2.8
- xbajnox
- zkušený zimní host

U nás tak isto bieda, ešte pred rozvidnením všetko stíchne a zaleze do lesov a ten pravý koncert začína až po tme. Hubári sú samostatná kategória. Včera nám vyplašil 2 jeleňov, lebo zbieral bedle z auta, ktorým brázdil lúky v okolí. Pridávam aspoň nežnejšiu polovičku 
*V hustom lese*

Pri návrate z ranného fotolovu k nám zavanul pach rujného jeleňa. Ihneď sme spozorneli. V tom sa pár metrov pod nami zjavila vodiaca jelenica s potomkom. Jeleň šiel priamo za nimi ale v hustom tmavom lese sa mi ho nepodarilo poriadne odfotiť.
*V hustom lese*

Pri návrate z ranného fotolovu k nám zavanul pach rujného jeleňa. Ihneď sme spozorneli. V tom sa pár metrov pod nami zjavila vodiaca jelenica s potomkom. Jeleň šiel priamo za nimi ale v hustom tmavom lese sa mi ho nepodarilo poriadne odfotiť.