Canon EOS 77D

MiroslavJirovec
vzácný host
vzácný host

Canon EOS 77D

Příspěvek od MiroslavJirovec »

Dobrý den,
uvažuji o koupi Canon EOS 77D. Chtěl bych se věnovat focení zvěře ve volné přírodě. Ale také bych chtěl druhý objektiv na ostatní focení, ať už rodiny, dovolené atd...
Chtěl bych poprosit o radu jaký zvolit objektiv? Cena nejlépe kolem 5000kč. Četl jsem o Canon EF f/1.8 STM, co si o něm myslíte? Byl by vhodný, nebo je lepší varianta?

Děkuji předem za odpovědi.
Miroslav
Blaník
VIP
VIP
Jméno: Martin Růžek

Canon EOS 77D

Příspěvek od Blaník »

Canon EF 1,8/STM neznám, asi to měl být EF 50/1,8 STM.Na rodinu a dovolenou bude moc dlouhý, budeš muset zoomovat krokama a i tak to někdy nebude stačit.Zvolil bych spíš nějaký univerzální zoom např 18-55.V cenové hladině 5000Kč je úplně jedno, co si pořídíš.Všechno to budou základní seťáky se zhruba stejnou kvalitou.
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
MiroslavJirovec
vzácný host
vzácný host

Canon EOS 77D

Jojo omlouvám se, mělo být napsáno EF 50 F/1.8 STM. Mě zas bylo řečeno, že seťáky jsou špatné ohledně světelnosti, tak nevím.
Mouka
VIP
VIP
Jméno: Jan Moučka

Canon EOS 77D

Příspěvek od Mouka »

Ty setové 18-55 jsou většinou s clonou 3,5-5,6. Na focení rodiny a na dovolené to je naprosto dostačující. A jedině jsou do 5000,-, bazarové za 1500,-. Pokud bys chtěl vyšší světelnost, tak to si musíš připlatit, třeba Tamron 17-50 je v plném rozsahu s clonou 2,8.
Padesátka objektiv jako jediný objektiv s "kratším" ohniskem není opravdu dobrá volba.
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Canon EOS 77D

Příspěvek od aqualife »

Mouka píše:Ty setové 18-55 jsou většinou s clonou 3,5-5,6. Na focení rodiny a na dovolené to je naprosto dostačující. A jedině jsou do 5000,-, bazarové za 1500,-. Pokud bys chtěl vyšší světelnost, tak to si musíš připlatit, třeba Tamron 17-50 je v plném rozsahu s clonou 2,8.
Padesátka objektiv jako jediný objektiv s "kratším" ohniskem není opravdu dobrá volba.
Kdyby vás tak slyšel Henri Cartier Bresson ! V Praze myslím dokonce dal někomu facku, když tu byl :-)
Mouka
VIP
VIP

Canon EOS 77D

Příspěvek od Mouka »

Nevím, kdo je Henri Cartier Bresson a je mi to fuk. Taky nevím, co by mu v mém příspěvku vadilo. Padesátka na cropu je opravdu dlouhá pro běžné focení rodinných snímků. Dovedu si živě představit, jak fotím rodinu u vánočního stromečku a vejde se mi tam jen jeden dárek a jedna a půl osoby. To je můlj názor, stejně jako názor toho pána.
Karle, pozdravuj ode mne Henri Cartier Bressona!
MiroslavJirovec
vzácný host
vzácný host

Canon EOS 77D

A můžu poprosit jaký by jste mi teda doporučili objektiv s trochu větší světelností? Cenově třeba do 10 000Kč?

Děkuji moc za Vaš názor.
Mouka
VIP
VIP

Canon EOS 77D

Příspěvek od Mouka »

Míro, na koho ten dotaz směruješ?
Klidně bych Ti doporučil třeba tohle, je sice bazarový, ale skoro za polovic. Kdysi jsem měl první verzi ještě bez stabilizace a nebyl s ním, problém.
https://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=490798
Rozhodnout se už musíš sám, kolik jsi ochoten investovat. Za bazarový ušetříš a můžeš to přidat k hromádce na kvalitní teleobjektiv.
MiroslavJirovec
vzácný host
vzácný host

Canon EOS 77D

Dotaz směřuji na všechny, kdo mi dá radu:)
Investici bych si představoval tak do 10 000 Kč.
Blaník
VIP
VIP

Canon EOS 77D

Příspěvek od Blaník »

Proč trváš na větší světelnosti? Napiš důvody. Opravdu jsi přesvědčen, že budeš využívat pro foto rodiny a dovolené clonu 2,8?
Tohle by byl dobrý objektiv pro tebe a máš ho nový za 5990Kč
http://www.kenrockwell.com/canon/lenses ... 56-stm.htm
Canon R6, Canon RF 24/1,8 macro, Canon RF 100/2,8macro, Canon RF 800/11, Canon EF 100-400 II + oba extendery
Blaník
VIP
VIP

Canon EOS 77D

Příspěvek od Blaník »

Mouka píše:Nevím, kdo je Henri Cartier Bresson a je mi to fuk. Taky nevím, co by mu v mém příspěvku vadilo. Padesátka na cropu je opravdu dlouhá pro běžné focení rodinných snímků. Dovedu si živě představit, jak fotím rodinu u vánočního stromečku a vejde se mi tam jen jeden dárek a jedna a půl osoby. To je můlj názor, stejně jako názor toho pána.
To půjde asi dost těžko on už ten HCB je tuším tak deset možná i víc let po smrti.A jinak s tebou souhlasím.Ten vánoční stromeček byl dobrý příměr.
I když dříve když ještě nebyly digitály tak 50mm objektiv byl považován za základní objektiv, myslím dokonce, že je to ohnisko nejblíže podobné vnímání přes oko.
A pevné padesátky jsou často používané i když s digitálem a jeho kropem už moc praktické nejsou, leda tak na FF.Já měl na kinofilmové zrcadlovce Zenit právě 50 nebo možná 55mm jako základní objektiv, ale to je už asi 35 let.
nixik
protahující
protahující
Jméno: Michal Frgelec

Canon EOS 77D

Příspěvek od nixik »

MiroslavJirovec píše:Dotaz směřuji na všechny, kdo mi dá radu:)
Investici bych si představoval tak do 10 000 Kč.
Zdravím, již jsem Vám jednou psal SZ, bez odezvy (týkalo se 70D), tak to nyní zkusím tady.
Pokud byste měl zájem, mám k prodeji Tamron SP AF 17-50mm f/2,8 XR Di II. Cenu si představuji někde okolo 4.500,-
Přecházím na FF a tento objektiv není možné použít.
Olympus E-M1 II, Oly 40-150 F2,8, Oly 100-400 F5-6,3
aqualife
VIP
VIP
Jméno: Karel Zahrádka

Canon EOS 77D

Příspěvek od aqualife »

Mouka píše:Nevím, kdo je Henri Cartier Bresson a je mi to fuk. Taky nevím, co by mu v mém příspěvku vadilo. Padesátka na cropu je opravdu dlouhá pro běžné focení rodinných snímků. Dovedu si živě představit, jak fotím rodinu u vánočního stromečku a vejde se mi tam jen jeden dárek a jedna a půl osoby. To je můlj názor, stejně jako názor toho pána.
Mouka:teda fakt jsem se tě nechtěl dotknout :-). Pokud se stalo, tak hluboká omluva, asi jsem tak nějak blbě zamontoval tu facku, protože mě nedošlo že to ne všichni znají.
Je to legenda. Byl to zakládající člen skupiny Magnum (třeba spolu s R.Capou, D. Seymorem a dalšími). K jeho image patřila Leica s 50 mm objektivem a nedělat výřezy. Nějak jsem si neuvědomil, že už je to dávno, informace o těhle lidech přinášel časopis Československá fotografie v letech okolo 1968, to mě bylo těch 16 a hltal jsem to.
Zemřel hodně starý,cca v roce 2004 asi v 94 letech.
No a k té facce: podotkl jsem to jen jako kuriozitu, on jako hodně starý pán navštívil Česko,doprovázela ho dcera. Dopředu požádal, aby ho nikdo nefotil, že to nesnáší. No a potom ji vlepil jednomu fotografovi, který to nerespektoval.
Omlouvám se za odklon od tématu, ale tak nějak jsem to musel dovysvětlit. Nedošlo mi, že ne všechny zajímá celá oblast fotografie a že je to dávno.
MiroslavJirovec
vzácný host
vzácný host

Canon EOS 77D

Děkuji moc všem za názor. Moc si toho vážím. Přeji hezký zbytek dne.
Miroslav
Mouka
VIP
VIP

Canon EOS 77D

Příspěvek od Mouka »

Karle!! Vůbec ses mě nedotknul! I já to možná napsal blbě :-), jen ho fakt neznám a nevím, co tou fackou chtěl vyjádřit. No jo, ale on měl padesátku na kinofilmu, ne na cropu.
Odpovědět

Zpět na „Objektivy, telekonvertory a mezikroužky“